Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΣΟ): από ρεφορμιστική «αναβαθμίστηκε» επιπλέον και σε ΔΗΜΙΟ του διεθνούς προλεταριάτου με την προσχώρηση σε αυτήν των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ των μεταλλωρύχων την Ν. Αφρικής ρεφορμιστικών συνδικάτων COSATU, μέλος της κυβέρνησης Τ. Ζούμα.

Σε προηγούμενο σημείωμα είχε γραφτεί ότι «με την ενδεχόμενη προσχώρηση των δολοφόνων της κυβερνητικής COSATU στην ΠΣΟ, που διακαώς επιθυμεί ο λακές του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού Γ. Μαυρίκος, αυτή από ρεφορμιστική στιγματίζεται-«αναβαθμίζεται» σε ΔΗΜΙΟ του παγκόσμιου προλεταριάτου. («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» 1-30-2012, σελ. 2) Αυτό δεν είναι ακριβές γιατί είχε διαφύγει την προσοχή μας ότι η COSATU είχε γίνει ήδη μέλος της ΠΣΟ από τις 20 Σεπτέμβρη, όπως μας πληροφορεί η αστική σοσιαλδημοκρατική φυλλάδα «Ριζοσπάστης»: «Το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων (COSATU) είναι από χτες μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ, WFTU), κάνοντας το βήμα να ενταχθεί στην ταξική αγωνιστική διεθνή οργάνωση. Αυτή ήταν η απόφαση των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο 11ο Συνέδριο του COSATU που έγινε αυτές τις μέρες στη Νότια Αφρική. Το Κογκρέσο ως τώρα είναι και μέλος της συμβιβασμένης Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.», ένταξη που χαιρέτησε με ανακοίνωσή της «η γραμματεία της ΠΣΟ» στην οποία αναφέρεται ότι «πριν την απόφαση, οι σύνεδροι άκουσαν τις ομιλίες του συντρόφου Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ, Γιώργου Μαυρίκου, και της ΓΓ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κ. Σάρας Μπάροου.» («Ρ», 21-9-2012, σελ 25).

Στην κατάπτυστη και προκλητικότατη ανακοίνωση της γραμματείας της ΠΣΟ - ακριβώς επειδή εκθειάζει τους δολοφόνους των μεταλλωρύχων, δηλ. συνδικαλιστικά στελέχη της COSATU και στελέχη του ΝΑ«Κ»Κ - χαρακτηρίζεται αυτό το ρεφορμιστικό χρουστσοφικό κόμμα ως «ηρωϊκό», μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Σημαντικοί, μαχητικοί Νοτιοαφρικανοί συνδικαλιστές και στελέχη του ηρωικού Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος υποστήριξαν αποφασιστικά την ανάγκη να γίνει το COSATU μέλος της ΠΣΟ και να ενωθεί με τα ταξικά προσανατολισμένα αδέλφια τους σε όλο τον κόσμο.».

Όμως η «Γραμματεία» της ρεφορμιστικής ΠΣΟ (Μαυρίκος, κλπ) αποκρύπτει από το διεθνές προλεταριάτο, ότι αυτός που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ της πρωτοφανούς σφαγής των μεταλλωρύχων ήταν η πολυεθνική «LONMIN» και αυτός που ΔΙΕΤΑΞΕ την αστυνομία να τους δολοφονήσει ήταν η κυβέρνηση του Τζέικομπ Ζούμα στην οποία συμμετέχουν: «το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τα συνδικάτα COSATU» («Ρ» 26-10-2012, σελ 17) δηλαδή αυτοί που ΔΙΕΤΑΞΑΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ του Νοτιοαφρικανούς μεταλλωρύχους ήταν, πέραν του Ζούμα (ANC), οι Παπαρηγο-Μαυρίκοι («Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ) της Νότιας Αφρικής: ΝΑ«Κ»Κ-COSATU. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ και οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ ΔΕΝ κατάγγειλαν ποτέ ως τώρα μα ούτε καν κατονόμασαν τους δολοφόνους των Νοτιοαφρικανών μεταλλωρύχων, συντρόφους τους των ΝΑ«Κ»Κ-COSATU και ΠΟΛΥ περισσότερο δεν διέκοψαν σχέσεις, αντίθετα τις διεύρυναν.

Για το συνέδριο της COSATU στο Γιοχάνεσμπουργκ με την συμμετοχή των ΠΣΟ-ΔΣΟ με τα ηγετικά τους στελέχη ΜΑΥΡΙΚΟ-ΜΠΑΡΟΟΥ, γ.γ. της ΠΣΟ και γ.γ. της ΔΣΟ αντίστοιχα, και τους γιορτασμούς για την προσχώρηση των δολοφόνων της COSATU στην ΠΣΟ παραφράζοντας τον λόγο του Λένιν για την δολοφονία των Λίμπκνεχτ-Λούξεμπουργκ από τους σοσιαλδημοκράτες της εποχής του ας σημειωθεί: σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ η αγγλική πολυεθνική «LONMIN», η αστική τάξη της Ν. Αφρικής, ο πρωθυπουργός Ζούμα του ANC και οι σοσιαλπροδότες των NΑ«Κ»Κ-COSATU και οι Μαυρικο-Μπάροου των ΠΣΟ-ΔΣΟ πανηγυρίζουν την δολοφονία των νοτιοαφρικανών μεταλλωρύχων… Ανάλαβαν τώρα το ρόλο ΔΗΜΙΩΝ του διεθνούς προλεταριάτου. (βλέπε Λένιν: τόμος 37, σελ 434) Οι σημερινοί χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες, είναι όπως και οι σοσιαλδημοκράτες της εποχής του Λένιν, «πράκτορες της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα» ή αλλιώς «εργατικοί ανθυπολοχαγοί της τάξης των καπιταλιστών» (στο ίδιο, σελ. 458) αλλά με την περίπτωση της δολοφονίας των Λίμπκνεχτ-Λούξεμπουργκ και εκείνη των μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής, οι παλιοί και νέοι χρουτσωφικοί σοσιαλδημοκράτες είναι επιπλέον και «δήμιοι και λακέδες της αστικής τάξης, μαντρόσκυλα της ιερής καπιταλιστικής ιδιοκτησίας» (στο ίδιο, σελ. 459-460).

Η προσχώρηση των δολοφόνων των μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής, ρεφορμιστών της COSATU στη ρεφορμιστική ΠΣΟ στιγματίζει και «αναβαθμίζει» τους ηγέτες της ΠΣΟ (Μαυρίκο κλπ) και την ίδια την ΠΣΟ σε ΔΗΜΙΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ του διεθνούς προλεταριάτου.

Όσον αφορά τον ταξικό χαρακτήρα της ΠΣΟ, αυτός συνίσταται στην υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των πολυεθνικών, όπως έδειξε η περίπτωση της «LONMIN», και εκείνων της διεθνούς μπορυρζουαζίας.

Το «ηρωικό» (κατά Μαυρίκο, γραμματέα της ΠΣΟ) NΑ«Κ»Κ άμεσα υπεύθυνο για την μαζική αποτρόπαια σφαγή των μεταλλωρύχων, συμμετείχε και στη συνάντηση της Αθήνας (Δεκέμβρης 2011) και στην τελευταία διεθνή συνάντηση των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στη Βηρυτό («Κ», 25/11/2012, σελ.5).

***

Οι λακέδες του κεφαλαίου ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ όποτε ως τώρα έγραψαν στη σοσιαλδημοκρατική τους φυλλάδα «Ριζοσπάστης» για τους δολοφονημένους εργάτες στη Ν. Αφρική δεν κατάγγειλαν ΠΟΤΕ την κυβέρνηση Τ. Ζούμα της Ν. Αφρικής που διέταξε την αστυνομία να ρίξει στο ψαχνό, γιατί πρέπει να καταγγείλουν και τους συντρόφους τους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τους σοσιαλδημοκράτες Παπαρηγο-Μαυρίκους της Νότιας Αφρικής, δηλ. το αστικό χρουστσοφικό NΑ«Κ»Κ και τα αστικά ρεφορμιστικά κυβερνητικά συνδικάτα COSATU: «Στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής συμμετέχουν το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τα συνδικάτα COSATU» («Ρ» 26-10-2012, σελ 17).

Ας αναφερθεί μια μόνο τελευταία περίπτωση που αφορά κινητοποίηση εργατών γης, για την οποία με τίτλο «ένας νεκρός σε κινητοποίηση αγροτών-εργατών γης» μας πληροφορούν «και αυτός ο αγώνας βάφτηκε με αίμα... Νωρίς χτες το πρωί στη διάρκεια καταστολής εργατικών διαμαρτυριών για τα χαμηλά μεροκάματα στο Γούλσι του Δ. Ακρωτηρίου σκοτώθηκε -υπό ασαφείς συνθήκες- ένας 28χρονος εργάτης και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. Το ίδιο 24ωρο, η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες καουτσούκ για να διαλύσει συγκέντρωση πολλών δεκάδων απεργών εργατών γης κοντά στο Σέρες... Υπό την πίεση των εργατών και με δεδομένη την έκβαση του αγώνα των μεταλλωρύχων, ιδιαίτερα μετά το κομβικό γεγονός της σφαγής των 34 μεταλλωρύχων στις 16 Αυγούστου στο ορυχείο πλατίνας Μαρικάνα...» («Ρ» 15-11-2012, σελ 23) – σφαγή που διαπράχθηκε, κατά το «Ριζοσπάστη» απλά από την Αστυνομία, με εντολή φαίνεται του «Αγίου Πνεύματος»(!) και όχι με διαταγή της αντιδραστικής κυβέρνησης των ANC-ΝΑ«Κ»Κ-COSATU κατ’ εντολή της αγγλικής πολυεθνικής «LONMIN».

Δεν υπάρχουν σχόλια: