Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο ΑΡΧΕΙΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ

ΡΙΖΟΠΑΣΤΗΣ

Ο ΑΡΧΕΙΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΕ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι μία από τις βασικές αποστολές του αρχειοφασισμού είναι να καλύπτει τις φασιστικές και πολεμικοστρατιωτικές προετοιμασίες της πλουτοκρατίας της Ελλάδας. Το τελευταίο φύλλο της <<Πάλης>> που κυκλοφόρησε στις 21 του Φλεβάρη μας δίνει καινούργια γι΄ αυτό στοιχεία. Το κύριο της άρθρο φέρνει τον τίτλο <μπροστά στον κίνδυνο ενός καινούργιου ιμπεριαλιστικού πολέμου>. Θα νόμιζε κανένας ότι, τουλάχιστον, τούτη τη φορά, ο αρχειοφασισμός θα έπαιρνε θέση απέναντι στις ολοφάνερα στρατιωτικοπολεμικές και καταχτητικές προετοιμασίες της αστικοτσιφλικάδικης Ελλάδας, ότι θα ξεσκέπαζε τον ρόλο της μοναρχίας και πλουτοκρατίας, που μας δένουν στα πολεμικά σχέδια του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού και ότι θα καλούσε τους εργαζόμενους της χώρας στην πάλη ενάντια στους ντόπιους οργανωτές του πολέμου, στην πάλη για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο. Χαμένη ελπίδα.

Στο κύριο άρθρο της Πάλης της 21ης του Φλεβάρη ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Μέσα στο άρθρο αυτό θα βρείτε όλο τον κόσμο..Αμερική, Αγγλία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία κτλ. ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ.

Έτσι ο αρχειοφασισμός συνεχίζει το αντεπαναστατικό έργο του, αυτός ο πιο ‘’αριστερός’’ και πιο ‘’κομμουνιστικός’’ από κάθε άλλον μέσα στον κόσμο όλο, κρατά και χρησιμοποιεί την ‘’κομμουνιστική’’ μάσκα του για να ξεγελά τους εργαζόμενους και να μπορεί πιο εύκολα να τους κοιμίζει με το εθνικιστικό και σοσιαλπατριωτικό δηλητήριο του..μιλά για τον κίνδυνο του πολέμου σε όλον τον κόσμο και προσεχτικά, συστηματικά, επίμονα, ακούραστα, δε λέει λέξη για τον κίνδυνο του πολέμου στην Ελλάδα, για τα καινούργια ανθρωπομακελλειά, που μας ετοιμάζουν οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες και τσιφλικάδες. Ο αρχειοφασισμός καλεί τους εργαζόμενους όλου του κόσμου να παλέψουν κατά του πολέμου! Ξεχνά όμως τους Έλληνες εργαζόμενους. Και τους ξεχνά γιατί κατά τον αρχειοφασισμό τέτοια πάλη σε εμάς δεν χρειάζεται γιατί και τέτοιος κίνδυνος στην Ελλάδα δεν υπάρχει! Και στο μεταξύ πλουτοκρατία, μοναρχία, γενικό επιτελείο κάνουν δουλειά! Μα, ακριβώς αυτή είναι η αποστολή του αρχειοφασισμού, να καλύπτει και να κρύβει τη δουλειά των εχθρών του λαού!

Στην ‘’Πάλη’’ της 21ης του Φλεβάρη δε θα βρείτε ούτε λέξη και για το στρατιωτικοφασιστικό σύνδεσμο και την εγκληματική αντιλαϊκή δράση του. Η γραμμή που η ‘’Πάλη’’ αυτή δίνει στους εργαζόμενους είναι τούτη.. <Η κεφαλαιοκρατία βρίσκεται σε αδυναμία>, <τα κόμματά της σε αποσύνθεση>! Ούτε μοναρχία υπάρχει, ούτε στρατιωτικοφασιστικός σύνδεσμος, ούτε φασιστικά κόμματα, ούτε τρομοκρατία1 Τίποτα από όλα αυτά! Η κεφαλαιοκρατία βρίσκεται σε αδυναμία και αποσύνθεση! Και όλα πάνε πρίμα! <Δεν χρειάζεται παρά μονάχα ο υποκειμενικός παράγοντας, αλλά κι αυτός σχηματίζεται, είναι το κομμουνιστικό αρχειομαρξιστικό κόμμα (<Πάλη> 21/2). Και τότε, μόλις σχηματιστεί, τρέμε αδυναμία και αποσύνθεση! Σε έφαγα! Αυτό είναι το πολιτικό τροπάρι του αρχειοφασισμού, αδυναμία και αποσύνθεση της κεφαλαιοκρατίας. Στο μεταξύ σχηματίζεται και ο υποκειμενικός παράγοντας. Και τίποτε άλλο δεν μας χρειάζεται. Ο αρχειοφασισμός, μήνες τώρα, από τότε που σχηματίσθηκε ο στρατιωτικοφασιστικός σύνδεσμος, δεν τον ανέφερε καν, ούτε στα άρθρα του, ούτε στις αποφάσεις του, ούτε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, στα μανιφέστα και προκηρύξεις του! Οι ρήτορές του καταβρόχθισαν τον σταλινισμό. Μα ξεχνούσαν το στρατιωτικοφασιστικό σύνδεσμο! Και δω φανερώνεται πάλι η άλλη πλευρά της χαφιέδικης αποστολής του αρχειοφασισού..να καλύψει και να κρύψει τις στρατιωτικοδικτατορικές και φασιστικές προετοιμασίες, μέτρα, σκοπούς της πλουτοκρατίας και της μοναρχίας, για να αμβλυνθεί η λαϊκή επαγρύπνηση και έτσι μπορέσουν και πετύχουν τα σχέδια των εχθρών του λαού!

Μήπως ο αρχειοφασισμός δεν οργάνωσε εκδρομή τα μέρα της καθόδου των τριεψιλιτών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, τη μέρα που οι εργαζόμενοι της Αθήνας αντιμετώπιζαν τους φασίστες αποφασιστικά στους δρόμους και δίνανε και τη ζωή τους στην πάλη αυτή..και πόσα άλλα ακόμα αμέτρητα? Αυτός είναι ο αρχειοφασισμός, αντεπαναστατικός, χαφιεδικός στην ουσία και υπερκομμουνιστικός στα λόγια για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Έτσι τουλάχιστον νομίζει αυτός και τα αφεντικά του από το γενικό επιτελείο.

Μα αν ο αρχειοφασισμός ξεχνά και καλύπτει το πολεμικό και φασιστικό έργο της ελληνικής πλουτοκρατίας, δεν ξεχνά καθόλου το σταλινισμό και ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου. Στην Πάλη της 21ης Φεβρουαρίου θα βρείτε δύο ολόκληρες στήλες αφιερωμένες στο Παλλαϊκό Μέτωπο, το φυτώριο των προδοτών και των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με το ‘’συγκρότημα’’. Πολλές φορές ο ‘’Ριζοσπάστης’’ απέδειξε με αδιάψευστα ντοκουμέντα ότι όλη η αντικομουνιστική αντίδραση, τροφοδοτείται και κατευθύνεται από την ίδια πλουτοκρατική σπείρα. Πολλές φορές η ‘’Πάλη’’ και η ‘’Εστία’’ κατά λέξη λένε τα ίδια αντικομουνιστικά και αντισοβιετικά πράγμτα. Φτάνει να αναφέρουμε τις επαναληπτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη στις 2 Ιούνη 1933.

Τώρα έχουμε πάλι τα ίδια πράγματα. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ασφάλεια, στρατιωτικοφασιστικός σύνδεσμος, ‘’Εστία’’, κτηνάνθρωπος Κρανιωτάκης, όλες οι φασιστικές δυνάμεις της πιο μαύρης αντίδρασης κήρυξαν τον πιο εξοντωτικό διωγμό ενάντια στην κοινοβουλευτική ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει λαϊκό ζήτημα, λαϊκός πόνος, που να μη βρίσκει τους βουλευτές του Παλλαϊκού Μετώπου υπερασπιστές ακούραστους.

Ο αρχειοφασισμός δεν μπορούσε να λείψει από την εκστρατεία της αντίδρασης κατά της κοινοβουλευτικής ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου. Η ‘’Πάλη’’ παίρνει δραστήριο μέρος σε αυτήν. Και αφού αραδιάζει τα γνωστά για προδοσίες του σταλινισμού κτλ, αρχίζει μια αισχρή αντικομουνιστική σκανδαλοθηρία… ο Πορφυρογένης είναι αντικομματικό και αντικομουνιστικό στοιχείο, το Γληνό τον χαρακτηρίζει η εγωιστική προσπάθεια της ατομικής ανάδειξης (γι’ αυτό είναι ο στόχος της αντίδρασης). ‘’Μέσα στο σταλινικό κόμμα επικρατεί η αγανάκτηση για την βουλευτοποίηση του Γ ληνού, πολύ περισσότερο που κάνει ύποπτες ενέργειες και συνεννοείται με τους βενιζελικούς για να υπουργοποιηθεί’’. Αυτές οι ύποπτες ενέργειες του Γληνού έγιναν γνωστές στην κοινοβουλευτική ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου, που σε δυο τελευταίες συνεδριάσεις πήρε την απόφαση μομφής κατά του Γληνού! Ακόμα ο σταλινισμός για να μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των ψήφων του, έδωσε έγγραφες υποσχέσεις εκλογής σαν βουλευτών σε πολλούς, σαν τον αγροτικό Σχοινά, στην Καβάλλα, τον Ιντσεσίλογλου στη Δράμα, τον Βογιατζή στην Καρδίτσα, τον Νικολαϊδη στον Πειραιά!! Έτσι ύστερα από τις προδοσίες αυτές και τη συνέχειά τους που περιμένουμε, ελπίζουμε πώς τα ειλικρινή στοιχεία του σταλινισμού δεν θα αργήσουν να ξυπνήσουν και να προσχωρήσουν στον αρχειοφασισμό! Οι προδοσίες του Γληνού είχαν σα συνέπεια να μην εκλεγεί αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας, αν και η εκλογή του θεωρείτο ασφαλής! Έτσι τον έφαγε ο Σκλάβαινας!

Αυτό το χαφιέδιο τροπάρι άνοιξε ο αρχειοφασισμός που στις εκλογές δεν μπόρεσε να μαζέψει παρά μόνο 1174 ψήφους, που ανάμεσα σε αυτούς πολλοί είναι εξαπατημένοι από την χρησιμοποίηση του σφυροδρέπανου και ο αρχειοφασισμός εκδικείται τώρα δεκαπλασιάζοντας την χαφιέδικη δράση του. Και βοηθάει κι αυτός με όλες του τις δυνάμεις στη φασιστική εκστρατεία του στρατιωτικού συνδέσμου, της ασφάλειας, του Κρανιωτάκη, της ‘’Εστίας’’, ενάντια στην κοινοβουλευτική ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου!

Στο μεταξύ, ο Πορφυρογένης κακοποιείται, ο γενικός Διοικητής Μακεδονίας φέρνεται τραμπούκικα κατά του Σινάκου, ο Σκλάβαινας συλλαμβάνεται, ο Ριζοσπάστης δικάζεται, οι κομμουνιστές βρίσκονται παντού επικεφαλής των λαϊκών αγώνων και γι΄ αυτό κατά δεκάδες φυλακίζονται και εκτοπίζονται. Ενώ ο ‘’υπερεπαναστάτης’’ αρχειοφασισμός και η ‘’Πάλη’’ του έχουν την ίδια αντικομουνιστική ασυδοσία και λευτεριά, όπως ο στρατιωτικός σύνδεσμος, ο Κομποχόλης, ο Κρανιωτάκης και η ‘’Εστία’’! Αυτό φτάνει για να χαρακτηρίσει την χαφιεδική φασιστική αποστολή του αρχειοφασισμού. Γι΄ αυτό και οι εργάτες τον πληρώνουν όπως του χρειάζεται.

26/2/36

Δεν υπάρχουν σχόλια: