Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ζωή του εργάτη - ακτιβιστή Shahrokh Zamani βρίσκεται σε κίνδυνο!

clip_image002

Η ζωή του εργάτη - ακτιβιστή Shahrokh Zamani βρίσκεται σε κίνδυνο!

Να απελευθερωθούν άμεσα και άνευ όρων όλοι οι εργάτες-ακτιβιστές από τις φυλακές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν !

Αγαπητοί σύντροφοι,
Το εγκληματικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχει εντείνει την καταστολή όλων των εργατών - ακτιβιστών και ιδιαίτερα του Shahrokh Zamani.

Ο Shahrokh Ζαμάνη ένας ελαιοχρωματιστής, ένας ακτιβιστής της εργασίας , ένα μέλος της «Ιδρυτικής Επιτροπής της Ένωσης Ελαιοχρωματιστών» και μέλος της «Επιτροπής Παρακολούθησης για το σχηματισμό Ανεξάρτητων Συνδικάτων των εργαζομένων» , βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Μαρτίου, 2014. Ο Shahrokh συνελήφθη στην πόλη Ταμπρίζ στις 7 Ιουνίου του 2011 και έχει τεθεί σε κράτηση από τότε. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ένταξης σε αντιπολιτευόμενη ομάδα , και άλλο ένα χρόνο με την κατηγορία της προπαγάνδας κατά του ισλαμικού καθεστώτος . Το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας τον μεταφέρεί από μια απάνθρωπη φυλακή στην άλλη: Tabriz, Yazd, και Gohardasht και πιο πρόσφατα στο Ghezelhesar στην πόλη Karaj.

Ο Shahrokh Zamani σε υποστήριξη και αλληλεγγύη με τους συναδέλφους του και τους εργάτες ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν για τις σκληρές συνθήκες στη φυλακή Gohardasht, προχώρησαν σε απεργία πείνας στις 8 Μαρτίου 2014. Τρεις μέρες αργότερα, στις 11 Μαρτίου , μεταφέρθηκε στη φυλακή Ghezelhesar, στην οποία βρίσκονται μόνο κρατούμενοι που κατηγορούνται για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Έχει διατελέσει σε απεργία πείνας για περισσότερο από 5 εβδομάδες και έχει χάσει πάνω από 20 κιλά . Η ζωή του βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δεν έχουν ενδιαφερθεί καθόλου για αυτή την κατάσταση που απειλεί την υγεία και τη ζωή του.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) καταδικάζει με έντονο τρόπο την κακομεταχείριση του Shahrokh Zamani καθώς και τη σύλληψη και φυλάκιση των εργατών  ακτιβιστών εργασίας που αγωνίζονται για τα δίκαια και τα βασικά τους δικαιώματα. Για άλλη μια φορά , εκφράζουμε την απόλυτη αηδία και οργή μας ​​για το καπιταλιστικό και αντιλαϊκό καθεστώς του Ιράν.  […]

Το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ανήσυχο για τη δημιουργία ανεξάρτητων οργανώσεων των εργαζομένων και της ενότητας των εργαζομένων με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας. Το ισλαμικό καθεστώς προσπαθεί να καταπνίξει κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση των ανεξάρτητων  και δημοκρατικών εργατικών οργανώσεων. Ακολουθώντας αυτή την πολιτική, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχει βλάψει, βασανίσει και φυλακίσεις τους Reza Shahabi, Mohammed Jarrahi, Ebrahimzadeh, και άλλους σημαντικούς συνδικαλιστές για πολλά χρόνια.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) υποστηρίζει τους δίκαιους αγώνες των εργατών ακτιβιστών […] Καλούμε όλα τα αδελφά κόμματα και τις μαρξιστικές-λενινιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζομένους - ακτιβιστές, καθώς και όλες τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου να εκφράσουν την αλληλεγγύη με τους αγώνες των ιρανών εργαζομένων – ακτιβιστών. […]

Να απελευθερωθεί άμεσα και άνευ όρων ο Shahrokh Zamani και όλοι οι εργάτες-ακτιβιστές!

Ζήτω οι αγώνες της ιρανικής εργατικής τάξης!

Κάτω το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν!

Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν)
13, Απριλίου, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: