Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» – η Ταγματασφαλίτικη φιέστα της μοναρχοφασιστικής ΝΔ στο Μελιγαλά και η επαίσχυντη αντιδραστική φιλο-Ταγματασφαλίτικη στάση του «Ριζοσπάστη»

rizosΔιαβάζοντας κάθε αντιφασίστας και πολύ περισσότερο οι κομμουνιστές το διπλανό, σε φωτοτυπία, κείμενο της ρεφορμιστικής εφημερίδας «Ριζοσπάστης» (17/9/2013, σελ.18) – όργανο της ΚΕ του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ – με το χαρακτηριστικό τίτλο «Επεισόδια των νεοναζί σε γιορτή μίσους» υποχρεώνεται να παρατηρήσει τα παρακάτω:

Πρώτο, ο «Ριζοσπάστης» αντί να αποκαλύψει και να καταγγείλει, όπως θα έπραττε υποχρεωτικά κάθε αντιφασίστας και πολύ περισσότερο κομμουνιστής, τη συγκέντρωση του Μελιγαλά που είχε ως μοναδικό και αποκλειστικό ΣΚΟΠΟ και έγινε για να τιμηθούν οι ντόπιοι ναζι-φασίστες εθνοπροδότες Ταγματασφαλίτες δοσίλογοι συνεργάτες των γερμανο-ιταλικών κατοχικών στρατευμάτων, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό τους και υπό τις διαταγές τους τον Ελληνικό λαό, δεν έπραξε ούτε το ένα ούτε το άλλο, όπως όφειλε να πράξει κάθε αντιφασιστικό έντυπο. Αντί γι’ αυτά επέλεξε σκόπιμα και συνειδητά να φλυαρήσει απλά και μόνο για «γιορτή μίσους»(!), αποφεύγοντας επιμελώς κάθε αναφορά στον αντιδραστικό σκοπό της συγκέντρωσης: ΕΞΥΜΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, αλλά και χωρίς να κατονομάσει το είδος της «γιορτής μίσους».

Δεύτερο, ο «Ριζοσπάστης», επιπλέον, αντί να κατονομάσει και να καταδικάσει και τους «άλλους», εκτός των ναζι-φασιστών της «Χρυσής Αυγής», που συμμετείχαν και ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ την υπεραντιδραστική συγκέντρωση-φιέστα προς ΤΙΜΗΝ των εθνοπροδοτικών Ταγμάτων Ασφαλείας, σκόπιμα και συνειδητά, πάλι δεν το πράττει, ενώ στο σχόλιό του αναφέρει απλά ότι «επιτέθηκαν στο Δήμαρχο»(τίνος κόμματος αλήθεια;) και τους «άλλους παρευρισκόμενους», ενώ φαίνεται να στεναχωρήθηκε πολύ επειδή οι «Χρυσαυγίτες» τους «προπηλάκισαν και τους έδιωξαν για να γιορτάσουν τη χολεριασμένη γιορτή τους μόνοι τους» δηλ. που, εξαιτίας ενδοναζι-φασιστικών συγκρούσεων, δεν γιόρτασαν όλοι μαζί (!!!).

Οι, κατά το «Ριζοσπάστη», «άλλοι» και ο «άγνωστος» δήθεν πολιτικο-κομματικά «Δήμαρχος» είναι στελέχη, μέλη και οπαδοί του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ που κι αυτοί, όπως οι ομοϊδεάτες τους «Χρυσαυγίτες», παραβρέθηκαν (ακριβέστερα: οι ΝΔημοκράτες οργάνωσαν την Ταγματασφαλίτικη φιέστα) στο Μελιγαλά για να τιμήσουν τους «άξιους» προγόνους τους, εγκληματίες Ταγματασφαλίτες δοσίλογους της Πελοποννήσου που εκεί δικαιολογημένα συντρίφτηκαν-εξοντώθηκαν απ’ τους ΕΑΜο-ΕΛΑΣίτες, αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Είναι φανερό πως η παραπάνω στάση του «Ριζοσπάστη» και των προδοτών σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ αποτελεί, εμμέσως αλλά εξόφθαλμα – πέρα απ’ το ότι είναι άκρως εξοργιστική και προκλητικότατη για κάθε αντιφασίστα και προσβλητική για τα μέλη και τους οπαδούς του «Κ»ΚΕ – σαφέστατη φιλο-Ταγματασφαλίτικη στάση αλλά και φιλο-ΝΔημοκρατική αντιδραστική στάση. Βέβαια η τωρινή φιλο-ΝΔημοκρατική στάση των ηγετών του «Κ»ΚΕ καθόλου δεν εκπλήσσει, αφού αυτή χρονολογείται κάμποσες δεκαετίες, με τελευταία την πιο ακραία εξοργιστική και προκλητικότατη αλλά και ψευδέστατη δήλωση της Α.Παπαρήγα στη Βουλή για την περίπτωση της δολοφονίας του ήρωα του λαού μας Γρηγόρη Λαμπράκη απ’ τη φασιστική κυβέρνηση της ΕΡΕ: «βεβαίως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ΕΡΕ με τη δολοφονία του Λαμπράκη» («Ρ» 19/6/2013, σελ. 12) (βλ.»ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» αρ.φυλ.388, 1-31 Ιούλη 2013, σελ. 1-2).

Και η πρόσφατη αυτή απόδοση ΤΙΜΩΝ στους Ταγματασφαλίτες απ’ τους «Χρυσαυγίτες» και τους ΝΔημοκράτες επιβεβαιώνει εκ νέου ότι τα όρια μεταξύ της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και των ναζι-φασιστών ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή», κλπ., είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα και αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία» ή όπως είχε δηλώσει-ομολογήσει κάποια στιγμή ο γνωστός ναζι-φασίστας Π.Ψωμιάδης (ΝΔ) και αναδημοσίευσε πρόσφατα το «Βήμα» (29/9/2013, σελ. Α12): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κομματα».

Στις Ταγματασφαλιτικές φιέστες του Μελιγαλά έπαιρνε παλιότερα μόνιμα μέρος και το πάλαι ποτέ χαζοχαρούμενο νήπιο του Κ.Μητσοτάκη και νυν πρωθυπουργός της χώρας, θαυμαστής-υμνητής των Ταγμάτων Ασφαλείας, Αντώνης Σαμαράς.

Με την ευκαιρία ας υπενθυμιστεί, ακόμα μια φορά, ότι την ίδια μέρα της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης (δεν ενδιαφέρει εδώ ο τρόπος αναγνώρισης και ότι άλλο) έτρεξε στην «Πηγάδα του Μελιγαλά» να τιμήσει τους «ένδοξους προγόνους» του, όπως και το κόμμα του: «ο Σαμαράς έδινε σταθερά το «παρών» σε διχαστικές εκδηλώσεις, όπως εκείνες στην Πηγάδα του Μελιγαλά» («Νέα», 5-6/12/2009, σελ.12) και: «από κοντά και η Ν.Δ., που βλέπει το μνημόσυνο του 1982 ως τη δέουσα απάντηση στην επίσημη αναγνώριση της εαμικής Αντίστασης. Ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει π.χ. με ειδικό δελτίο τύπου την έλευσή του «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές» («Ελευθερία» 18/9/82) και «Ελευθεροτυπία», ΙΟΣ, 11/9/2005), («ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ», Νο 311, 1-15 Δεκ. 2009, σελ.2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: