Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χαιρετισμός της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων στο 5ο Συνέδριο του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Βραζιλίας)

Προς το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα - Βραζιλία

Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχθείτε τους αδελφικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO).

Με βαθιά κομμουνιστική πίστη στην επιτυχία των στόχων σας, εκφράζουμε τους επαναστατικούς χαιρετισμούς μας προς όλους τους αντιπροσώπους και τα μέλη του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCR) της Βραζιλίας , επαναλαμβάνουμε σήμερα τη δέσμευσή της στην εργατική τάξη, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους λαούς στις αρχές της επανάστασης και του σοσιαλισμού.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται μέσα σε μια περίπλοκη πολιτική και κοινωνική κατάσταση που συγκλονίζει ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και τον κόσμο ολόκληρο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης, η οποία, με διάφορους τρόπους, και προκλητικά, πλήττει τους εργαζομένους και τους λαού μας, και βρίσκει μια από τις χειρότερες μορφές της στη Βραζιλία. Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη η ένταση της βαρβαρότητας στα περισσότερα αντιδραστικά καπιταλιστικά κράτη, η ύπαρξη κυβερνήσεων που δεν ανταποκρίνονται στα γενικά συμφέροντα των εθνών και των λαών , και η ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και οι διάφορες μορφές της κρατικής τρομοκρατίας, καθώς και ο κίνδυνος ενός παγκοσμίου πολέμου.

Σε αυτή πραγματικότητα -η οποία αντανακλά σαφώς την όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων της εποχής και περιλαμβάνει την αυξανόμενη κινητοποίηση και την πάλη της εργατικής τάξης και των λαών μας , όπως αποδεικνύεται από τους αγώνες της νεολαίας και των απεργιών στη Βραζιλία που έχουν κλονίσει την κυβέρνηση και το καθεστώς κατά το τελευταίο έτος- ανοίγουν νέες προοπτικές στον αγώνα για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

Αυτά και άλλα ζητήματα χαρακτηρίζουν την κατάσταση και υπογραμμίζουν τις τεράστιες προκλήσεις της κομμουνιστικής καθοδήγησης, η οποία είναι η αιχμή του δόρατος για να ενταθεί η πολιτική και κοινωνική πάλη στην κατεύθυνση της επαναστατικής προοπτικής.

Εκτιμάμε βαθύτατα τις προσπάθειες του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCR) να εδραιωθεί ως μια πραγματική εναλλακτική λύση για τις αλλαγές στη Βραζιλία . Το Συνέδριο σας εκτός από την ενίσχυση της εσωτερικής δημοκρατίας, του ξεκαθαρίσματος της πολιτικής γραμμής θα παράσχει στους κομμουνιστές, τους επαναστάτες και τους άλλους αγωνιστές στη Βραζιλία τις κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούνται για την προώθηση της επαναστατικής διαδικασίας και της συσσώρευσης δυνάμεων ώστε να καταληφθεί η εξουσία από τους εργαζόμενους και το λαό.

Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη συμβολή αυτού του Συνέδριου στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα , ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Ζήτω το 5ο Συνέδριο του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος!

Ζήτω ο δραστήριος και μαχητικός προλεταριακός διεθνισμός!

Διεθνής Σύσκεψη των μαρξιστικών-λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: