Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - ΟΧΙ στις απολύσεις-διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων - ΟΧΙ στα νέα χαράτσια μέσω ΕΝΦΙΑ κλπ

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - ΟΧΙ στις απολύσεις-διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων - ΟΧΙ στα νέα χαράτσια μέσω ΕΝΦΙΑ κλπ.

Έξω η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΝΑΤΟ

Η συνεχιζόμενη επίθεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της διαχρονικά ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, κυριολεκτικά μαίνεται, ενώ τα πυρά είναι πλέον καταιγιστικά. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, η πρωτοφανούς μεγέθους φορομπηχτική λεηλασία που υλοποιείται μέσω του φόρου για την ακίνητη περιουσία, του γνωστού ΕΝΦΙΑ. Ο σαρωτικός, προκλητικός και εξοντωτικός χαρακτήρας στην υλοποίηση της φορομπηχτικής πολιτικής, έχει γονατίσει κυριολεκτικά τον, ήδη και προ πολλού, εξαθλιωμένο λαό, προκαλώντας γενική κατακραυγή, που ανάγκασε την κυβέρνηση σε μικρή αναβολή ενός μήνα, για «διορθωτικές παρεμβάσεις». Όλα τα νέα στοιχεία δείχνουν όμως πως ο ΕΝΦΙΑ ουσιαστικά δεν «επιδιορθώνεται» και πως θα παραμείνει αυτό που εξαρχής ήταν: ένας ταξικός αντιλαϊκός εξοντωτικός μηχανισμός διαρκείας και μεγάλης κλίμακας, που σε συνδυασμό με την τεράστια φορολογία εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, τις συσσωρευμένες «οφειλές» τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τα λεγόμενα «κόκκινα» και μη δάνεια και την εξόφληση τους, διαμορφώνουν μια πραγματικότητα γενικής λαϊκής εξαθλίωσης και αποτελούν θηλιά στο λαιμό του λαού, που σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

Ο σημαντικότερος παράγοντας της τωρινής αλματώδους αύξησης της μαζικής ΑΝΕΡΓΙΑΣ (η οποία πλέον με βάση τα επίσημα στοιχεία ξεπερνάει το 27%) είναι η πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας που χρονολογείται απ’ το 2006 και ανοιχτά από το 2009, όπως επισημαίνει και ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν.Καραβίτης: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής», ενώ η δεξιά - μεγαλοαστική εφημερίδα «Καθημερινή» χαρακτηρίζει «την 6ετία 2004-2009» Καραμανλή «μοιραία 6ετία» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»).

Εργάτες-αγρότες-νεολαία: υπερασπίστε τα συμφέροντά σας – ξεσηκωθείτε κατά των νέων εξοντωτικών μέτρων και του καταστροφικού ξεπουλήματος της χώρας . Σήμερα έχουν πλέον καταρρεύσει όλοι οι μύθοι για τα οφέλη της ένταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ που εδώ και χρόνια καλλιεργούσαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, όπως της «ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ», της «διαρκούς ανάπτυξης», της «σύγκλισης των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ» και της «διαρκούς ευημερίας», αλλά και οι νεότεροι τροτσκιστικοί μύθοι περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ και εκείνος της δήθεν «αλληλεξάρτησης» και «ισότιμης» συμμετοχής στην ΕΕ δίπλα στα ιμπεριαλιστικά μεγαθήρια Γερμανία-Γαλλία. Η παραμονή της χώρας στην ΕΕ μόνο δεινά έχει φέρει στη χώρα μας. Η ολοένα και ασφυκτικότερη εξάρτηση της χώρας από τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ επαναφέρει με ιδιαίτερη οξύτητα στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας το αντιιμπεριαλιστικό αίτημα πάλης «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ», θέτοντας συνάμα στην ημερήσια διάταξη ως άμεσο πολιτικό στόχο του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ μαζί με την έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ.

Η πάλη για την ΕΞΟΔΟ από την ΕΕ χρειάζεται την ενότητα του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Καταδικάστε το συνεχιζόμενο φασιστικό ΠΟΓΚΡΟΜ «ανακατάληψης των πόλεων» της κυβέρνησης του ΡΑΤΣΙΣΤΗ Α. Σαμαρά κατά των μεταναστών συντονισμένου και με τις δολοφονικές επιθέσεις των χιτλερικών «ταγμάτων εφόδου» της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» και των κάθε λογής εθνικιστών-ρατσιστών. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Σήμερα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι: να προχωρήσουν και επιταχυνθούν οι διώξεις και να τιμωρηθούν ΟΛΑ τα υπαρκτά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της δολοφονικής εγκληματικής Ναζι-φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής».

Η πρόταση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 προς την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό για μονομερή στάση πληρωμών ολόκληρου του χρέους και ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ-ΟΝΕ-Ευρώ είναι η μόνη που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση και ευθέως σε ρήξη με τη σημερινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου παραμονής της Ελλάδας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, είναι η μόνη που εκφράζει τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα και επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης των πλατιών λαϊκών μαζών και είναι κατάλληλη πολιτικά για την ανάπτυξη ενός πλατιού και ενωτικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ακριβώς αυτό τρέμει το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τα μονοπώλια της ΕΕ, αφού αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή του αναγκαίου και απαιτούμενου συσχετισμού δυνάμεων για την προετοιμασία της οριστικής μελλοντικά απαλλαγής της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, που θα ανοίξει το δρόμο της προοπτικής της αντιιμπεριαλιστικής-προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Σεπτέμβρης 2014

Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com
http://anasintaxi.awardspace.com – http://anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: