Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ιμπεριαλιστές και συνεργοί: Κάτω τα βρώμικα χέρια σας από την εγγύς και τη μέση ανατολή!

Οι εχθροπραξίες στην εγγύς και τη μέση Ανατολή δεν σταμάτησαν ποτέ από την περίοδο της κατάληψης του Ιράκ και του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ. Τώρα είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που φέρει το όνομα «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία» (ISIS), η οποία αρχίζει να επεκτείνεται στη Φαλούτζα. Αυτή η οργάνωση, η οποία προκάλεσε τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προς τη Μοσούλη και κατακρεούργησε αναρίθμητους ανθρώπους, κατέλαβε το γενικό προξενείο της Τουρκίας και συνέλαβε τους εκεί απασχολούμενους ως ομήρους. Η ISIS σήμερα βρίσκεται μπροστά από τις πύλες του Κιρκούκ και απειλεί τη Βαγδάτη.

Η ISIS είναι μια οργάνωση παρόμοια με την αλ-Κάιντα και την ελ-Νούσρα, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ ως συνεργός τους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ασάντ στη Συρία. Ενισχύθηκε τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και την Τουρκία. Ισχυροποιημένη τον τελευταίο καιρό διέπραξε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κουρδική περιοχή Ρογιάβα στη βόρεια Συρία.

Ήδη εδώ και πολύ καιρό οι ιμπεριαλιστές προσπάθησαν να μοιράσουν εκ νέου την εγγύς Ανατολή για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την ιμπεριαλιστική τους πολιτική και να θέσουν υπό την κυριαρχία τους τα πετρελαϊκά αποθέματα της περιοχής. Για να το πετύχουν δοκίμασαν όλες τις μεθόδους ώστε να υποκινήσουν τον ανταγωνισμό και την εχθρότητα μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων και εθνών που ζουν στη περιοχή. Απέναντι στη Συρία το Ιράν και την Χεζμπολάχ στον Λίβανο, που από τους ιμπεριαλιστές χαρακτηρίζεται ως «σιιτικός άξονας του κακού», έγινε απόπειρα συγκρότησης της «σουνιτικής σταυροφορίας» αποτελούμενης από την Τουρκία και τα κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για βίαιη σύγκρουση μεταξύ των κοινοτήτων στην περιοχή. Στο Ιράκ η πολιτική της κυβέρνησης Μαλίκι, η οποία δεν επιτρέπει στις άλλες κοινότητες το δικαίωμα ύπαρξης, δεν μπορεί μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ να επιβληθεί στην κατεστραμμένη χώρα.

Η ISIS εξοπλίστηκε από την Τουρκία με πολλά καμιόνια φορτωμένα πολεμικό υλικό και είχε ντεφάκτο τη στήριξη ως σύμμαχός της για να ανοίξει το δρόμο προς τη Συρία. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής η οποία συνίσταται στο να βαθύνει τις διαφορές μεταξύ των κοινοτήτων και να τις μετατρέψει σε μια αλληλοεχθρότητα. Αυτή αναπτύχθηκε θαυμάσια με την αντιδραστική πολιτική του ιμπεριαλισμού και την βοήθεια από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Το Ιράκ βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια τριχοτόμηση μεταξύ σουνιτών, σιιτών και κούρδων. Όμως το πρόβλημα μεταβλήθηκε από πλευράς ποιότητας από ένα απλά εσωτερικό πρόβλημα του Ιράκ σε ένα γενικευμένο πρόβλημα. Έχει μεταβληθεί σε ένα πρόβλημα όλης της εγγύς Ανατολής και σε μια υπόθεση στη οποία οι υπερδυνάμεις αναπόφευκτα βρίσκονται σε αντιπαράθεση για ένα νέο μοίρασμα των σφαιρών επιρροής τους στη περιοχή.

Μετά την επίθεση της ISIS στο προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη, κατά την οποία όλοι οι παρόντες σύρθηκαν ως όμηροι, η ανακοίνωση του υφυπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, που δήλωσε ότι οι τελευταίοι «δεν είναι όμηροι», αποκάλυψε άθελα του την ύπαρξη των διατηρούμενων σχέσεων της Τουρκικής κυβέρνησης με αυτήν την τρομοκρατική ομάδα. Οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία (ΜΙΤ) είχε συγκεντρώσει πληροφορίες γι’ αυτή την επίθεση στο Τούρκικο προξενείο δείχνουν, ότι υπάρχει μια μυστική συμφωνία της κυβέρνησης με αυτή τη τρομοκρατική και εγκληματική οργάνωση.

Η Τουρκική κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για την διαρκώς χαοτική κατάσταση στο Ιράκ, η οποία αναπόφευκτα θα συμπαρασύρει ολόκληρη την περιοχή. Μηχανορράφησε σε όλα τα γειτονικά κράτη πίσω από τις πλάτες τους, για να γίνει μια περιφερειακή δύναμη. Έτσι έγινε ο τύραννος όλων των παράκτιων κρατών, ο οποίος στρέφει τον έναν λαό ενάντια στον άλλον, απειλεί διαρκώς τους αλεβίτες πολίτες στη Τουρκία και έκανε τα πάντα για να υποδαυλίσει τον πόλεμο με τη Συρία. Η ιμπεριαλιστική πολιτική στο Ιράκ προετοιμάζει το δρόμο για έναν νέο πόλεμο, όμως σήμερα η πιο σπουδαία απαίτηση των λαών της περιοχής είναι η ειρήνη και η δημοκρατία. Αυτό όμως δεν θα είναι ποτέ ο σκοπός των ΗΠΑ, της Τουρκίας και των άλλων συμμάχων τους, των αντιδραστικών κρατών.

Σήμερα ο όρος για μια αληθινή ειρήνη είναι η κοινή εγκαθίδρυση της δημοκρατίας από τους λαούς, για να μπορούν οι ίδιοι να κυβερνηθούν και να μπορέσουν να εκδιώξουν τους καταπιεστές δικτάτορες μαζί με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Μια νέα κατάσταση, που θα οικοδομηθεί σε μια πραγματική φιλία και θα εγγυάται την αδερφοσύνη μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων θα μπορούσε να είναι η διέξοδος που θα διαφύλασσε τους λαούς απ’ την αυτοκαταστροφή απέναντι σε μια επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ κατάσταση που αποβλέπει στο χάος.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός!
Ζήτω η φιλία των λαών!

Ιούνης 2014

Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)


Δεν υπάρχουν σχόλια: