Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

En Marcha: Κάτω ο Κορρέα, Κυβέρνηση Λαϊκή!

Άρθρο της En Marcha, όργανο της ΚΕ του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ισημερινού (PCMLE)

Μια κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλία, η οποία δρα ευρισκόμενη σε άμυνα, και ένα κοινωνικό κίνημα, το οποίο παλεύει στους δρόμους και έχει υψώσει ως πολεμική σημαία το σύνθημα «Κάτω ο Κορρέα», διαμορφώνουν την πολιτική κρίση που υπάρχει στη χώρα αυτές τις μέρες. Αυτή η κατάσταση είναι το συσσωρευμένο αποτέλεσμα της πάλης των εργαζομένων και του λαού που αναπτύσσεται εδώ και μήνες, και η οποία τώρα κορυφώνεται, με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, την προσχώρηση νέων κοινωνικών τομέων στην πάλη και τη γενίκευσή της σε διάφορες περιφέρειες.

Τη δυσαρέσκεια των μαζών αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν τα δεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης που είναι σε θέση με πρωτοβουλίες τους να προκαλούν διάφορες κινήσεις διαμαρτυρίας αυτές τις μέρες και επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως οι βασικοί αντιτιθέμενοι στην κυβέρνηση. Κάποια τμήματα του λαού έχουν προσχωρήσει σε αυτά τα καλέσματα, γιατί αισθάνονται την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Κορρέα και την ομάδα του.

Η λαϊκή αντιπολίτευση, που καθοδηγείται από μια πολιτική ταξικής ανεξαρτησίας, παλεύει εδώ και καιρό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του καθεστώτος και πρέπει να διατηρήσει ψηλά την πολιτική της ανεξαρτησία και τις μαχητικές της σημαίες. Το λαϊκό κίνημα καλείται να παλέψει εναντίον όλης της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, που επιβάλλεται με διάφορα μέσα: να διαμαρτυρηθεί για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και το πάγωμα μισθών· να απορρίψει την επίθεση της κυβέρνησης στο 40% των συντάξεων· για τους πάνω από μισό εκατομμύριο νέους που δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα πανεπιστήμια: για την επίθεση στο ταμείο ανεργίας των καθηγητών· για την αντεργατική, κατασταλτική, εγκληματική πολιτική της λαϊκής κυβέρνησης.

Μέσα στη φωτιά των διαμαρτυριών του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος αναδεικνύεται η κραυγή «Κάτω ο Κορρέα!»: Τώρα, με αυτό το αίτημα, τίθεται και το ζήτημα για μια Λαϊκή Κυβέρνηση αποτελούμενη από όσους τώρα διαμαρτύρονται στους δρόμους, η οποία να διασφαλίζει την πλήρη δημοκρατία για το λαό, να εγγυάται μια ανάπτυξη της χώρας με εθνική κυριαρχία, να καταργεί όλα τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από το σημερινό καθεστώς. Μια κυβέρνηση χωρίς διαφθορά, χωρίς τραπεζίτες, χωρίς Κορρέα.

http://www.pcmle.org/EM/spip.php?article6822
Μετάφραση: parapoda

Δεν υπάρχουν σχόλια: