Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Βαρύτατες οι ευθύνες ΟΛΩΝ των κομμάτων του αστικού κοινοβουλίου για την καθυστέρηση έναρξης της δίκης της εγκληματικής Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης με αποφυλακισμένους πλέον τους φυρερίσκους Μιχαλολιάκο-Παππά

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι Ναζι-φασίστες της δολοφονικής Οργάνωσης για τα εγκλήματα που διέπραξαν

Παλιότερα, όπως είναι γνωστό, το φασιστοειδές Α. Σαμαράς κράτησε, ως Πρωθυπουργός, στα «συρτάρια» της Βουλής δεκάδες Φακέλους που αφορούσαν τα διαπραχθέντα απ’ τα Ναζι-φασιστικά αποβράσματα της «Χρυσής Αυγής» εγκλήματα, προστατεύοντας έτσι και στηρίζοντας την εγκληματική δράση της δολοφονικής αυτής Οργάνωσης, κι αυτό επειδή ακριβώς η μοναρχοφασιστική ΝΔ και τα Ναζι-φασιστικά κόμματα ΛΑΟΣ-«Χρυσή Αυγή» αποτελούν μόνιμα «συγκοινωνούντα δοχεία» και επιπλέον εξαιτίας της ύπαρξης ισχυρής ναζι-φασιστικής πτέρυγας σε αυτό το αντιδραστικό κόμμα. Αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διώξεις μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Π.ΦΥΣΣΑ μα προπαντός από τις εξωτερικές πιέσεις (πρώτα απ’ όλα της ΕΕ ενόψει της Ελληνικής προεδρίας με τη γνωστή δήλωση (18/9/2013) του Χάνες Σβόμποντα).

Αργότερα μετά την έναρξη της δίωξης της Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα απ’ τα κυβερνητικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως τους ΑΝ.ΕΛ. αλλά και τα δυο ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν μια παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας, καθυστερώντας αδικαιολόγητα και απαράδεκτα την προώθηση-επίσπευση των διαδικασιών ώστε να αρχίσει κανονικά η δίκη της «Χρυσής Αυγής» με προφυλακισμένους τους κατηγορούμενους.

Ήταν όμως ήδη από καιρό φανερό, πως τελικά θα απελευθερώνονταν κάποιοι απ’ τους κατηγορούμενους, όχι μόνο «πριν την ολοκλήρωση της δίκης», όπως είχαν τότε επισημάνει-προειδοποιήσει – και μάλιστα δυο φορές – οι δυο ανακρίτριες αλλά και πριν καν αυτή αρχίσει. Έτσι και οι δυο γελοίοι φυρερίσκοι («αρχηγός»-«υπαρχηγός») της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», χιτλερικοί Μηχαλολιάκος-Παππάς απελευθερώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη λόγω παρέλευσης του 18μηνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης). Οι ευθύνες, λοιπόν, της κυβέρνησης Σαμαρά μα και ολόκληρης της Αντιπολίτευσης γι’ αυτή την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Επομένως την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη φέρουν ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα του αστικού κοινοβουλίου που τα πράγματα έφτασαν στο σημείο, ώστε να να οριστεί η διεξαγωγή της δίκης στις 20 Απρίλη και να αποφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι ένα σχεδόν μήνα νωρίτερα απ’ την έναρξη της δίκης.

Γι’ αυτό, πέρα απ’ τη διαπίστωση ότι ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής καθυστέρησαν σκόπιμα και συνειδητά την προώθηση-επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της δίκης τουλάχιστον πριν την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, η σκόπιμη καθυστέρηση υποκρύπτει, προφανώς, παρασκηνιακή μεθόδευση για την απαλλαγή της «Χρυσής Αυγής» απ’ τα υπαρκτά εγκλήματα ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να πέσουν τουλάχιστον στα «μαλακά» οι Ναζι-φασίστες εγκληματίες.

Όμως εδώ ξεπροβάλλει ένα σημαντικό και δικαιολογημένο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, δηλ. αν η πορεία αυτής της αρνητικής εξέλιξης καθορίστηκε μόνο απ’ τα ίδια τα κόμματα δηλ. απ’ τις ορατές ή αόρατες αλλά υπαρκτές διασυνδέσεις έμμεσες-άμεσες των ηγεσιών ΟΛΩΝ των κομμάτων με τις υπάρχουσες Ναζι-φασιστικές δυνάμεις ή μήπως έχει επιπλέον υπάρξει και συγκεκριμένη παρέμβαση ισχυρών κύκλων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου ώστε να διαφυλαχθεί η «Χρυσή Αυγή» και να νομιμοποιηθεί έτσι η εγκληματική δολοφονική της δράση. Κι αυτό όχι απλά και πρωταρχικά επειδή εκφράζει τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου – όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται, εξωραΐζοντάς την, οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ αποπροσανατολίζοντας συνειδητά την εργατική τάξη – μα ΕΠΙΠΛΕΟΝ και πρωτίστως επειδή αυτή χρησιμοποιείται από το μεγάλο κεφάλαιο ως μαχητική ΔΥΝΑΜΗ-ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ στις επιθέσεις του κατά της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων για το τσάκισμα των αγώνων και των Οργανώσεων τους. Η απάντηση είναι: μάλλον συνυπάρχουν και τα δυο μαζί (με περισσότερο βαρύνουσα την παρέμβαση κύκλων του κεφαλαίου), τόσο στην ως τώρα στάση ΟΛΩΝ των κομμάτων όσο και στην κραυγαλέα και προκλητικότατη φιλο-«Χρυσαυγήτικη» στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έτσι εξηγείται και το ότι ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα κόμματα (ούτε τα ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) – πέραν της κυβέρνησης απ’ την οποία κανένας δεν περίμενε να ενεργήσει διαφορικά – ΔΕΝ πίεσε στη Βουλή με επερωτήσεις, κλπ. ή έξω από αυτή (συνεντεύξεις στον τύπο, οργάνωση συγκεντρώσεων, κλπ.) με κεντρικό αίτημα: την επίσπευση των διαδικασιών προς την οποία πολύ δικαιολογημένα πίεζαν, ως γνωστόν, οι αστικές δικαστικές Αρχές δηλ. οι δυο ανακρίτριες.

Την αρνητική αυτή πορεία έχουν επισημάνει κατά καιρούς και κάποιοι δικηγόροι και αντιφασίστες δημοσιογράφοι (Ψαράς, κλπ) με πιο πρόσφατη περίπτωση εκείνη του Νίκου Γιαννόπουλου που ορθά σημειώνει, μεταξύ πολλών άλλων, σε άρθρο του την «εξαιρετικά αρνητική στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου» αλλά και το «ότι υπάρχουν ευθύνες, και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στις δικαστικές αρχές, που το διάστημα αυτό εξέπνευσε χωρίς να ξεκινήσει η δίκη» («Αυγή» 22/3/2015, σελ. 29 «ΕΝΘΕΜΑΤΑ»), ο οποίος όμως δυστυχώς απαλλάσσει τα δυο ρεφορμιστικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) των βαρύτατων ευθυνών τους και αδικεί την αστική Δικαιοσύνη, αφού, ως γνωστό, ήταν η ΜΟΝΗ που πίεσε, γεγονός που έχει σημειωθεί από διάφορες εφημερίδες αλλά και απ’ την «Αυγή» πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση: «τα χρονικά περιθώρια ωστόσο στενεύουν λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, γεγονός που οδήγησε τις δυο ανακρίτριες να απευθύνουν προειδοποίηση προς τη Βουλή να αποφασίσει άμεσα για την άρση ή όχι της ασυλίας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αποφυλάκισης κάποιων κατηγορουμένων πριν την ολοκλήρωση της επερχόμενης δίκης τους. Οι κ.Κλάπα και Δημητροπούλου, μάλιστα, με έγγραφο τους προς τη Βουλή επισήμαναν για δεύτερη φορά ότι οι 29 προσωρινά κρατούμενοι και 66 συνολικά κρατούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο για να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να γίνει η δίκη για την υπόθεση εντός 18 μηνών, όπως ορίζει ο νόμος για το ανώτατο όριο της προφυλάκισης» («Αυγή» 20/4/2014, σελ.22).

Οι επαναστάτες κομμουνιστές αλλά και όλοι οι πραγματικοί αντιφασίστες έχουν χρέος και καθήκον να κινητοποιηθούν ώστε να τιμωρηθούν αυστηρότατα και παραδειγματικά τα διαπραχθέντα εγκλήματα και να ματαιωθούν οι προσπάθειες νομιμοποίησης της τρομοκρατικής εγκληματικής δράσης της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με συχνές δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: