Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: από τη δημαγωγία κατάργησης των παρελάσεων στα εθνικιστικά, μιλιταριστικά υπερ«πατριωτικά», χουντοφασιστικής έμπνευσης, καρναβάλια του εθνικιστικού δίδυμου των Καμμένου-Δούρου

Οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις μπόλιασαν στο παρελθόν για πολλές δεκαετίες, μπολιάζουν και σήμερα τη νεολαία της χώρας μα ακόμα και τους μικρούς μαθητές με τον πιο ακραίο αντιδραστικό αστικό εθνικισμό και το μιλιταρισμό, την επιθετικότητα και επεκτατικότητα, την εχθρότητα και το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς, στάσεις που κόστισαν στη χώρα και το λαό μας μεγάλες καταστροφές στο διάβα των αιώνων, κι’ αυτό ανεξάρτητα απ’ τις μορφές που πήραν σε κάθε ιστορική εποχή.

Τις τελευταίες δεκαετίες με την παρουσία στη χώρα μας ξένων εργαζομένων από διάφορους ηπείρους δίπλα στον αντιδραστικό αστικό εθνικισμό και μιλιταρισμό, προστέθηκε και το δηλητήριο του πιο ακραίου ρατσισμού στις γραμμές του λαού μας, όπως επανειλημμένα έχει καταγραφεί, και ακόμα χειρότερα στις άδολες καρδιές των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών με πρόσχημα το αν οι αλλοδαποί αριστούχοι μαθητές πρέπει ή όχι να γίνονται σημαιοφόροι στις παρελάσεις, με γνωστότερη, μεταξύ πολλών άλλων, εκείνη του αριστούχου Αλβανού μαθητή Οδυσσέα Τσενάϊ το 2000 και το 2003 στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης με τις γνωστές ντροπιαστικές ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές βίαιες εκδηλώσεις γονιών-μαθητών που τελικά ανάγκασαν τον Αλβανό μαθητή να εγκαταλείψει την Ελλάδα, δηλ. τη χώρα που μεγάλωσε και πήγε στο σχολείο, φεύγοντας για τις ΗΠΑ .

Οι ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ ANTI να προχωρήσουν στην κατάργηση αυτών των εξαιρετικά επιζήμιων αλλά και πολυδάπανων μιλιταριστικών-εθνικιστικών παρελάσεων (στρατιωτών-μαθητών) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: διοργανώνοντας, με πρωτοβουλία των Καμμένου-Δούρου, εθνικιστικά, μιλιταριστικά, υπέρ«πατριωτικά» καρναβάλια, χουντο-φασιστικής έμπνευσης και κοπής, «εμπλουτίζοντάς» τα με μοίρασμα πλαστικών σημαιών και χορούς, γελοιοποιώντας και ευτελίζοντας έτσι τόσο τη σημαία ως σύμβολο της χώρας, όσο και τις πολιτιστικές της παραδόσεις (χορούς, τραγούδια, κλπ.).

Κατά τη διάρκεια της φετινής στρατιωτικής παρέλασης της Αθήνας, με εντολή του εντελώς ανεύθυνου και επικίνδυνου τυχοδιώκτη υπουργού Άμυνας ακραίου εθνικιστή Π.Καμμένου, ακούστηκαν εθνικιστικά, εμπρηστικά και φιλοπόλεμα συνθήματα από ουρλιάζοντες στρατιώτες που καλούσαν σε εισβολή στην Τουρκία: «το όνειρο μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε» («Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών»-ΟΥΚ), ενώ οι παρελαύνοντες Ευέλπιδες τραγουδούσαν το γνωστό: «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα»(!!!).

Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν παρουσία της πολιτικής (Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, αντιπρόσωποι κομμάτων, κλπ.), στρατιωτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας (Αρχιεπίσκοπος, κλπ.).

Όμως αυτές οι εθνικιστικές αλλά πολύ επικίνδυνες αθλιότητες δεν σημειώνονται για πρώτη φορά, αφού έχουν ακουστεί και άλλες χρονιές με χαρακτηριστικότερη την παρέλαση του 2010 που άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε αμόκ εθνικιστικού παραληρήματος ούρλιαζαν: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι αλβανέ», «τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», κλπ, κλπ.

Υπήρξαν αντιδράσεις και από διάφορους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter διατυπώνει την άποψη ότι «τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας», με σημαντικότερη εκείνη της βουλευτού Βασιλικής Κατριβάνου που χαρακτήρισε αυτά τα συνθήματα «ευθεία πρόκληση κατά της δημοκρατίας.» «Είναι ωστόσο απολύτως εύγλωττα σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και τη δράση οργανωμένων νεοφασιστικών πυρήνων στο εσωτερικό κρατικών μηχανισμών. Αναρωτιέται κανείς: Είναι ανεκτή από την ηγεσία του Λιμενικού ακροδεξιά πολιτική παρέμβαση ένστολων σε δημόσιο χώρο; Και επιπλέον: Είναι αυτή η αποκρουστική κατήχηση μέρος της εκπαίδευσης των ΟΥΚ; Τι γίνεται άραγε στην καθημερινότητα, όταν δηλαδή δεν καταγράφουν οι κάμερες, με το σώμα αυτό;». «Θυμίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό, κατά την παρέλαση στην Αθήνα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο του 2010. Στελέχη της ΜΥΑΛΣ φώναζαν τότε "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ" και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά. Η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί τότε, ακολούθησε, δυστυχώς προβλέψιμα, τον κανόνα της συγκάλυψης». Μίλησε επιπλέον για «ακροδεξιούς θύλακες», και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την πολιτική βούλησή της να διαλύσει τους θύλακες αυτούς, σπάζοντας τον κανόνα της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας, τα αποτελέσματα του οποίου φάνηκαν χτες. Αποτελεί δημοκρατική απαίτηση η τιμωρία του επικεφαλής του αγήματος για τα απαράδεκτα συνθήματα, η διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών και η παρακολούθηση της σχετικής διαδικασίας από τον αρμόδιο υπουργό. Λίγες μέρες πριν από την δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει δημοκρατική εγρήγορση»

Ο ακραίος εθνικιστής-ρατσιστής Υπουργός Άμυνας φασιστοειδές Πάνος Καμμένος για να δικαιολογηθεί κατέφυγε σε έναν άθλιο ψευδή ισχυρισμό ότι τα πλάνα είναι τάχα περσινά, πράγμα που διαψεύδεται από το βίντεο του πρακτορείου «Eurokinissi». Ας σημειωθεί ακόμα πως ο φασίστας εθνικιστής Καμμένος όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ είχε «τρέξει» το 2011 στο Ναυτοδικείο του Πειραιά, μαζί με στρατιές «Χρυσαυγιτών» Θ.Πλεύρη (ΛΑΟΣ) να συμπαρασταθεί στους φασίστες του ΟΥΚ και να καταθέσει (δεν του επιτράπηκε όμως), ενώ ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος είχε καταθέσει τότε ως μάρτυρας υπεράσπισης παρόλο που ως αρχηγός ΓΕΣ (την 25η Μάρτη 2010), προφανώς «δεν είχε ακούσει» τα προαναφερόμενα εθνικιστικά εμπρηστικά συνθήματα των στρατιωτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: