Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

EMEP: Κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία

emep17 Ιουνίου 2013

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να καταστείλει την πάλη του λαού για ελευθερία και δημοκρατία όπως αυτή εκφράζεται με διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί με την επίθεση στο πάρκο το βράδυ της 15ης Ιουνίου. Η απόλυτη κρατική τρομοκρατία κατευθύνεται σε ανθρώπους που διεκδικούν τα αιτήματά τους μέσα από δημοκρατικές και ειρηνικές διαδηλώσεις.

Αν και η έκταση των επιθέσεων έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει την πρόθεση να σκοτώνει ανθρώπους, παρόμοια με περιόδους χούντας, δεν κατέστη δυνατό να λάβουμε οποιαδήποτε νέα από εκείνους που βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με τις στρατιωτικές μονάδες και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανώνυμο στρατιωτικό νόμο, με μια κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν χρησιμοποιεί μια τέτοια ρητορική όπως: "Αυτά τα γεγονότα είναι αποτέλεσμα εξωτερικών δυνάμεων που συνωμοτούν εναντίον μου και ενάντια στην κυβέρνησή μου, αυτές καταστρώνουν σχέδια, ομάδες πίεσης συμφερόντων, παράνομη εξτρεμιστικές οργανώσεις κλπ.” σαν να έσωζαν ζωές. Ωστόσο, δεν είναι παρά λόγια, προπέτασμα καπνού σε μια κατασκευασμένη δημαγωγία, προκειμένου να συκοφαντήσει τις νόμιμες διαμαρτυρίες του λαού και να καλύψει τις φασιστικές ενέργειες.

Η επίθεση ξεκίνησε, ενώ ήταν σε εξέλιξη (μια σειρά) συναντήσεις που διοργανώνονται από την πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξιμ, προκειμένου να καθορίσει τις τάσεις, όσον αφορά στο πάρκο Γκεζί και ως αποτέλεσμα της προσωπικής εντολής που δόθηκε από τον Πρωθυπουργό Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πορείας της Άγκυρας και υπό τον έλεγχο τόσο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης όσο και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αποδείξει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ δεν έχει καμία πρόθεση ή την επιθυμία να λυθεί το θέμα με ειρηνικά μέσα από διάλογο αλλά ότι, αντιθέτως, υπάρχει μια κλίση για τη συλλογή νέων πολιτικών οφελοώναπό το "χάος" κλιμακώνοντας τις συγκρούσεις και την ένταση.

Παρ 'όλα αυτά ο ρόλος του “θύματος”, που ενήργησε με μεγάλη επιτυχία για τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών, δεν θα εξυπηρετήσει αυτή τη φορά το σκοπό του. Με αυτά τα τελευταία γεγονότα, ο λαός μας έχει πλήρως κατανοήσει ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι "ένας λύκος με ένδυμα προβάτου”. Όπως κάθε ενθουσιώδης δικτάτορας ο Ταγίπ Ερντογάν  προχωρά προς το αναπόφευκτο τέλος σε πλήρη ταχύτητα.

Καμία δύναμη δε μπορεί να αντισταθεί στη βούληση του λαού ... Ως εκ τούτου, ούτε ο Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

Οι επιθέσεις προς το λαό πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η αστυνομία πρέπει να αποσυρθεί από τους δρόμους και οι υπεύθυνοι πρέπει να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να δικαστούν. Η πολιτική ευθύνη των γεγονότων αυτών ανήκει στον πρωθυπουργό Ερντογάν και την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από το λαό και να αποδεχτούν τα αιτήματα του λαού.

Καλώ τις δυνάμεις της εργασίας και της δημοκρατίας της χώρας μας και όλων των πολιτών μας, να ενωθούν και να αγωνιστούν ώστε να τερματιστεί αυτή η κρατική τρομοκρατία που έχει στόχο τα δίκαια, δημοκρατικά αιτήματα του λαού μας.

Selma Gurkan
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: