Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η συνέντευξη του αντιδραστικού Σαμαρά στο «ΜΕΓΚΑ» και η «Χρυσή Αυγή»

Τα προκλητικά ψεύδη ενός μυθομανούς πρωθυπουργού

Στη συνέντευξή του στο «ΜΕΓΚΑ» ο πρωθυπουργός, μεταξύ πολλών άλλων, ρωτήθηκε από τον Γ. Πρεντέρη για την ναζι-φασιστική Χρυσή Αυγή. Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνησή του καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή, ο Σαμαράς απάντησε ότι χρειάζονταν στοιχεία, συμπληρώνοντας: «Αυτό που συνέβη, ήθελε τόλμη, πολιτική βούληση, και το κάναμε με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο» και ότι «το κάναμε άμεσα και αποτελεσματικά», ενώ διέψευσε ότι υπήρχε «εισήγηση» για χαλαρή αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Ο Σαμαράς που διακρίνεται για περισσό θράσος, ψεύδεται σ΄ όλα με εξαίρεση το «υφιστάμενο νομικό πλαίσιο», γιατί τα στοιχεία για την εγκληματική δράση της ναζι-φασιστικής Χρυσής Αυγής ήταν πάμπολλα και η δολοφονική δράση των «ταγμάτων εφόδου» ήταν γνωστή όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Μόνο που οι Σαμαράς-Δένδιας κρατούσαν στα «συρτάρια» τους 32 τουλάχιστον δικογραφίες, επειδή ακριβώς δεν ήθελαν και δεν είχαν την πολιτική βούληση ν΄ αντιμετωπίσουν και να πάρουν μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής.

Και όχι μόνο δεν ήθελαν αλλά και τα φασιστικά πογκρόμ των Σαμαρά-Δένδια ενάντια στους μετανάστες εργάτες με τη διαβόητη επιχείρηση «ανακατάληψης των πόλεων» πήγαινε χέρι-χέρι με τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και συμβάδιζε με την γενικότερη πολιτική φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής και την προώθηση ναζι-φασιστών και φασιστών γενικότερα σ’ ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία, ασφάλεια, στρατός, δικαιοσύνη κλπ) όπως αποδείχθηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, με το υποχρεωτικό «ξήλωμα» ανώτατων αξιωματικών σε αστυνομία-ΕΥΠ.

Δεν υπήρχε πολιτική βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά για τιμωρία των συνεχόμενων εγκλημάτων της ναζι-φασιστικής Χρυσής Αυγής, που επί πρωθυπουργίας του η δολοφονική της δράση είχε αποχαλινωθεί, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Πολλά, αν όχι όλα, ηγετικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι κόμμα νεοναζί» (Ν. Παναγιωτόπουλος), ενώ άλλοι την θεωρούν «αδελφό κόμμα», μεταξύ αυτών και ο γνωστός μπουζουξής, υμνητής της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας, ναζι-φασίστας Ψωμιάδης: «Η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα» («Βήμα», 29/9/2013, σελ. Α12)

  2. Πολλά ηγετικά στελέχη, αν όχι σχεδόν όλα, πρόβαλαν την θέση για κυβερνητική συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, μεταξύ αυτών ο γνωστός υπουργός της «ζαρντινιέρας» και νυν βουλευτής Β. Πολύδωρας: «Βεβαίως συνεργασία με την Χρυσή Αυγή…Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία» αλλά και ο Π. Μπαλτάκος (στενός συνεργάτης του Σαμαρά και γραμματέας της κυβέρνησης) : «Απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η ΝΔ να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής»

  3. Ολόκληρο το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ είναι επανδρωμένο με στρατιά φασιστοειδών:Σαμαράς-Δένδιας-Λαζαρίδης-Μπαλτάκος-Βορίδης-Κρανιδιώτης-Γεωργιάδης, κλπ που ερωτοτροπούσαν πάντα ανοιχτά με την Χρυσή Αυγή

  4. Τα όρια της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και των ναζι-φασισιτικών οργανώσεων (Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, κλπ) είναι δυσδιάκριτα έως και παντελώς ανύπαρκτα, αποτελούν δε μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία»

Πολιτική βούληση «απόκτησε» ο Α. Σαμαράς μόνο μετά την πανελλαδική κατακραυγή για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα, ήρωα του λαού μας, Παύλου Φύσσα απ΄ το εγκληματικό, χιτλερικό απόβρασμα Γ. Ρουπακιά, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, και προπαντός μετά από τις ισχυρότατες πιέσεις των αφεντικών του και πρώτα και κύρια απ΄ τους εκπροσώπους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, ενόψει της ελληνικής προεδρίας το 2014, με πρώτη τις σαφείς δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα, προέδρου της Σοσιαλιστικής-Σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος καταδίκασε την ίδια μέρα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να σημειώσει σαφέστατα, προειδοποιώντας τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ασκώντας τους ευθέως ισχυρή πίεση για άμεση λήψη μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ» (δήλωση 18/9/2013). Πιέσεις ασκήθηκαν και από τις ΗΠΑ και προπαντός από το Ισραήλ ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: