Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πέρασε το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο - Νέα δεινά για τον ελληνικό λαό

Έξω η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πέρασε το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο - Νέα δεινά για τον ελληνικό λαό

Με διαδικασία εξπρές προωθήθηκε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ένα ακόμη αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο 790(!) και πλέον σελίδων το οποίο περνάει νέα αντιλαϊκά μέτρα και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι με αφορμή τις διατάξεις για το γάλα παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χαρακόπουλος ενώ με αφορμή άλλες διατάξεις παραιτήθηκε ολόκληρη η οργάνωση φαρμακοποιών της ΝΔ. Πριν ένα μήνα είχαν αποχωρήσει υποψήφιοι βουλευτές και πρώην βουλευτές (Βασιλείου-Αχαϊα ο οποίος πήγε στους ΑΝΕΛ, Καρβελάς-Αρκαδία, Δρόσος-Αιτωλοακαρνανία,κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Νικήτας Κακλαμάνης ψήφισε παρών στο άρθρο 1 και στη συνέχεια διαγράφτηκε από την ΚΟ της ΝΔ με χειρόγραφη επιστολή Σαμαρά.

Την ψηφοφορία «σημάδεψε» η καταψήφιση του άρθρου 2 από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών».

Λίγες μέρες πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου είχαν προηγηθεί οι πρώτες χιλιάδες απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων μετά από πάνω από εκατό χρόνια. Πρόκειται για τους καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και τους σχολικούς φύλακες οι οποίοι είχαν μπει σε διαθεσιμότητα.

Το  αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο στρώνει το δρόμο για νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, απελευθέρωση της αγοράς του γάλατος – διάλυση στην ουσία της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής –,  μείωση και βαθμιαία κατάργηση των τριετιών και των επιδομάτων, γενίκευση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας κ.α.

Σήμερα έχουν πλέον καταρρεύσει όλοι οι μύθοι για τα οφέλη της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ που εδώ και χρόνια καλλιεργούσαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, όπως της «ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ», της «διαρκούς ανάπτυξης», της «σύγκλισης των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ» και της «διαρκούς ευημερίας». Η ολοένα και ασφυκτικότερη εξάρτησης της χώρας από τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ επαναφέρει με ιδιαίτερη οξύτητα στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας το αντιιμπεριαλιστικό αίτημα πάλης «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ», θέτοντας συνάμα στην ημερήσια διάταξη ως άμεσο πολιτικό στόχο του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ μαζί με την έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ.

Η πρόταση της «Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» προς την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό για μη-αναγνώριση του χρέους και ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ-ΟΝΕ-Ευρώ είναι η μόνη που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση και ευθέως σε ρήξη με τη σημερινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου παραμονής της Ελλάδας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, είναι η μόνη που εκφράζει τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα και επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης των πλατιών λαϊκών μαζών και είναι κατάλληλη πολιτικά για την ανάπτυξη ενός πλατιού και ενωτικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ακριβώς αυτό τρέμει το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τα μονοπώλια της ΕΕ, αφού αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή του αναγκαίου και απαιτούμενου συσχετισμού δυνάμεων για την προετοιμασία της οριστικής μελλοντικά απαλλαγής της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, που θα ανοίξει το δρόμο της προοπτικής της αντιιμπεριαλιστικής-προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: