Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) και η μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση του Τουφάν - Rahe Ayandeh ενώθηκαν

imageΔήλωση Ενότητας

Αγαπητοί σύντροφοι, κομμουνιστές, εργαζόμενοι, και φίλοι Ιρανοί!

Με την ακόλουθη δήλωση, κάνουμε γνωστό σε όλους τους μαρξιστές-λενινιστές, την εργατική τάξη, και το λαό του Ιράν ότι οι δύο οργανώσεις: το «Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν)» και η «μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση του Τουφάν - Rahe Ayandeh» ενώθηκαν. Οι δύο αυτές οργανώσεις κατέληξαν σε συμφωνία σε όλα τα ακόλουθα σημεία ύστερα από τις απαραίτητες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων. Δίνουμε αυτή τη δήλωση σε όλους τους υποστηρικτές της χειραφέτησης της εργατικής τάξης και σε εκείνους που ειλικρινά επιθυμούν να εξαλείψουν ταξική καταπίεση και την εκμετάλλευση. Προτάσσουμε την ενιαία δράση μας ως ένα θετικό παράδειγμα μέσω από το όποιο μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία.

Ελπίζουμε ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα εμπνεύσει όσους αγαπούν τον κομμουνισμό και τον θεωρούν ως το επιστέγασμα της ανθρώπινης χειραφέτησης.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) και η μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση του Τουφάν - Rahe Ayandeh, μέσα από μια 35ετία δράσης και ιστορικών εξελίξεων μέσα από ξεχωριστά μονοπάτια πάλευαν για τον ίδιο σκοπό και έχουν αποκτήσει πλήθος θετικών και αρνητικών εμπειριών. Με βάση τα διδάγματα από τις εμπειρίες αυτές, είμαστε πλέον σε θέση να ενταχθούμε σε έναν κοινό αγώνα φτάνοντας σε ιδεολογική - πολιτική - οργανωτική ενότητα στη βάση του Προγράμματος και το Καταστατικό του Κόμματος Εργασίας του Ιράν ως ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης του Ιράν.

Μετά από πολλά χρόνια μαχητικών αγώνων και μέσω της αλληλοαξιολόγησης των ντοκουμέντων των κεντρικών οργάνων, οι δύο οργανώσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η στάση τους απέναντι στα γεγονότα και τις εξελίξεις είχε γενικά ως βάση τον διαλεκτικό υλισμό και ήταν συνεπής στο σύνολό της σε όλα τα ιδεολογικά και πολιτικά πεδία. Ως εκ τούτου, ο διαχωρισμός τους είναι αφύσικος, αδικαιολόγητος και ανεύθυνος. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το διαχωρισμό.

Και οι δύο οργανώσεις είναι της γνώμης ότι η ενότητα σε ένα κόμμα της εργατικής τάξης δε πρέπει να βασίζεται σε ασήμαντες, καθημερινές λεπτομέρειες. Οι βασικές αρχές της ενότητας σε μια κομμουνιστική οργάνωση έχουν βάση τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία, την επαναστατική δράση για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης από τους κυβερνώντες καπιταλιστές και τις λενινιστικές οργανωτικές αρχές.

Η Ενότητα στο ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης πρέπει να διαμορφώνεται βάσει των καθοριστικών, ουσιαστικών, και των μεγάλων θεμάτων που εκφράζουν τη φύση το οργανώσεων. Τα δευτερεύοντα αμφιλεγόμενα ζητήματα πρέπει να διερευνηθούν στο πλαίσιο του κόμματος και να επιλυθούν στην υπηρεσία του κόμματος, με σεβασμό στις λενινιστικές οργανωτικές αρχές. Κατά την επίλυση των αμφιλεγόμενων ζητημάτων, η έμφαση πρέπει να δοθεί στη σημασία των κυριότερων θεμάτων πάνω στα οποία βασίζεται το κόμμα και στη λογική της επίλυσης του μέρους στην υπηρεσία του όλου, σύμφωνα με την αρχή: «ενότητας - κριτική - ενότητα». Σε αυτή τη διαδικασία, ο αγώνας διεξάγεται με κίνητρο την ενίσχυση της ενότητας κόμματος. Η υγιής εσωκομματική αντιπαράθεση δείχνει τη ζωντάνια του κόμματος και αποδεικνύει το δημοκρατικό χαρακτήρα των εσωκομματικών σχέσεων. Αυτό ο εσωκομματικός δημοκρατικός αγώνας ενισχύει περαιτέρω το κόμμα.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) και η μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση του Τουφάν - Rahe Ayandeh, σε καθημερινούς αγώνες και στην προσπάθεια προσέλκυσης των συνειδητών στοιχείων της εργατικής τάξης, πάντα δήλωναν τις βαθιές πεποιθήσεις και την πίστη τους τον ηγετικό ρόλο του κόμματος της εργατικής τάξης και των αρχών της λενινιστικής κομματικής πειθαρχίας. Στηρίζουν τις πεποιθήσεις τους πάνω στην ιστορική εμπειρία ότι όλες οι οργανώσεις και τα άτομα που πιστεύουν στο μαρξισμό - λενινισμό, στην Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, καθώς και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, από τους συντρόφους Λένιν και Στάλιν, μπορεί και πρέπει να ενωθούν σε μια ενιαία οργάνωση. Η προσπάθειά τους για την επίλυση των διαφορών πρέπει να έχει προοπτική και στόχο, και πρέπει να είναι στην υπηρεσία της περαιτέρω ενίσχυσης του κόμματος της εργατικής τάξης. Το κόμμα της εργατικής τάξης αποτυπώνει την ιστορική μνήμη και τα επιτεύγματα της τάξης, εμπνέει τη συνέχιση των ταξικών αγώνων, και είναι ο υποκειμενικός παράγοντας για το τερματισμό της διαίρεσης της τάξης. Το κόμμα πραγματοποιεί μια αδιάκοπη πάλη ενάντια στην αστική και μικροαστική ιδεολογία, εναντίον του αναρχο - συνδικαλισμού, ενάντια στο να γίνεται ουρά της «μάζας των εργαζομένων», και ενάντια τον οικονομισμό. Το Κόμμα δείχνει ότι η διαστρεβλωμένη θεωρία της «χειραφέτησης της εργατικής τάξης από τα κάτω», δηλαδή, η χειραφέτηση χωρίς τον συνειδητό υποκειμενικό παράγοντα και χωρίς την αναγκαιότητα για την πρωτοπορία του Κόμματος, είναι ένα από τα τεχνάσματα της «εργατολαγνείας» που χρησιμοποιούνται από την αστική τάξη στον ιδεολογικό της αγώνα ενάντια στην εργατική τάξη. Μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες το Κόμμα μπορεί να βάλει ένα τέλος στη διάσπαση, τις φυγόκεντρες τάσεις, την απειθαρχία και στη γοητεία του ατομικισμού. Ο αγώνας ενάντια διαίρεση και τη διάσπαση πρέπει να περάσει μέσα από το να δώσει έμφαση στην σημασία του ηγετικού ρόλου και της λειτουργίας της πρωτοπορίας του Κόμματος, μέσω της ενίσχυσης της πίστης στην οργανωτική πειθαρχία, μέσω της υποστήριξης της πίστη στο Κόμμα, και μέσω του να δείξουμε ότι ο δρόμος της ενότητας περνάει μέσα από το συνειδητοποιημένα τμήματα της εργατικής τάξης. Μόνο η σχεδιαζόμενη αυτή, συνειδητή, καλά μελετημένη και στοχευμένη προσπάθεια, μαζί με το αίσθημα κομμουνιστικής ευθύνης, είναι η λύση για να τερματιστεί η διαίρεση και η διάσπαση.

Το κόμμα της εργατικής τάξης πρέπει να είναι η εκδήλωση της ιδεολογικής μονολιθικότητας και της πολιτικής ανεξαρτησία της τάξης. Επίσης, θα πρέπει να θέσει την οργανωτική ενότητα της τάξης, προκειμένου να πολεμήσει ενάντια στις μικροαστικές αντιλήψεις και τάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν διαίρεση. Η ύπαρξη και η δραστηριότητα του κόμματος είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τερματιστεί η διαίρεση και η διάσπαση. Το κόμμα είναι ο συνειδητός υποκειμενικός παράγοντας που κρατά ψηλά το λάβαρο του αγώνα κατά της διαίρεσης και της διάσπασης, και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αφεθεί στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική διάσπαση. Το κόμμα, ως συνειδητός παράγοντας, πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του ενάντια στο πνεύμα του μικροαστικού διασπαστισμού και τη διάσπαση και να βάλει τη σφραγίδα του στην άρση της διάσπασης και των συνεπειών της, που έχουν καταστρέψει το κομμουνιστικό κίνημα του Ιράν μετά την άνοδο του ρεβιζιονισμού.

Κατά συνέπεια, οι δύο οργανώσεις, με αίσθημα ευθύνης για το κομμουνιστικό και το εργατικό κίνημα του Ιράν, έφθασαν σε οργανωτική ενότητα στη βάση ιδεολογικο-πολιτικο - οργανωτικών κομμουνιστικών αρχών και συγκεκριμένα, στη βάση της πολιτικής γραμμής, του προγράμματος και του καταστατικού του Κόμματος Εργασίας του Ιράν. Οι δύο οργανώσεις καλούν όλους εκείνους που επιθυμούν ειλικρινά την χειραφέτηση της εργατικής τάξης να ξεπεράσουν κάθε επιφύλαξη και να ενωθούν μαζί μας σε αυτή την κοινή πορεία με αίσθημα κομμουνιστικής ευθύνης και με τις πλούσιες και πολύτιμες εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στους αγώνες τους.

Ζήτω ο μαρξισμός-λενινισμός!
Ζήτω η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία, η Δημοκρατία και ο Σοσιαλισμός!

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν)
Η μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση του Τουφάν - Rahe Ayandeh
1η Μάη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: