Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φιλο-ΕΕ – φιλο-ιμπεριαλιστικές οι συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ

B-3faNrWkAE8BAQ«Ρήξη» με ΕΕ στο αόριστο μακρινό μέλλον αλλά ΤΩΡΑ: ΜΕΣΑ σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ όπως απαιτούν τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο

«Κ»ΚΕ: «ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει… να μείνουμε στην ΕΕ και το ΕΥΡΩ»

Παρακολουθώντας κάποιος τις ελάχιστες συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια των δυο τελευταίων μηνών των ρεφορμιστών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ διαπιστώνει εύκολα ότι τα συνθήματα που κυριαρχούν σε αυτές είναι τα γνωστά οικονομικού χαρακτήρα ρεφορμιστικά αιτήματα, όπως μας πληροφορεί ο «Ριζοσπάστης» αλλά και τα πανό των συγκεντρωμένων καθώς και τα συνθήματά τους, δηλ. περιορίζονται μόνο στην «άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων», την «ανάκτηση των απωλειών» και «καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση του μνημονίου», ενώ επιπλέον γίνεται λόγος, δημαγωγικά προφανώς, για δήθεν «ρήξη με τους δυνάστες του λαού μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» («Ρ» 1/3/2015, σελ. 1 και 13) μα, ΟΧΙ ΤΩΡΑ, αλλά στο αόριστο μακρινό μέλλον.

Μ’ άλλα λόγια ΟΛΕΣ οι συγκεντρώσεις των ρεφορμιστών ηγετών κινούνται αυστηρά στα πλαίσια της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και σε ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και ΔΕΝ έχουν ούτε κατ’ ελάχιστο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Σε σχέση μ’ αυτή τη φιλο-ΕΕ – φιλο-ιμπεριαλιστική γραμμή των ρεφορμιστών ηγετών των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ ας σημειωθούν τα παρακάτω:

Πρώτο, η ρεφορμιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν είναι μόνο υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ μα είναι ακόμα και υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στο ΕΥΡΩ όπως έχει εκφραστεί σαφέστατα και με κατηγορηματικό τρόπο παλιότερα: «λύση έξω από το ευρώ … είναι καταστροφή» («Ρ», 31/5/2011, σελ. 6), που ας σημειωθεί αποτελούν και την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Δεύτερο, και σε μια πρόσφατη, λίγες μέρες μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, μα πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη (8 Μάρτη 2015) στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο ρεφορμιστής Δ. Κουτσούμπας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Κουβαρά: «δημοψήφισμα ή εκλογές, πάντως κάποια προσφυγή στο λαό πως το βλέπεται αυτό;» απάντησε χαρακτηριστικά-αποκαλυπτικά, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη θέση του «Κ»ΚΕ για ΠΑΡΑΜΝΟΝΗ της χώρας στο ΕΥΡΩ: «πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε το Οκ σε αυτή την κυβέρνηση με ένα μεγάλο ποσοστό έχει δηλαδή μια δυνατή πλειοψηφία και βέβαια της έδωσε αυτό το Οκ θεωρώντας ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, ότι θα μείνουμε στο ευρώ» («Ρ» 10/3/2015, σελ. 4), δηλ. αφού ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση με «δυνατή πλειοψηφία» το «Οκ θεωρώντας ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, ότι θα μείνουμε στο ευρώ», τότε και εμείς (δηλ. η ηγεσία του «Κ»ΚΕ) είμαστε υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στο ΕΥΡΩ.

Τρίτο, στην ίδια συνέντευξη ο Δ. Κουτσούμπας δεν τάχθηκε μόνο υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι» και το ΕΥΡΩ, αλλά στράφηκε και ΚΑΤΑ ενός Δημοψηφίσματος όταν απάντησε: «ένα δημοψήφισμα για το αν θα μείνουμε ή θα βγούμε από το ευρώ; Και πως θα βγούμε και τι θα γίνει, πως θα πάμε; Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να τεθούν με ένα ναι ή με ένα όχι» («Ρ» 10/3/2015, σελ. 4).

Τέταρτο, στις συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων μα και στις σημερινές ΔΕΝ υπάρχει πουθενά σε πανό ούτε ακούγεται ποτέ το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση: «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ» που παλιότερα ήταν γνωστό με τα «Έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΟΚ» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» που τα πρόβαλλαν, μόνο δημαγωγικά, το «Κ»ΚΕ μαζί με το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ με το οποίο οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες θα «έφερναν» μαζί του δήθεν την «αλλαγή» και το «σοσιαλισμό» στον τόπο. Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ δεν έχουν εγκαταλείψει μόνο ολοκληρωτικά και οριστικά αυτή την αντιιμπεριαλιστική θέση αλλά μαζί μ’ αυτή έχουν εγκαταλείψει για πάντα και την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Πέμπτο, οι σημερινοί χρουστσοφικοί τροτσκιστές σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, με την όψιμη επινόηση του μύθου-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» («Πρόγραμμα του ΚΚΕ», σελ. 12, Αθήνα 2013) – παμπάλαιος ολωσδιόλου ατεκμηρίωτος τροτσκιστικός μύθος της δεκαετίας του 1930 – αρνούνται ακόμα και την υπαρκτή ΥΠΟΤΑΓΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ, δηλ. η Ελλάδα ΔΕ βρίσκεται πλέον σε σχέση ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ αλλά σε σχέση ΤΑΧΑ «αλληλεξάρτησης»(!) με τις άλλες ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες. Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ πέρασαν στις θέσεις των μεγαλοαστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κλπ.) και προπαγανδίζουν, μαζί τους, τη ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ-ΜΥΘΟ περί «ισότιμης συμμετοχής»(!) της χώρας στην ΕΕ, μετατρεπόμενοι έτσι, όχι μόνο σε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της σημερινής υπαρκτής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας αλλά και σε θλιβερούς απολογητές της ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ και ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ελλάδας.

Έκτο, οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ τα ΜΟΝΟ αιτήματα που προβάλλουν σήμερα είναι η «ανάκτηση των απωλειών» των εργαζομένων, λέγοντας «ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους» («Ρ» 1/3/2015, σελ. 1), δηλ. προβάλλουν μόνο τα γνωστά ρεφορμιστικά οικονομικά αιτήματα, κι αυτά μεμονωμένα, επικεντρώνοντας αποκλειστικά την κριτική τους ΜΟΝΟ στη ρεφορμιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας εντελώς στο απυρόβλητο την ιμπεριαλιστική ΕΕ, και μάλιστα όταν είναι πασίγνωστο ότι τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα ΔΕΝ προέρχονται ΜΟΝΟ απ’ τον ντόπιο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, αλλά επιβάλλονται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ απ’ τις Βρυξέλλες δηλ. την ΕΕ, η οποία ΕΠΙΠΛΕΟΝ καθορίζει και την οικονομική πολιτική της χώρας μας και των άλλων χωρών-μελων της ΕΕ.

Έβδομο, οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ παρόλο που είναι πασίγνωστες και υπαρκτές οι απανωτές επεμβάσεις των εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας, ΔΕΝ τις καταγγέλλουν ούτε τις καταδικάζουν, απλά περιορίζονται σε μια δημαγωγικού χαρακτήρα ψευτοκριτική στους ομοϊδεάτες τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, όσον αφορά τη χρουστσοφική απάτη περί δήθεν «ρήξης με τους δυνάστες του λαού μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» («Ρ» 1/3/2015, σελ. 13) ή αλλιώς «ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία» («Ρ» 12/3/2015, σελ. 3), ομιλία Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη 11 Μάρτη) δεν είναι παρά ρεφορμιστικές σοσιαλδημοκρατικές αερολογίες, ανάλογες-όμοιες με εκείνες των ομοϊδεατών τους ρεφορμιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.