Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ενωμένοι σε μια Οργάνωση!

Κυριακή, 11 Δεκέμβρη 2011

Κοινή ανακοίνωση της Οργάνωσης για την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας (ARBEIT ZUKUNFT) και KPD/ML
 
Τα μέλη της Οργάνωσης για την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας (ARBEIT ZUKUNFT) και KPD/ML (ROTER STERN) ενώθηκαν σε μια κοινή Οργάνωση. Είναι αποτέλεσμα μιας καλής, αλληλέγγυας, κριτικής και φιλικής συνεργασίας που διήρκησε πάνω από τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των κοινών συνομιλιών για ενότητα δεν προέκυψαν ουσιαστικές διαφορές στις ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις των δυο Οργανώσεων που να δικαιολογούν απέναντι στην εργατική τάξη την παραπέρα διατήρηση δυο ξεχωριστών Οργανώσεων.
Τα τελευταία χρόνια η εργατική τάξη της Γερμανίας αντιμετωπίζει τις πιο οξείες επιθέσεις της κυρίαρχης μπουρζουαζίας, του κεφαλαίου και του κράτους από την εποχή της συντριβής του ναζιστικού καθεστώτος.
Αναφέρουμε μόνο την περίοδο 2010 και τη μετακύληση αποκλειστικά στους εργαζόμενους όλων των βαρών της σημερινής κρίσης υπερπαραγωγής. Σ’ αυτή τη σύγκρουση οι εργάτες-εργάτριες και οι άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άμυνα και είναι αναγκασμένοι να υπερασπίζουν συνεχώς τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους!
Όχι μόνο στην πάλη για την απόκρουση αυτών των επιθέσεων, η έλλειψη μιας ισχυρής κομμουνιστικής Οργάνωσης, που θα στέκεται σταθερά αντίθετα στα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθοδηγούμενη από τη διδασκαλία του Μαρξισμού-Λενινισμού, αδυνατίζει αποφασιστικά τη δύναμη των εργατών-εργατριών.
Τόσο η ARBEIT ZUKUNFT όσο και το KPD/ML προσπάθησαν εδώ και πολλά χρόνια να οικοδομήσουν μια ανάλογη κομμουνιστική ηγεσία, συνειδητοποιώντας όμως ότι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης. «Ενωθείτε πρώτα οι ίδιοι!» - αυτή ήταν η απαίτηση που απεύθυναν επανειλημμένα σε μας και σε πολυάριθμες άλλες αυτοαποκαλούμενες κομμουνιστικές ομάδες οι εργάτες-εργάτριες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι προοδευτικοί και επαναστατικά σκεπτόμενοι άνθρωποι. Με την ενότητά τους η ARBEIT ZUKUNFT και το KPD/ML θέλουν να συμβάλουν στην εκπλήρωση αυτού του, προερχόμενου απ’ την εργατική τάξη, αιτήματος. Η ενότητα θα βελτιώσει τη δουλειά μας, θα δυναμώσει και ισχυροποιήσει τις δυνάμεις μας.
Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μικρό βήμα στην εκπλήρωση του καθήκοντος που μας θέτει η ταξική πάλη.
Επειδή και μετά την ενότητα μας θα απέχουμε πολύ από την εκπλήρωση καθηκόντων ενός πραγματικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Τόσο η ARBEIT ZUKUNFT όσο και το KPD/ML γνωρίζουν ότι και έξω απ’ αυτούς και τις άλλες Οργανώσεις υπάρχουν άνθρωποι που συμπαθούν το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, οι οποίοι βρίσκονται σε σύγχυση εξαιτίας της ύπαρξης πολυάριθμων αριστερών Ομάδων. Ελπίζουμε να δώσουμε σ’
αυτούς τους ανθρώπους, με την ενότητά μας, περισσότερη αισιοδοξία. Και για μας είναι σαφές ότι πρέπει
να συνεργαστούμε και με άλλες Οργανώσεις που επικαλούνται το Μαρξισμό-Λενινισμό. Δεν έχουμε μόνο
σκοπό να αγωνιστούμε μαχητικότερα σε κινητοποιήσεις αλλά πρώτο μέλημά μας είναι η ενότητα. Δεν επιθυμούμε μια ενότητα χωρίς αρχές. Τα παλιά Κομμουνιστικά Κόμματα δέχθηκαν μια ήττα τόσο στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που ήταν στην εξουσία όσο και στις καπιταλιστικές χώρες. Αναμένουμε στις παραπέρα προσπάθειες για ενότητα ότι από αυτή την αποτυχία – ιδιαίτερα από την ήττα στις ως τώρα προσπάθειες για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού – θα βγουν σημαντικά διδάγματα: στην ιδεολογία και θεωρία, στο πολιτικό Πρόγραμμα και στις σχέσεις ενός Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος με τους εργάτες-εργάτριες και τους εργαζομένους.
Θεωρούμε ως αιτίες για την ήττα στις σοσιαλιστικές χώρες την παραπέρα διατήρηση καπιταλιστικών
υπολειμμάτων δηλαδή στη συνειδητή ή μη επανεμφάνιση καπιταλιστικών σχέσεων και αντίστοιχων σ’ αυτές ταξικών δομών. Χωρίς κριτική στην ιδεολογική συγκάλυψη, μάλιστα αποθέωση αυτών των σχέσεων, χωρίς κριτική στο ρεβιζιονισμό και χωρίς σαφήνεια και αυτοκριτική δεν υπάρχει πορεία προς το Σοσιαλισμού. Γιατί στη διασαφήνιση του παρελθόντος αναζητούμε τις βάσεις για το μέλλον. Να διδαχθούμε για να μην επαναληφθεί η αποτυχία! «Χωρίς επαναστατική Θεωρία κανένα επαναστατικό κίνημα!» - εφαρμόζοντας στο σήμερα τις λέξεις του Λένιν σημαίνει εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος.
Η ενωμένη τωρινή Οργάνωσή μας φέρει το όνομα «Οργάνωση για την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας/ARBEIT ZUKUNFT». Θεωρούμε ότι ένα νέο, τρίτο όνομα οδηγεί σε μεγαλύτερη σύγχυση. Οι δυο εφημερίδες διατηρούνται παραπέρα όμως με διαφορετικό κέντρο βάρους. Η εφημερίδα ARBEIT ZUKUNFT οφείλει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να αγκαλιάζει όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους, ακόμα και αυτούς που ως τώρα δεν ήταν κοντά στο Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό. Το ROTER STERN οφείλει – με την ανάπτυξη των δυνάμεων – να συνεχιστεί στο μέλλον ως θεωρητικό όργανο.
 
Για την ενότητα των Μαρξιστών-Λενινιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: