Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Στη μνήμη της Έλενας Odena

elena10 Νοεμβρίου, 1985 - 2012. Στη μνήμη της Έλενας Odena
Η Έλενα Odena, από τους ιδρυτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) και αναγνωρισμένη κομμουνιστής ηγέτης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πέθανε στις 10 Νοέμβρη 1985.
Όσοι την γνώρισαν έτρεφαν εκτίμηση γι’ αυτήν και ως ηγέτης του PCE (ml) αναγνωρίστηκε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως μια μεγάλη κομμουνιστής ηγέτης.
Εκτός από ιδρυτής και ηγέτης του Κόμματος, υπήρξε και ηγέτης του FRAP […] κέρδισε τη συμπάθεια πολλών προσωπικοτήτων από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, της πολιτικής και της επιστήμης, πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγετών στην Ισπανία και στο εξωτερικό.
[…] Η ζωή της αφιερώθηκε στην υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, χωρίς συμβιβασμούς και έδωσε αποφασιστική μάχη, πρώτα κατά της δικτατορίας του Φράνκο, μετά στη συνέχεια κατά της μοναρχίας την περίοδο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Ανέπτυξε αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική δράση προσηλωμένη στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της αλληλεγγύης προς τους λαούς […]
Μπορούμε να πούμε ότι η Έλενα Odena ήταν μια μεγάλη κομμουνίστρια σε όλη της τη ζωή και μια μεγάλη ηγέτης του κόμματός μας, και ως εκ τούτου, μια μεγάλη ηγέτης του εργατικού κινήματος και του λαού στην Ισπανία και εξαιρετική μαχητής του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. […]
Η ζωή της είναι και θα παραμείνει ένα παράδειγμα αφοσίωσης και κομμουνιστικής αντοχής.
Τιμή και δόξα στη σύντροφο μας Έλενα Odena!
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: