Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανία: Πραγματοποιήθηκε το 28ο Συνέδριο του KPD

Στις 30 Νοέμβρη 2013 το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας (KPD), με το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο συνεργαζόμαστε στην ταξική πάλη και συζητούμε τα βασικά ζητήματα του επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, πραγματοποίησε το 28ο Συνέδριό του.

Στο Συνέδριο κυριάρχησε η άποψη της ενότητας όλων των επαναστατικών, προοδευτικών δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στο μαρξισμό - λενινισμό. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα τρέχοντα καθήκοντα στην ταξική πάλη και την ανάγκη για ένα ευρύ Αντιφασιστικό-Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Λαϊκό Μέτωπο. Το Συνέδριο μας απέστειλε τους χαιρετισμούς τους οποίους δημοσιεύουμε. Επίσης δημοσιεύουμε τους δικούς μας χαιρετισμούς.

Arbeit Zukunft

***

Χαιρετιστήριο του 28ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας προς τον Οργάνωση για την Ανοικοδόμηση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας / Arbeit Zukunft

Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές,

οι αντιπρόσωποι του 28ου Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας στο Βερολίνο στέλνουμε τους εγκάρδιους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην υπόθεση του κοινού μας αγώνα ενάντια στην πολιτική του πολέμου και των κοινωνικών περικοπών, για ειρήνη και σοσιαλισμό.

Συσκεπτόμαστε στο Συνέδριο μας, πρωτ' από όλα, πως θα ισχυροποιήσουμε το κόμμα μας και θα σταθεροποιήσουμε τις γραμμές του, προκειμένου να προετοιμαστούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της ταξικής πάλης.

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο απόηχος από τις υποσχέσεις των κυρίαρχων κομμάτων και των πρωταγωνιστών στην προεκλογική εκστρατεία για τις 18ες Γερμανικές Εκλογές και ήδη η Ένωση των Επιχειρηματιών προφητεύει, δια στόματος Dieter Hundt, ο οποίο με την ιδιότητα του πρώην προέδρου των Γερμανικών Ενώσεων Επιχειρηματιών συμπεραίνει ότι «έρχονται νέα βάρη για η Γερμανία» εννοώντας με αυτό τα κατώτερα λαϊκά στρώματα τα οποία θα επιβαρυνθούν. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρο Gauck απαιτεί έναν «ισχυρότερο ρόλο της Γερμανίας στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων», που σημαίνει μια ισχυρότερη επιθετική πολιτική.

Αυτά τα κατευθυνόμενα στρατηγικά μέτρα στην κατεύθυνση του πολέμου και των κοινωνικών περικοπών, συμπεριλαμβανομένης και της αναξιοπρεπούς πολιτικής απέναντι στους ξένους καλλιεργούν το έδαφος για αυξανόμενες φασιστικές δραστηριότητες.

Μόνο ένα πλατύ Αντιφασιστικό-Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Λαϊκό Μέτωπο με πυρήνα το ενωμένης μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτή τη μοιραία εξέλιξη.

Σε αυτή τον αγώνα γνωρίζουμε ότι συνδεόμαστε στενά μαζί σας και επιθυμούμε μια κοινή επιτυχή προς τα μπρος πορεία.

30 Νοέμβρη 2013

Οι αντιπρόσωποι του 28ου Συνέδριου του KPD

***

Χαιρετισμός στο 28ο Συνέδριο του KPD

Αγαπητοί σύντροφοι/φες και συναγωνιστές/ριες,

Χαιρόμαστε ότι το 28ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας έθεσε το ζήτημα της επείγουσας αναγκαίας όλων των προοδευτικών και επαναστατικών δυνάμεων που πρεσβεύουν πίστη στο μαρξισμό - λενινισμό. Επίσης, έχουμε κι εμείς όπως κι εσείς την πεποίθηση, ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με πυξίδα τη σύγχρονη ταξικής πάλη, αυτή την περίοδο ενάντια στην αντι - κοινωνική και φιλοπόλεμη πολιτική του Μεγάλου Συνασπισμού και των υποστηρικτών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό τον κοινό αγώνα!

Ζήτω η επαναστατική ενότητα!
Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός!

Οργάνωση για την Ανοικοδόμηση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας / Arbeit Zukunft

Δεν υπάρχουν σχόλια: