Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Δήλωση του PCMLV για το θάνατο του διοικητή Τσάβες

Hugo-Chavez-1Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας, PCMLV, εκφράζει τη θλίψη του και την αλληλεγγύη στην φυσική απώλεια του Comandante Προέδρου Ούγκο Τσάβες Frias, σε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές, τις γυναικείες οργανώσεις, επαναστατικά, αντι-ιμπεριαλιστικά, σοσιαλιστικά και Μπολιβαριανά κόμματα και τις οργανώσεις των μαζών.

Εκφράζουμε επίσης τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, τους φίλους και την εθνική κυβέρνηση για την απώλεια ενός μεγάλου ανθρωπιστή , έναν πατριώτη, προοδευτικό και επαναστάτη, συνεπή πολιτικό, όπως ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες αποδείχθηκε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ύπαρξής του.

Καλούμε την εργατική τάξη, που ξέρει πώς να ανταποκριθεί στην πρόκληση της επαναστατικής πάλης και στις πιο πιεστικές στιγμές της ιστορίας, να προετοιμαστούν για να αντισταθούν και να νικήσουν τους αντιδραστικούς που δεν θα διστάσουν να επωφεληθούν από αυτή τη δύσκολη στιγμή να ματαιώσουν με βίαια μέσα τα κέρδη και τις απαιτήσεις που πετύχαμε υπό την ηγεσία του προέδρου Τσάβες. Ο ιμπεριαλισμός θα θέσει ισχυρότερες παγίδες σε αυτή τη θλιβερή στιγμή που το εθνικό επαναστατικό κίνημα περνάει.

Η πρόκληση είναι να μην παραιτηθεί από την πάλη για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, το καθήκον που ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες έθεσε σε όλες τις περιστάσεις. Αυτό το καθήκον θα πρέπει να ληφθεί αυστηρά και θαρραλέα από όλους τους εργαζόμενους αυτού του έθνους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην ιστορία. Εμείς, ως κόμμα της εργατικής τάξης στη Βενεζουέλα, κάνουμε έκκληση για τον αγώνα και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού υπό την επιστημονική αντίληψη του μαρξισμού-λενινισμού.

Οι πράξεις δολιοφθοράς, των μισθωμένων δολοφόνων, η τρομοκρατία, η έλλειψη τροφίμων, η προπαγάνδα της παραπληροφόρησης, το άγχος και η χειραγώγηση θα ενταθούν. Οι εθνικοί και διεθνείς αντιδραστικοί αισθάνονται νικητές αυτή τη στιγμή, αλλά τόσο η εθνική όσο και η παγκόσμια εργατική τάξη θα προχωρήσουμε με τις απαραίτητες στρατηγικές μάχες για να συνεχίσουμε την πορεία της νίκης και τη συσσώρευση των δυνάμεων να αντιμετωπίσουμε τους φασίστες και τους ιμπεριαλιστές.

Ο θάνατος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να σημάνει την πτώση στη λαϊκή οργάνωση, αλλά μάλλον θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια ώθηση για τους μελλοντικούς αγώνες ενάντια στον ταξικό αντίπαλο. Δεν πρέπει να πιστέψουμε στα ψεύτικα συλλυπητήρια της δεξιάς, η οποία κατά δεκάδες φορές προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κομαντάντε. Οι τομείς αυτοί μετακινούνται από μια ενιαία ώθηση: κέρδος με οποιοδήποτε κόστος.

Η δεξιά πτέρυγα αξιολογεί ποιες ενέργειες να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχώρησε στην απέλαση δύο αμερικανών στρατιωτικών ακολούθων για συνωμοτική δουλειά.

Με όλη μας την δύναμη καλούμε όλα τα επαναστατικά στοιχεία να ταχθούν ενάντια στον καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό εχθρό. Η εργατική τάξη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Δεν πρέπει να εμπιστεύεται τον αστικό εχθρό που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι είναι προδότης. Εάν η φιλο-ιμπεριαλιστική αστική τάξη προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτή την δύσκολη στιγμή της θλίψης των ταπεινών και των εκμεταλλευόμενων μαζών, οι μάζες πρέπει να ανταποκρίνονται δυναμικά και να εφαρμόσουν επαναστατική βία.

Ο σοσιαλισμός μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με τη συμμαχία εργαζομένων-αγροτών στην εξουσία και το λαό στα όπλα!

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCMLV)
Καράκας, 5 Μαρτίου, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: