Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ακόμα 3 απολύσεις στο «Ριζοσπάστη» μέσα Δεκέμβρη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κύμα απολύσεων στο «Ριζοσπάστη» συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ακόμα 3 εργαζόμενοι απολύθηκαν στα μέσα Δεκέμβρη.  Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, από το πολιτικό, η Ελένη Μαυρούλη από το Διεθνές τμήμα και ο Μπάμπης  Λελούδας από τη διόρθωση.

Με την ευκαιρία ας υπενθυμιστούν οι δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στην άλλη καπιταλιστική επιχείρηση του «Κ»ΚΕ, την «Τυποεκδοτική», κι ας γίνει αναφορά μόνο στις 20 απολύσεις που τότε σχολίασε, η «κοντινή» πολιτικο-ιδεολογικά προς την ηγεσία του «Κ»ΚΕ, βδομαδιάτικη εφημερίδα «ΠΡΙΝ»:

«Με προκλητικό τρόπο η γενική γραμματέα του ΚΚΕ επιβεβαιώνει στη ΝΕΤ τις απολύσεις 20 εργαζομένων στην κομματική επιχείρηση Τυποεκδοτική. Αφού παραδέχθηκε ότι πρόκειται για: «επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς», αναγνώρισε ότι κι αυτή «έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες». «Έχουμε μεγάλη συρρίκνωση των εργασιών μας», είπε και συνέχισε: «Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις».

Προφανώς το ΚΚΕ αποφάσισε να είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση, παρότι όπως μας θύμισε, στον Περισσό «παλεύουν κατά τον καπιταλισμού». Πόσο πιστευτή να γίνει η Αλέκα όταν αύριο θα περιοδεύσει σε εργοστάσια που απολύουν, καταγγέλλοντας την εργοδοσία;» («ΠΡΙΝ» 12/9/20210, σελ. 9).

Τα μυθεύματα της σοσιαλδημοκράτισσας Παπαρήγα περί «πάλης κατά των απολύσεων και του καπιταλισμού» – όταν το ίδιο το κόμμα της έχει απολύσει πολλές δεκάδες ως τώρα εργαζόμενους απ τις καπιταλιστικές του επιχειρήσεις – έχουν τόση αξιοπιστία όσο και ο ισχυρισμός-ΜΥΘΟΣ, ότι η σημερινή σοσιαλδημοκρατική-τροτσκιστική ομάδα των Παπαρήγα-Κουτσούμπα του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ έχει ως σκοπό το «σοσιαλισμό», όταν η ΔΙΚΗ της Χρουστσο-Μπρεζνιεφική αντεπαναστατική ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνη που, αρχές της δεκαετίας του ’50 μετά το θάνατο-δολοφονία του ΣΤΑΛΙΝ, ανέτρεψε-κατάργησε το Σοσιαλισμό και ΕΠΙΠΛΕΟΝ πρωτοστάτησε, οργάνωσε και καθοδήγησε τη σταδιακή παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες της Αν. Ευρώπης ή αλλιώς: τότε γκρέμισε το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό και τώρα(!), αμετανόητη βέβαια στην ίδια κατεύθυνση, υπόσχεται στους αφελείς να τον «ξαναχτίσει», και «πολύ καλύτερο», και μάλιστα με την ίδια σοσιαλδημοκρατική Χρουστσοφική γραμμή και το ρεφορμιστικό Πρόγραμμα του 19ου Συνεδρίου που δεν οδηγεί σε ανατροπή του καπιταλισμού μα ούτε καν θίγει στο ελάχιστο τα θεμέλια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: