Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (EMEP): Η κυβέρνηση του AKP αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την απόφαση των ιμπεριαλιστών για να ξεκινήσει ένοπλη επίθεση εναντίον της Συρίας

emep

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) της Τουρκίας αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την απόφαση των ιμπεριαλιστών για να ξεκινήσει ένοπλη επίθεση εναντίον της Συρίας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία . Το ΑΚΡ ελπίζει ότι η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με άμεση στρατιωτική επέμβαση.

[...] Το EMEP, το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας είναι ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ζητεί να τεθεί τέλος στην ιμπεριαλιστική υποστήριξη μη - συριακών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή ομάδων όπως η Αλ - Κάιντα και Al - Nusra.

Υπερασπίζεται τη θέση ότι ο συριακός λαος θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας, σε μια δημοκρατική διαδικασία και χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.
Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, το κόμμα μας θέτει στο επίκεντρο της πάλης τον αγώνα για την ειρήνη , εργάζεται για τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου για την ειρήνη.

Την 1η Σεπτεμβρίου , Ημέρα Ειρήνης , πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας πορείες Ειρήνης . Το Κόμμα εργασίας καλεί όλα τα αδελφά κόμματα, τις επαναστατικές και δημοκρατικές δυνάμεις να απορρίψουν την στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας και να στηρίξουν τον αγώνα για την εδραίωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: