Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ – προκλητικά και με άφθαστη δουλικότητα στην υπηρεσία των διεθνών κερδοσκόπων δανειστών, των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ – προκλητικά και με άφθαστη δουλικότητα στην υπηρεσία των διεθνών κερδοσκόπων δανειστών, των ισχυρών μονοπωλίων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου
Ακάθεκτη στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας και την παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών μαζών
Εκτός των γενικότερων γνωστών μόνιμων πιέσεων του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της «τρόϊκα»: ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν αλλά και των ωμών και απροσχημάτιστων επεμβάσεων στα εσωτερικά της χώρας, οι πιέσεις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 6ης Μάη και 17ης Ιούνη, των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ κινήθηκαν ταυτόχρονα σε δυο κατευθύνσεις:
Πρώτο, στην κατεύθυνση – με την άμεση προφανώς στήριξη-συνεργασία των υποτακτικών τους εκπροσώπων του ντόπιου κεφαλαίου – να πετύχουν την ανασύνταξη των κατακερματισμένων αστικών πολιτικών δυνάμεων, εντελώς αναγκαίας προϋπόθεσης για τη συγκέντρωση των απαραίτητων εκλογικών ποσοστών για τη συγκρότηση κυβέρνησης της αρεσκείας τους (εννοείται κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αυτοδύναμη μονοκομματική ήταν ολωσδιόλου ανέφικτος στόχος), γεγονός που τελικά έγινε κατορθωτό με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ασκήθηκαν απλώς κάποιες σποραδικές και απ’ τις συνηθισμένες πιέσεις ρουτίνας αλλά υπήρξαν ωμές απανωτές απροσχημάτιστες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας που επηρέασαν αποφασιστικά και ουσιαστικά καθόρισαν και το γνωστό προς όφελός τους συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Δεύτερο, στην κατεύθυνση της εφαρμογής των «συμφωνηθέντων» δηλ. ότι δεν θα δεχτούν μα ούτε πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους «επαναδιαπραγμάτευση» για τις νεοαποικιακού χαρακτήρα «δανειακές συμβάσεις» και τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που τις συνοδεύουν και ότι απ’ τη νέα κυβέρνηση θα απαιτήσουν απαρέγκλιτη και αυστηρή εφαρμογή όλων ανεξαιρέτως των «συμφωνηθέντων», κι’ αυτό πάντα με την απειλή της άμεσης διακοπής της επόμενης δόσης (κάθε νέα δόση σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού για δεκαετίες).
Αν οι πρώτες πιέσεις και επεμβάσεις τερμάτισαν την αποστολή τους με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ακραίας εθελοδουλίας και υποτακτικής στους δανειστές κερδοσκόπους, τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και την τρόϊκα: ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν, οι δεύτερες πιέσεις που αφορούν στην εφαρμογή των «συμφωνιών» και των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων συνεχίζονται, αφαιρώντας προφανώς απ’ τη νέα κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ολόκληρο το προεκλογικό δημαγωγικό οπλοστάσιο, την απάτη και τα ΨΕΥΔΗ περί «αναδιαπραγμάτευσης», «150.000 νέων θέσεων εργασίας», κλπ., ξεμασκαρεύοντας επιπλέον και τον απατεωνίσκο πρωθυπουργό.
Ήδη στην ανακοίνωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, που έγινε την Κυριακή 17 Ιούνη  μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σημειώνεται ότι αυτό «προσβλέπει στο γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης που  θα αποδεχθεί το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο η Ελλάδα και το Eurogroup δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος», ενώ η Μέρκελ μια μέρα πριν (16 Ιούνη) τις εκλογές προειδοποιούσε την όποια κυβέρνηση προκύψει «να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις». Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φ.Ρέσλερ τόνιζε ότι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση «θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί».
Απ’ τους πρώτους που «έκοψε τον αέρα» της υποτιθέμενης «επαναδιαπραγμάτευσης» που υπόσχονταν προεκλογικά, δημαγωγικά και ψευδόμενος, ο εθελόδουλος τωρινός Πρωθυπουργός ήταν, η γνωστή κυνικότητά της  επικεφαλής του ΔΝΤ, Χρ.Λαγκάρντ: «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, περιμένω ευχάριστα νέα από τους Έλληνες…».
Όμως, πέρα απ’ τη στάση των ιμπεριαλιστών,  ο επικεφαλής της σημερινής κυβέρνησης είναι απ’ τα πλέον πειθήνια  όργανά τους. Ο νέος υπεραντιδραστικός εθνικιστής πρωθυπουργός και αρχηγός του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ, Α.Σαμαράς, αποτελεί την πιο ακραία περίπτωση εθελόδουλου αποτυχημένου πολιτικάντη που δεν διακρίνεται μόνο για την πρωτοφανή και άφθαστη σημερινή δουλικότητά του αλλά και γιατί έχει στο ενεργητικό του «ένδοξο» παρελθόν δηλ. διαθέτει μια πολύ πλούσια και «αξιόλογη» προϋπηρεσία εθελοδουλίας-ξενοδουλίας (π.χ. ως θαυμαστής των Ταγμάτων Ασφαλείας της «Πηγάδας του Μελιγαλά», ως υπερασπιστής της διάλυσης της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, ως ωρυόμενος εν εξάλλω καταστάσει  στα κανάλια κατά του Δημοψηφίσματος, κλπ., κλπ.). Γι’ αυτό τα «αφεντικά» του ιμπεριαλιστές βρίσκουν στο πρόσωπό του έναν ολόθερμο υπηρέτη των συμφερόντων τους, μα και προθυμότατο να πράξει τα πάντα δηλ. ότι του ζητήσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, με πρώτο δείγμα εθελοδουλίας-ξενοδουλίας να κάνει ακόμα και τις δηλώσεις του την Κυριακή μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στην ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.     
Γι’ αυτό και ο υπουργός των οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε, μετά προφανώς από συνεννόηση με τον Α.Σαμαρά  και εκφράζοντας ακριβώς αυτή τη γραμμή της υποτέλειας, στους “Financial Times”: «το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε στη σωστή τροχιά». Επιπλέον, μετά την «αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο» για να αρχίσει η συζήτηση με την τρόϊκα όσον αφορά την επόμενη δόση έστειλε χθες  το Eurogroup» («ΝΕΑ» 10/7/2012, σελ.1),  επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες έφερε μαζί του και τα πρώτα «δώρα». Ο Γ. Στουρνάρας ήρθε «φορτωμένος» με τέτοιο μέγεθος «δώρων» για τους εργαζόμενους και ολόκληρο τον ελληνικό λαό που ούτε τα μεγαλοαστικά «ΝΕΑ» δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν, γράφοντας στην πρώτη σελίδα: «ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, Ψυχρολουσία μετά τον καύσωνα». «Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν μέχρι 24 Ιουλίου όταν θα έρθει η τρόϊκα στην Αθήνα». Και αυτά είναι: «έρχεται το χαράτσι ακινήτων Ε 2,2 δισ.», «Μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια Ε 205εκατ.», «Εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο Ε.600 εκατ.» («ΝΕΑ», 11/7/2012, σελ.1). Αυτά τα 3 δισ. Ευρώ – και ποιος ξέρει πόσα άλλα – έρχονται να προστεθούν στα ήδη προαποφασισμένα 11,16 δισ. – 16 δισ. 
Τις πραγματικές προθέσεις αλλά και τις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης τις γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ένα από τα «αφεντικά» της, ο γερμανός «γκάουλαϊτερ» Horst Reichenbach, επικεφαλής της «Task Force» («ομάδα δράσης») που πριν ακόμα ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις του νεόκοπου πρωθυπουργού – που προφανώς υπαγορεύτηκαν-συντάχθηκαν απ’ τα ξένα «αφεντικά» - σε συνέντευξή του δήλωσε: «υπάρχει καθαρή αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δράσει, και υπάρχει βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε βαθμό που δεν έχω ξαναδεί ως τώρα στην Ελλάδα». Και αλλού: «Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μια σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία πρέπει να συνεχιστεί για να γίνουν οι όροι ανταγωνιστικότητας ακόμα καλύτεροι τα προσεχή χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: