Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Λάβαμε το παρακάτω σημείωμα το οποίο και δημοσιεύουμε σε περίληψη.

****

Πριν τέσσερα χρόνια, τον Νοέμβρη του 2008, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματός της στην Πάτρα έλεγε: «δεν είμαστε ούτε σταλινικό, ούτε μπρεζνιεφικό, ούτε κόμμα του Λένιν. Άλλο πράγμα όταν λέμε λενινιστικό κόμμα, είναι το πώς επεξεργάστηκε ο Λένιν τη θεωρία του Κόμματος. Ούτε σταλινικό, ούτε λενινιστικό, ούτε τίποτε από αυτά.» («Ρ» 6/11/2008, σελ.13) Τότε ξεσηκώθηκε σάλος. Κι όταν δεν κατάφεραν οι τοποτηρητές της Αλέκας στον Ριζοσπάστη, να φορτώσουν την …αερολογία στον συντάκτη του ρεπορτάζ, αφού αυτός για καλή του τύχη είχε μαγνητοφωνήσει την ομιλία, απλά δεν ξαναείπαν το σχετικό απόσπασμα, ελπίζοντας να ξεχαστεί. Και ξεχάστηκε…

Η Αλέκα όμως δεν κάνει λάθη, ούτε λέει αερολογίες. Σκόπιμα είπε ότι είπε, για να μετρήσει αντιδράσεις. Κι όταν είδε ότι δεν την παίρνει, δεν το επανέλαβε. Η ίδια όμως και η ομάδα της ήξεραν πολύ καλά και τι έλεγαν και τι στόχο είχαν: Να πάψει το ΚΚΕ να είναι κομμουνιστικό κόμμα και τυπικά. Αυτό λοιπόν που το 2008 το έριξαν για να βολιδοσκοπήσουν αντιδράσεις, το κάνουν τώρα πράξη στο 19ο Συνέδριο, χωρίς μεν να το λένε, αλλά με τα κείμενα που προτείνουν σαν «Θέσεις» και «Καταστατικό», που αν εγκριθούν (και ποιος θα τα καταψηφίσει αφού έχουν εξοντώσει κάθε εσωκομματική αντιπολίτευση), το ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

Οι νεκροθάφτες του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, μη έχοντας καμία σχέση με αυτό που λέγεται διαλεκτική και μαρξιστική σκέψη, προφανώς δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν κατανοήσει αυτό που είπε κάποτε ο Μαρξ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». Μετά το 19ο Συνέδριο, έρχεται το 20ο…

Με το νέο του καταστατικό το ΚΚΕ και επίσημα δεν είναι Κομμουνιστικό Kόμμα

Το νέο καταστατικό του ΚΚΕ που εισηγείται η ΚΕ του στο 19ο Συνέδριο επιφέρει ριζικές αλλαγές στον ίδιο τον χαρακτήρα του κόμματος. Αφαιρεί σημαντικά στοιχεία στην φυσιογνωμία του, όπως αυτή ήταν προσδιορισμένη στο ισχύον καταστατικό που ενέκρινε το 15ο Συνέδριο. Νομιμοποιεί όλες τις παραβιάσεις του καταστατικού αυτού που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από την ηγετική ομάδα. Εξαφανίζει την διαλεκτική σχέση ηγεσίας- βάσης.

Ενισχύει σε ακραίο βαθμό τις εξουσίες της ηγεσίας. Περιορίζει στον ελάχιστον βαθμό- αν δεν εξαφανίζει- τον έλεγχο της κομματικής βάσης πάνω στην ηγεσία καθιστώντας τον εντελώς τυπικό ζήτημα. Ευνουχίζει εντελώς την εσωκομματική δημοκρατία και διογκώνει στο μέγιστο τον συγκεντρωτισμό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ηγεσία για το κόμμα αλλά το κόμμα για την ηγεσία.

Το «Κ»ΚΕ της Αλέκας διαγράφει το ΚΚΕ

Με τις θέσεις που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμαχήσει με κανέναν και ως μοναδικός στόχος τίθεται ο σοσιαλισμός. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, έχει αποφασίσει να αποποιηθεί την κληρονομιά του ΕΑΜ, του Ζαχαριάδη και του Βελουχιώτη. Το περιεχόμενο του κειμένου, είναι περισσότερο κοντά στην ανάλυση και στην πρακτική μιας περιθωριακής ομάδας, από τις πολυάριθμες και ολιγομελείς που γνώρισε ο τόπος μας, και το κομμουνιστικό κίνημα, παρά έχει σχέση με αυτό που υπήρξε το ΚΚΕ, και τις παρακαταθήκες που άφησε αυτό το κόμμα στον ελληνικό λαό, τουλάχιστον από το 1940 και μετά.

Με αυτά και άλλα πολλά, φαίνεται ότι το ΚΚΕ αποχαιρετά τον ίδιο τον λαό και την εργατική τάξη, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Πιθανότατα και το κοινοβούλιο.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ Η ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ.

Γ.Κ. (μέλος του «Κ»ΚΕ μέχρι το 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: