Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

PCMLE: Ανακοινωθέν για το θάνατο του διοικητή Hugo Chavez Frias, Πρόεδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Hugo-Chavez-1Η Κεντρική Επιτροπή του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισημερινού PCMLE εκφράζει την αλληλεγγύη της με την εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Διοικητη Ούγκο Τσάβες Frias.

Ο θάνατός του είναι μια τεράστια απώλεια για την πολιτική διαδικασία στην οποία η αδελφή δημοκρατία ασκεί εδώ και μερικά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​έχουν ληφθεί σημαντικά πολιτικά μέτρα που έχουν ως στόχο την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, την επέκταση των πολιτικών δικαιωμάτων των λαών και την αντιμετώπιση των βασικών υλικών αναγκών τους.

Η Μπολιβαριανή διαδικασία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, κατάφερε να γίνει αναφορά στην πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στην ολιγαρχική κυριαρχία και ξένη εξάρτηση.

Οι αποσταθεροποιητικές και αντεπαναστατικές προσπάθειες καθοοδηγούμενες από τον ιμπεριαλισμό και την εγχώρια αντίδραση για τον τερματισμό της Μπολιβαριανής διαδικασίας συγκρούστηκαν και υπέκυψαν στην ενότητα και πάλη των εργαζομένων και του λαού της Βενεζουέλας, που, μαζί με τον Hugo Chavez, υπερασπίζονται με επιτυχία τα επιτεύγματα τους. Η ενότητα αυτή θα πρέπει να διατηρηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες ώστε να διατηρήσει ο λαός τις κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν και να προχωρήσει η διαδικασία προς τα εμπρός.

Επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας προς την εργατική τάξη, τη νεολαία και τον λαό της Βενεζουέλας και το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας.

Η Κεντρική Επιτροπή του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικό Κόμματος του Ισημερινού
Κίτο, 5 Μαρτίου, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: