Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η επιλογή Παυλόπουλου για ΠτΔ αθωώνει τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις Καραμανλή

Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Π. Παυλόπουλο (βασικό υπουργό επί σειρά ετών στις κυβερνήσεις Καραμανλή που ισοπέδωσαν την χώρα και άνοιξαν τον δρόμο για το ναζι-φασισμό) ξάφνιασε τον δημοκρατικό λαό της χώρας. Πέρα από τις προφανείς ευθύνες που φέρει ο ίδιος προσωπικά για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από υφιστάμενό του (ειδικό φρουρό) τον Δεκέμβρη του 2008, τη μη παραίτησή του, αλλά και τη συγκάλυψη της προκλητικής στάσης των δυνάμεων καταστολής τότε (βλ. επίθεση με χημικά την ώρα της κηδείας του Αλέξη, νέοι πυροβολισμοί σε πυκνοκατοικημένη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας Ζ κλπ.)[1], φέρει ευθύνες και για τη διάβρωση και την διαφθορά των κρατικών μηχανισμών που ήταν στον έλεγχό του και οδήγησαν στα σκάνδαλα Βατοπεδίου – «Siemens» – Γερμανός-Cosmote – Ομολόγων – Παυλίδη.

Συγκεκριμένα στην «Ανασύνταξη» (αρ. φύλλου 374 1-30 Σεπτέμβρη 2012) αναφέραμε: «Ο σημαντικότερος παράγοντας της τωρινής αλματώδους αύξησης της μαζικής ΑΝΕΡΓΙΑΣ (η οποία πλέον με βάση τα επίσημα στοιχεία ξεπερνάει το27%) είναι η πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ  της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, που ήταν τουλάχιστον ορατή απ’ το 2006 και ανοιχτά από το 2009, όπως επισημαίνει και ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν. Καραβίτης: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώςπαρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής.», ενώ ακόμα και η δεξιά μεγαλοαστική εφημερίδα «Καθημερινή» χαρακτηρίζει «την 6ετία 2004-2009» Καραμανλή «μοιραία 6ετία» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»)».

Η επιλογή του Π. Παυλόπουλου στη θέση του ΠτΔ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδεικνύει ξεκάθαρα τις επιλογές/συμμαχίες/υποχωρήσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει την Αστική τάξη της χώρας και την Ε.Ε. ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό τους δεν κινδυνεύει με διώξεις για τα σκάνδαλα του παρελθόντος που μας οδήγησαν ως εδώ. Αλήθεια τι θα γινόταν αν προέκυπταν ευθύνες και στοιχειοθετούνταν κατηγορίες εναντίον του ΠτΔ Π. Παυλόπουλου για την περίοδο 2004-2009;


[1] «Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα, με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια. Ως υπουργός Εσωτερικών δηλώσατε ότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μια δημοκρατία υπό οιεσδήποτε συνθήκες» χαρακτηριστική παραπλανητική εξωραϊστική δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, 18/02/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: