Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΞΩ η Ελλάδα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΕΕ // ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΞΩ η Ελλάδα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΕΕ

ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ιμπεριαλιστικά κέντρα και συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επιχειρούν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις περάσματος σε μια νέα και σκληρότερη φάση, στην εφαρμογή του κεντρικού και ευρύτερου σχεδίου εθνικής εξάρτησης και λαϊκής εξαθλίωσης - εξόντωσης. Η «αναγνώριση» και ανακοίνωση από τα «αρμόδια» ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κέντρα του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνδυασμό με την «έξοδο στις αγορές» που πραγματοποίησαν, σηματοδοτούν αυτή την νέα κλιμάκωση. Επιπλέον, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών και επιδιώξεων της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης και της πολιτικής φασιστικοποίησης που  σταθερά εφαρμόζει, έρχεται στο προσκήνιο και ξαναέρχεται για «ζύμωση» η προοπτική της βαθιά αντιδραστικής συνταγματικής αναθεώρησης που μεθοδικά προωθούν, με στόχο την κατάργηση των βασικών πολιτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών κατακτήσεων, των στοιχειωδών λαϊκών εργατικών ελευθεριών και την εφαρμογή ακραία αντιδραστικού αστικού συντάγματος.

Η ρεφορμιστική - σοσιαλδημοκρατική, διασπαστική - συμβιβαστική  και ουσιαστικά προδοτική, απέναντι στο λαό και την λαϊκή αντίσταση, πολιτική στάση των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ - «Κ»ΚΕ, όπως και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, έχει διευκολύνει και συνεχίζει, σε αποφασιστικό βαθμό, την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για την Ελλάδα. Το πολιτικό περιεχόμενο της νωχελικής παρέμβασης τους, συστηματικά υποβοηθά και εξωραΐζει τις αστικές πολιτικές βαθιάς εξάρτησης της χώρας, είτε με την προσήλωση τους σε ΕΕ - ευρώ, είτε με τις θεωρίες τους για «ιμπεριαλιστική Ελλάδα», είτε με τις συνειδητά λανθασμένες και αποπροσανατολιστικές θέσεις τους για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης (που είναι κρίση υπερπαραγωγής και όχι υπέρ συσσώρευσης), είτε με την υπονόμευση - προδοσία των λαϊκών αγώνων και αντιστάσεων, που σπέρνει την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και κάθε είδους αυταπάτες στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Στο βωμό και στο πλαίσιο εκλογικών επιδιώξεων και πολιτικών κομματικής επιβίωσης, και με τα αργύρια της αστικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων (λεφτά από τις τσέπες του λαού) προσφέρονται και θυσιάζονται η αντίσταση και τα ζωτικά ταξικά και κοινωνικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας στην χώρα μας.  

Σε αυτές τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, το λαϊκοδημοκρατικό επαναστατικό κίνημα προβάλει μέσα στο λαό και την νεολαία, ακόμα πιο δυνατά, την θέση και την προοπτική για βαθιά ρήξη με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ενάντια στο πλέγμα της εξάρτησης, για άμεση έξοδο απο τους ιμπεριαλιστικούς εκμεταλλευτικούς και εξοντωτικούς σχηματισμούς (ΕΕ /ΟΝΕ - ευρωζώνη - ΝΑΤΟ). Για στάση πληρωμών. Για ουσιαστική και έμπρακτη καταδίκη των κέντρων και των μηχανισμών που εξαθλιώνουν το λαό και σκλαβώνουν - ξεζουμίζουν την χώρα μας και υποθηκεύουν το μέλλον της. Για  τσάκισμα του φασισμού και των εγκληματικών ναζιφασιστικών συμμοριών που προσφέρουν ποικίλες υπηρεσίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και στα σχέδια του, τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα. Μπροστά και στις ευρωεκλογές, το ντόπιο σύστημα και οι σύμμαχοι του, με όπλο την εξαπάτηση αλλά και την συστηματική τρομοκρατία, επιχειρούν να οδηγήσουν το λαό στις κάλπες τους, στις κάλπες της ευρωενωσιακής - ευρωζωνικής ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και της λαϊκής εξόντωσης, της ανεργίας και της πείνας, για να ενισχύσουν τις θέσεις τους και τις αυταπάτες για δήθεν λαϊκή «συμμετοχή» στις λήψεις αποφάσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των πολυεθνικών. Από την άλλη, στην πολιτική στάση - επιλογή της ΑΠΟΧΗΣ και του άκυρου, συγκεντρώνεται στις σημερινές συνθήκες, μια  πλατιά έκφραση λαϊκής οργής, μια έκφραση λαϊκής αποδοκιμασίας που εκφράζει την δική της θέση και δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: