Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μια απ’ τις πολλές περιπτώσεις στελεχών της ΝΔ νοσταλγών-υμνητών της φασιστικής Χούντας Δ.Χριστογιάννης (ΝΔ): «η Χούντα ήταν μια επανάσταση»

Από καιρό σε καιρό διάφορα ηγετικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και εν ενεργεία βουλευτές της ασφυκτιούν και αισθάνονται πολύ άβολα ακόμα και σε μια εντελώς διάτρητη «κεντροδεξιά» μάσκα και αναγκάζονται συχνά να την αποβάλουν, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του αντιδραστικού κόμματός τους: το μοναρχοφασιστικό πρόσωπο της ΝΔ.

Έτσι, στις 22 Γενάρη ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Χριστογιάννης σε μια τηλεοπτική εκπομπή του «Action 24», διερωτώμενος αρχικά: «βάζετε στην ίδια μοίρα τους χουντικούς με τρομοκράτες;», για να καταλήξει: «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Τη χουντική φασιστική δήλωση του Δ.Χριστογιάννη καταδίκασαν διάφορα κόμματα, εκτός της ηγεσίας της ΝΔ και του πρωθυπουργού, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του «Κ»ΚΕ, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Στο σχόλιο αυτό που προβλήθηκε απ’ το «Ριζοσπάστη», καθόλου τυχαία, με το χαρακτηριστικό τίτλο «ΚΚΕ: Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ΕΕ και το κεφάλαιο», οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ χαρακτηρίζονται απλά «απαράδεκτες» ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για φασιστικές δηλώσεις. Ταυτόχρονα, η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ αντί να καταδικάσει ευθέως τις φασιστικές-χουντικές δηλώσεις του Δ.Χριστογιάννη μετατοπίζει σκόπιμα το ζήτημα εξωραΐζοντας τη ΝΔ: πρώτο στις σχέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ και δεύτερο, στην «κάλπικη αντιπαράθεση» κάνοντας λόγο για «κάλπικη διπολική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, τονίζουμε το εξής: ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «τρομοκρατική» Οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΝΔ, ούτε η ΝΔ «χουντικό» κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την ΕΕ και το κεφάλαιο είναι και οι δύο και αυτή τους τη ση σύγκλιση προσπαθούν να αποκρύψουν» («Ρ» 23/1/2014, σελ.9).

Σ’ αντίθεση με αυτή την επαίσχυντη στάση εξωραϊσμού της ΝΔ εκ μέρους τη ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, το μεγαλοαστικό κόμμα της ΝΔ είναι ένα μοναρχοφασιστικό κόμμα, που στις γραμμές του (ηγεσία και βάση) συγκεντρώνει μεγάλο μέρος χουντικών, μοναρχοφασιστών, εθνικιστών ακόμα και ναζι-φασιστών με πρόσφατες προσχωρήσεις σ’ αυτό των γνωστών ναζι-φασιστών, Μ.Βορίδη, Α.Γεωργιάδη, Θ.Πλεύρη, Ν.Τζαβέλα, πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, κλπ., ενώ είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματα της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και τα ανοιχτά ναζι-φασιστικά ΛΑΟΣ και «Χρυσή Αυγή» αποτελούν μόνιμα συγκοινωνούντα δοχεία που αλληλοτροφοδοτούνται. Ο ηγετικός πυρήνας της ΝΔ, ιδιαίτερα το άμεσο περιβάλλον των συμβούλων του θαυμαστή και υμνητή των ταγμάτων ασφαλείας, φασιστοειδούς Α.Σαμαρά, αποτελούν τον πιο σκληρό πυρήνα εθνικιστικών, ρατσιστικών και μοναρχοφασιστικών απόψεων.

Δεν μπορεί εδώ να μην υπενθυμιστεί ακόμα, ότι για τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, η ΝΔ όχι μόνο ΔΕΝ είναι κόμμα μοναρχοφασιστικό αλλά είναι αντίθετα ένα «δημοκρατικό κόμμα» που επιπλέον έχει «αποβάλλει τον ακραίο αντικομμουνισμό» («Ρ» 12/6/2005, σελ.5), ενώ τελευταία έχει αναλάβει εργολαβικά, πέρα απ’ το μόνιμο εξωραϊσμό της ΝΔ, και το «ξέπλυμα» αυτού του κόμματος «αναδρομικά» δηλ. απ’ το φασιστικό του παρελθόν, με πρόσφατη πιο προκλητική περίπτωση τη δολοφονία του ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη το Μάη του ΄63 (22 Μάη 1963) απ’ τη μοναρχοφασιστική κυβέρνηση της ΕΡΕ με πρωθυπουργό τον ιδρυτή-αρχηγό της φασίστα Κ.Καραμανλή: «βεβαίως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ΕΡΕ με τη δολοφονία του Λαμπράκη» («Ρ» 19/6/2013, σελ.12), δήλωση που σημαίνει ευθέως ΑΘΩΩΣΗ των κυβερνητικών δολοφόνων ΕΡΕ-Καραμανλή.

Τέλος, με την ΕΕ δεν είναι μόνο οι ευρω«κομμουνιστές» χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι χρουστσο-μπρεζνιεφικοί σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ που κι αυτοί είναι υπέρ της ΕΕ, αφού πρώτο, έχουν παραιτηθεί οριστικά από κάθε αντιιμπεριαλιστική πάλη, μιας και η Ελλάδα δεν είναι τάχα πλέον εξαρτημένη αλλά «ιμπεριαλιστική» χώρα και δεύτερο, ΔΕΝ θέτουν ζήτημα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, αποχώρησή της απ’ την ΕΕ αλλά και η διαβόητη «αποδέσμευσή» της παραπέμπεται-συνδέεται με το μακρινό αόριστο μέλλον δηλ. τη σαπουνόφουσκα της ρεφορμιστικής «λαϊκής εξουσίας» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: