Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα: Όχι στην ιμπεριαλιστική υποκρισία για τη Συρία

logopctΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα: Όχι στην ιμπεριαλιστική υποκρισία για τη Συρία

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα , PCT , απορρίπτει τις προετοιμασίες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία.

Και πάλι, όπως και με το Ιράκ πριν από μερικά χρόνια, ο λόγος για αυτές τις στρατιωτικές προετοιμασίες είναι η υποτιθέμενη ύπαρξη στη χώρα αυτή των χημικών όπλων μαζικής καταστροφής. Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ο έλεγχος του εδάφους και των φυσικών πόρων της Συρίας και η επιβολή μιας νέας διαίρεσης του κόσμου στο στυλ των αυτοκρατοριών .
Είναι υποκριτική η δικαιολογία της ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να προστατεύσει τους αμάχους από τη χρήση των χημικών αερίων, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν χώρες όταν αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους . Το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν , αποτελούν απτά παραδείγματα αυτής της πρακτικής .
Εν μέσω της τρέχουσας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις επιδιώκουν τον πόλεμο για την ενίσχυση της βιομηχανίας όπλων και αυτό έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικονομία , ενώ θέλουν να οικειοποιηθούν εδάφη και πόρους, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα των αυτοκρατοριών να ξαναμοιράζουν τον κόσμο για να επιβάλουν την οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συριακή κυβέρνηση έχει επιτρέψει στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών να διερευνήσει διεξοδικά την υποτιθέμενη ύπαρξη χημικών όπλων στο έδαφός της , και ακόμη και τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ επιμένουν να επιδιώκουν στρατιωτική εισβολή κατά της χώρας.

Η εισβολή της Συρίας, επίσης, έχει ως στόχο να προσεγγιστεί το Ιράν και οι άλλες χώρες της περιοχής για ηγεμονικές σκοπούς.

Ο λαός της Δομινικανής Δημοκρατίας , ο οποίος από τη δική του εμπειρία γνωρίζει τι σημαίνει η στρατιωτική επέμβαση της ιμπεριαλιστικής δύναμης , θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να απορρίψει αυτές τις απειλές κατά του συριακού λαού , και η αριστερά σε γενικές γραμμές θα πρέπει να λάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό. Αυτός είναι ένας λόγος που απαιτείται η ενότητα της δράσης. Το PCT καλεί τα μέλη του να ενεργήσουν αναλόγως.

Manuel Salazar
Γενικός γραμματέας
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα
Άγιος Δομίνικος , Δομινικανή Δημοκρατία
27 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: