Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα υποστήριξης των πολιτικών κρατουμένων της επαναστατικής αριστεράς στον Ισημερινό

Στον Ισημερινό, η εργατική τάξη, οι αγρότες, η νεολαία και οι αυτόχθονες δίνουν, εδώ και δεκαετίες, τη μάχη κατά της λεηλασίας και της κυριαρχίας των ιμπεριαλιστών, υπέρ της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής προόδου και για μια αληθινή επαναστατική αλλαγή.

Οι δυνάμεις που τοποθετούνται επικεφαλής από τα μεγάλα λαϊκά κινήματα πάντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ήττα των αντιδραστικών κυβερνήσεων-μαριονέτες του ιμπεριαλισμού.

Σήμερα, η κυβέρνηση Κορέα, ενώ επιτρέπει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τις πολυεθνικές, ιδιαίτερα τα ορυχεία, η οποία προκαλεί και καταστροφή του περιβάλλοντος, ποινικοποιεί την κοινωνική και πολιτική διαμαρτυρία όταν προέρχεται από τμήματα της επαναστατικής αριστεράς.

Εκφράζουμε, ως εκ τούτου, τη συνολική αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας στους λαϊκούς αγωνιστές και τους αυτόχθονες, τους επαναστάτες και κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους στον Ισημερινό. Ειδικότερα στους αγωνιστές που συνελήφθησαν στην επιχείρηση προπαγάνδας "Sol rojo" ("Κόκκινος Ήλιος"). Η κράτησή τους πραγματοποιήθηκε για το λόγο και μόνο ότι έχουν απόψεις αντίθετες από αυτές του καθεστώτος Κορέα και υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των λαών. (Σ.τ.μ. Πρόκειται για τη σύλληψη 10 νεαρών αγωνιστών το Μάρτη).

Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Δεν είναι τρομοκράτες, αλλά λαϊκοί αγωνιστές!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους λαούς, τις οργανώσεις υπεράσπισης δημοκρατικών ελευθεριών, τους προοδευτικούς να υψώσουν τη φωνή τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την κοινωνική και εθνική χειραφέτηση στον Ισημερινό.

18η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μ-Λ Κομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: