Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Νέος Ριζοσπάστης, 20/4/1933, σελ. 1

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η δίκη των σαμποταριστών της Μόσχας, που τελείωσε χτες, πρέπει να τραβήξει την προσοχή της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Στη δίκη αυτή χύθηκε άπλετο φως στα μυστικά σχέδια του αγγλικού ιμπεριαλισμού κατά της Σοβ. ένωσης, της πατρίδας των εργατών και των εργαζομένων όλου του κόσμου. Στη δίκη αυτή αποκαλύφθηκε ότι ο Άγγλος μηχανικός Φώρτον υπήρξε οργανωτής οικονομικής και στρατιωτικής κατασκοπίας και καταστροφής πολλών σοβιετικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Ότι ο Μονχάουζ συγκέντρωνε μυστικές στρατιωτικές πληροφορίες. Ότι γενικά όλοι οι Άγγλοι και Ρώσοι μηχανικοί σαμποταριστές ενήργουν σαμποτάζ, διαφθορά με δωροδοκίες, κι' ετοίμαζαν την καταστροφή του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού σταθμού όλου του κόσμου, που είναι το καμάρι και η ψυχή όλης της σοβιετικής οικονομίας, του Ντνιεπροστρόι. Η προλεταριακή δικαιοσύνη, παρά το κύμα της συκοφαντίας και τις απειλητικές προκλήσεις, έστησε στο σκαμνί τους σαμποταριστές, ξέσκισε τη μάσκα κι' έδειξε ότι πίσω από τους Άγγλους μηχανικούς κρύβεται η αγγλική κυβέρνηση και το αγγλικό Γεν. Επιτελείο, που ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ.

Εδώ και τρία χρόνια, με τη δίκη των σαμποταριστών του Σαχτ και του βιομηχανικού κόμματος, αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο καταστροφής των ανθρακωρυχείων του Ντόνετς που διευθύνονταν από το γαλλικό Γεν. Επιτελείο και που συνδυάζονταν μ' ένα ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ κατά της ΕΣΣΔ. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και σήμερα με επί κεφαλής αυτή τη φορά τους Άγγλους ιμπεριαλιστές.

Η δίκη της Μόσχα έχει τεράστια σημασία για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Δείχνει όλη τη λύσσα και το απεριόριστο μίσος ενός κόσμου που πεθαίνει μπροστά στη νικηφόρα σοσιαλιστική ανοικοδόμηση που συντελείται στο ένα έκτο της γης και σε τι εγκλήματα καταφεύγουν οι ιμπεριαλιστές για να διατηρήσουν την ύπαρξή τους και να γκρεμίσουν το κράτος των εργατών και των χωρικών, τη Σοβ. Ένωση.

Δείχνει ακόμα πόσο ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα και άμεσος ο κίνδυνος της αντισοβιετικής επέμβασης. Ο Άγγλος πρεσβευτής Υβέυ από μέρες τώρα εγκατέλειψε τη Σοβ. Ένωση απειλώντας ότι θα ληφθούν αντίποινα σε περίπτωση καταδίκης των μηχανικών. [...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: