Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Andrey Vyshinsky: Ανακεφαλαίωση της υπόθεσης προδοσίας - Μέρος Α'

Ανακεφαλαίωση της υπόθεσης προδοσίας 
 
Andrey Vyshinsky

Οι εγκληματικές δραστηριότητες του Μπουχάριν και των προδοτών συνεργατών του, όπως συνοψίζονται από τη Σοβιετική εισαγγελία κατά τη σύνοδο του στρατιωτικού σώματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ στις 11 Μαρτίου.

«Σοβιετική Ρωσία Σήμερα», Απρίλης 1938, τόμος 7, Νο. 2

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριό μας αντιμετωπίζει μια περίπτωση τέτοιων εγκλημάτων, όπως και αδικημάτων, όπως αυτά που παρέλασαν σε αυτό το δικαστήριο, από τέτοιους εγκληματίες όπως οι εν λόγω κατηγορούμενοι.
Μπροστά μας εκτυλίχθηκε μια αλυσίδα αδικημάτων που επισκιάζουν ακόμα και τα πιο πρόστυχα, τα πιο απεχθή εγκλήματα. Πετύχαμε να αφαιρεθούν οι μάσκες από αυτούς τους ποταπούς και δείξαμε στο λαό μας, στους τίμιους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το κτηνώδες πρόσωπο των διεθνών ληστών, το χέρι που κατεύθυνε τους συνωμότες κακοποιούς εναντίον του ειρηνικού σοσιαλιστικού μας κράτους.
Η ιστορική σημασία της δίκης αυτής συνίσταται στο ότι έχει αποδείξει πως οι Δεξιοί, οι Τροτσκιστές, οι Μενσεβίκοι, οι Σοσιαλεπαναστάτες (Εσέροι), οι Αστοί Εθνικιστές αποτελούν μία ομάδα από δολοφόνους, κατασκόπους, δολιοφθορείς, χωρίς ιδεολογία ή αρχές. Είναι μια ομάδα από εγκληματίες οι οποίοι έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των εχθρών μας.
Το λεγόμενο «Μπλοκ των Δεξιών και Τροτσκιστών» είναι μια οργάνωση που έχει ως στόχο την κατασκοπεία, εκτροπές, καταστροφικές δραστηριότητες και πολιτικές δολοφονίες, ένα μπλοκ προδοσίας της Πατρίδας.
Πράκτορες του φασισμού
Αυτό το αντισοβιετικό «Μπλοκ των Δεξιών και Τροτσκιστών» αποτελεί πρακτορείο των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τα μέλη του Μπλοκ και οι ηγέτες τους όπως οι Τρότσκι, Μπουχάριν, Ρίκοφ, Γιαγκόντα, Κρεστίνσκι, Ρόσενχολτζ και σία όπως και άλλα σημαντικά στελέχη όπως οι Zubarev, Maximov-Dikovsky και άλλοι, είναι δούλοι αυτών των ξένων υπηρεσιών, είναι σκλάβοι των αφεντικών τους.
Ποια ιδεολογία, τότε, ποια «προβληματική» ή ποια «πρόγνωση», όπως το εξέφρασε ο ίδιος ο Μπουχάριν, ποια θεωρία ή ποια φιλοσοφία θα μπορούσε να βρεθεί εδώ; Η θεωρία και η φιλοσοφία πίσω από την θολή εικόνα που προσπάθησε να κρύψει ο Μπουχάριν τον εαυτό του είναι μία μάσκα για να αποκρύψει την κατασκοπεία.
Το «Μπλοκ των Δεξιών και των Τροσκιστών» κάθεται στο εδώλιο στη Μόσχα ως εμπροσθοφυλακή του διεθνούς φασισμού, ως μία ομάδα δημίων και σκοτεινών δολοφόνων που με τη βοήθεια του διεθνούς φασισμού δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες. Πρώτα-πρώτα δραστηριοποιείται σε Κίνα και Ισπανία. Αυτό δείχνει γιατί το «Μπλοκ των Δεξιών και Τροτσκιστών» ως συμμορία κατασκόπων έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την Σοσιαλιστική μας Επανάσταση αλλά και για την υπόθεση του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Είναι επίσης τεράστιας σημασίας για το διεθνές προλεταριάτο. Είναι τεράστιας σημασίας για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Είναι τεράστιας σημασίας για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό, για την πάλη για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία των λαών, για τον αγώνα εναντίον των πολεμοκάπηλων, των προκλήσεων και προβοκατόρων.
Κατασκόπευαν για Ξένες Δυνάμεις
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθεται απλά μία αντισοβιετική ομάδα, εδώ κάθονται όχι απλά κάποιοι εκπρόσωποι ξένων μυστικών υπηρεσιών αλλά ένας αριθμός αντισοβιετικών ομάδων, εκπρόσωποι ξένων μυστικών υπηρεσιών μίας σειράς ξένων χωρών εχθρικών στην ΕΣΣΔ. Στην «υπόθεση» αυτή έχουν εμπλακεί απομεινάρια όλων των αντισοβιετικών δυνάμεων, όλων των αντισοβιετικών ομάδων και οργανώσεων. Εδώ είναι μπλεγμένες τουλάχιστον τέσσερις ξένες μυστικές υπηρεσίες: Ιαπωνίας, Γερμανίας, Πολωνίας και Βρετανίας, και φυσικά, αυτές οι ξένες μυστικές υπηρεσίες διατηρούν φιλική επαφή με αυτούς που εργάζονται στο έδαφός τους στις υπηρεσίες των ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Το σύνολο του Μπλοκ αποτελείται από ξένους κατασκόπους και πράκτορες της τσαρικής μυστικής αστυνομίας. Ο Τρότσκι συνδέεται με τη γερμανική υπηρεσία από το 1921 και με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών από το 1926. Ο Μπουχάριν και ο Ρίκοφ, μέσω συνεργατών τους, συνδέονται με έναν αριθμό ξένων μυστικών υπηρεσιών τις οποίες υπηρετούσαν τακτικά. Τον Γιαγκόντα, τον έχουν κυκλώσει γερμανοί και πολωνοί κατάσκοποι σαν τις μύγες. Αυτός μέσω των τελευταίων διηύθυνε την κατασκοπεία και μετέδιδε κρατικά μυστικά στις υπηρεσίες, πουλώντας και προδίδοντας την χώρα μας σε αυτές τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ο Κρεστίνσκι σύμφωνα με την δική του ομολογία/παραδοχή ήταν γερμανός κατάσκοπός από το 1921.
O Ρόζενχολτζ, ένας από τους ηγέτες των τροτσκιστικών μυστικών οργανώσεων, άρχισε το έργο της κατασκοπείας για το γερμανικό γενικό επιτελείο το 1923 και για την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών το 1926. Ο Ρακόφσκι, ένας από τους πιο στενούς άνδρες του Τρότσκι και ιδιαίτερα αξιόπιστους, ήταν πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών από το 1924 και της ιαπωνικής υπηρεσίας πληροφοριών από το 1934. Ο Τσερνόφ, γερμανός κατάσκοπος από το 1928, δημιούργησε δίαυλο επικοινωνίας με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών με πρωτοβουλία και την βοήθεια του περιβόητου μενσεβίκου εμιγκρέ Νταν. Ο Σαράνγκοβιτς είχε προσληφθεί από την πολωνική υπηρεσία πληροφοριών και είχε σταλεί στην ΕΣΣΔ για κατασκοπεία από το 1921. Ο Grinko έγινε κατάσκοπος για τη γερμανική και πολωνική υπηρεσία πληροφοριών το 1932. Οι Ικράμοφ και Κοτζάεφ συνδέθηκαν με παράγοντες της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών η οποία με τον περιβόητο τυχοδιώκτη Lawrence έκανε πολλά για να ενισχύσει τις θέσεις της κατά μήκος των κεντρικών ασιατικών συνόρων της ΕΣΣΔ. Στην συνέχεια προβοκάτορες και παράγοντες της τσαρικής μυστικής υπηρεσίας οι Ζελένσκι, Ζουβάρεφ και Ιβάνοφ με τον τελευταίο να είναι παράλληλα βρετανός κατάσκοπος. Προσθέστε στην συμμορία αυτή και την ομάδα κρατουμένων, τους δολοφόνους Levin, Pletnev, Kazakov, Kriuchkov και Maximov-Dikovsky και η ηθική και πολιτική ουσία αυτού του Μπλοκ και όσων συμμετέχουν θα γίνει απολύτως σαφής. Πρόκειται για συμμορία δολοφόνων χωρίς αρχές, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα, που δεν έχουν ενδοιασμούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι για τα πάντα, να βάλουν εκρηκτικά, να καταστρέψουν τρένα, να καταστρέψουν βοοειδή, σιτηρά, να οργανώσουν δολοφονίες, κατασκοπεία και προδοσία.
Έκαναν ότι μπορούσαν για να βάλουν φωτιά στο σπίτι μας και στις τέσσερις γωνίες του, έσπευσαν να ανοίξουν τις πύλες στους εχθρούς, με εντολή να τους οδηγήσουν προς την εξουσία, ακόμα και με τίμημα την προδοσία a la Ιούδα. Είναι ακριβώς αυτά τα εγκλήματα που εξηγούν την πορεία των γεγονότων, την πραγματική λογική των γεγονότων και ότι ο αγώνας γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ δύο κόσμων και δύο μπλοκ, το μπλοκ των προδοτών και των πληρωμένων οργάνων του ξένου κεφαλαίου, το μπλοκ των προδοτών που στιγματίστηκε από την αιώνια ντροπή, με απαξίωση και καταδίκη από εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και τους οποίους αντιμετωπίζει το μπλοκ των σοβιετικών πατριωτών που δηλώνουν την αγάπη τους για την πατρίδα, άνθρωποι που άντεξαν στην δοκιμασία της ιστορικής μάχης εναντίον όλων των εχθρών, άνθρωποι έτοιμοι, υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του μεγάλου Στάλιν να προσφέρουν μια συντριπτική νίκη απέναντι σε οποιοδήποτε εχθρό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δύο Κόσμοι
Μέσα σε είκοσι χρόνια ολόκληρος ο προσανατολισμός της χώρας μας έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, έχει μετατραπεί στην πιο πλούσια και ισχυρή προλεταριακή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός έχει διεισδύσει στην καθημερινή ζωή του λαού μας, ο Σοσιαλισμός στη χώρα μας έχει κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα. Από τις πρώτες ημέρες της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης ως τις λαμπρές ημέρες της εποχής του Σταλινικού Συντάγματος, η νεαρή δημοκρατία των Σοβιέτ δεν υπήρξε ποτέ έξω από τα πυρά της επίθεσης των εκμεταλλευτών και των αμέτρητων πρακτόρων τους, όπως οι τροτσκιστές, οι μενσεβίκοι, οι Σοσιαλεπαναστάτες (Εσέροι), οι Μπουχαρινικοί, οι Ζηνοβιεφικοί, οι Ουζμπεκιστανοί, οι Γεωργιανοί και άλλοι εθνικιστές, οι αντιδραστικοί, μαυροεκατονταρχίτες, οι λευκοφρουροί, οι συνταγματικοί δημοκράτες (Καντέτοι), ιερείς, κουλάκοι, κ.λ.π. κλπ.
Αυτή η δίκη μας θύμισε για άλλη μια φορά ότι οι δύο κόσμοι, του παγκόσμιου καπιταλισμού και του Σοσιαλιστικού κόσμου, αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως ασυμβίβαστο και θανάσιμο εχθρό.
Το 1921 ο Λένιν μας έδωσε αυτή την προειδοποίηση: «Είμαστε περικυκλωμένοι από την παγκόσμια μπουρζουαζία που παρακολουθεί κάθε στιγμή τις ταλαντεύσεις μας για να φέρει πίσω την δική της εξουσία, προκειμένου να αποκατασταθούν οι γαιοκτήμονες και η αστική τάξη».
Καθ’ όλη την ύπαρξη της Σοβιετικής εξουσίας, ορισμένοι κύκλοι του εξωτερικού της αστικής τάξης ποτέ δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του καπιταλισμού και της εξουσίας των τσιφλικάδων και των καπιταλιστών. Υποστηρίζουν τα απομεινάρια τους, τους πράκτορές τους μέσα στη χώρα μας. Δεν φαίνεται το διαβολικό έργο των ξένων μυστικών υπηρεσιών από την δίκη των βρετανών μηχανικών Θόρτον, Μακ Ντόναλντ και άλλων που εκτέθηκαν το 1933 ως πράκτορες μιας εκ των μυστικών υπηρεσιών; Δεν φαίνεται αυτό και με την γνωστή δίκη του «Βιομηχανικού Κόμματος» (σ.τ.μ. αναφέρεται στη δίκη που διεξήχθη Νοέμβρη-Δεκέμβρη 1930 στην Σοβ. Ένωση), στην πλευρά του οποίου ανήκαν οι Ramzin και Chernovsky, με το πρώτο βιολί να το παίζουν ο Λευκός εμιγκρέδες Riabushinsky και ο στρατηγός Lukomsky, από την βρετανική κατασκοπεία, ο συνταγματάρχης Lawrence και ο Γάλλος στρατηγός Joinville;
Η σημασία αυτής της Δίκης ξεπερνάει τα όρια μιας απλής ποινικής δίκης. Αποκτά μέγιστη ιστορική σημασία. Αυτή η δίκη συνοψίζει τα αποτελέσματα της πάλης ενάντια στο σοβιετικό κράτος και το κόμμα των Λένιν-Στάλιν από άτομα που σε όλη τους τη ζωή φορούσαν μάσκες και τα οποία δεν ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα σήμερα αλλά πολύ πιο πριν, όταν υπό την κάλυψη μεγαλοστομιών ενεργούσαν ως προβοκάτορες, δεν υπηρέτησαν την Επανάσταση και το προλεταριάτο, αλλά την αντεπανάσταση και την αστική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: