Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

BERTOLD BRECHT και «Βραβείο ΣΤΑΛΙΝ»

Ο χυδαίος αντισταλινισμός-αντικομμουνισμός του «Ριζοσπάστη»

φφσφσφσφσBERTOLD BRECHT και «Βραβείο ΣΤΑΛΙΝ»

Μ’ αφορμή το θάνατο (14/8/1956) του μεγάλου γερμανού κομμουνιστή ποιητή και δραματουργού BERTOLD BRECHT ο «Ριζοσπάστης» γράφει-ισχυρίζεται, για πολλοστή φορά, ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ότι ο BRECHT τιμήθηκε ΤΑΧΑ το 1954 με το «Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη»(!), ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ως γνωστόν, σ’ εκείνη την ιστορική περιόδου. Γράφει, μεταξύ άλλων, και τα εξής για το Brecht: «τιμήθηκε επίσης με το Εθνικό Βραβείο της ΓΛΔ το 1951 και το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη το 1954» («Ρ» 14/8/2015, σελ. 2).

20151006140313Οι παλιότεροι που είχαν κάποια ηλικία εκείνα τα χρόνια θυμούνται και γνωρίζουν: πρώτο, ότι εκείνη την περίοδο ΔΕΝ υπήρχε «Βραβείο Λένιν», και δεύτερο, ξέρουν ότι ο BERTOLD BRECHT τιμήθηκε (21 Δεκέμβρη 1954) με το «Βραβείο ΣΤΑΛΙΝ Ειρήνης», ενώ το Γενάρη του 1955 ταξίδεψε στη Μόσχα για να το παραλάβει, κι’ αυτό το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ιστορικό γεγονός έχει καταγραφεί στο διεθνή αστικό και προοδευτικό τύπο της εποχής αλλά και μετέπειτα σε Εγκυκλοπαίδειες, άρθρα, μελέτες, βιβλία, κλπ.

Ας δοθούν εδώ στοιχεία μόνο από τρείς χώρες:

α) από την τότε ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (DDR): 1. στη Neues Deutschland 28 Μάη 1955 είναι δημοσιευμένος ο λόγος του Μπρεχτ στη Μόσχα κατά τη διάρκεια παραλαβής του Βραβείου, επίσης 2. σε «Sinn und Form» VII, 3/1955, σελ. 461-463, Berlin-DDR, και 3. «Sinn und Form» (Berlin-DDR), «Zweites Sonderheft Bertolt Brecht1957», σελ. 562 διαβάζουμε: «Λόγος του Μπρεχτ κατά τη διάρκεια απονομής του διεθνούς Βραβείου Στάλιν για την ειρήνη»,

β) ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (BRD): M.Kesting: «Brecht», «Rowohlt», Reinbek bei Hamburg,1964, σελ. 137 διαβάζουμε: «Ο Μπρεχτ παραλαμβάνει στην Μόσχα το βραβείο Στάλιν για την ειρήνη» (1955).

γ) ΕΛΛΑΔΑ: 1. «Επιθεώρηση Τέχνης», αρθ. 83,Νοέμβρης 1961, σελ.418: «το 1954, 21Δεκέμβρη: του απονέμεται το Βραβείο Στάλιν… 1955, Γενάρης: ταξίδι του Μπρεχτ στην Μόσχα για να πάρει το Βραβείο Στάλιν», 2. «Διαβάζω», αρθ. 211/1989, σελ. 26-27: «1954, 21 Δεκεμβρίου: τιμάται με το Διεθνές Βραβείο Στάλιν για την Ειρήνη», «1955, ταξιδεύει στη Μόσχα για την απονομή του Βραβείου ΣΤΑΛΙΝ».

Ενώ αυτά είναι τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, οι αντισταλινικοί-αντικομμουνιστές χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ και τα έντυπά τους αλλά και η διεθνής χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατία επαναλαμβάνουν «ακούραστα», πάνω από μισό αιώνα, τα ίδια ψεύδη ΟΧΙ μόνο για το BRECHT αλλά για πολλούς άλλους που τιμήθηκαν με το «Βραβείο ΣΤΑΛΙΝ», όπως οι Pablo Neruda, Jorge Amado, Nazim Hikmet, Pablo Piccaso, Nikolas Guillen, Anna Seghers, Andre Bonnard, κλπ. Tα σημερινά «ρετάλια» της ντόπιας προδοτικής χρουστσοφικής-τροτσκιστικής σοσιαλδημοκρατίας των «Κ»ΚΕ, «Ριζοσπάστη», κλπ. ελπίζουν πως έτσι μπορούν να σβήσουν το όνομα του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ από την ιστορία, όπως το «έσβησαν»(!) με τη φιλο-Χιτλερική πράξη μετονομασίας του «ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ» σε «ΒΟΛΓΚΟΓΡΑΝΤ» απ’ τους φασίστες Χρουστσοφ-Μπρέζνιεφ, που ακόμα και σήμερα υπερασπίζουν, αφού ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να την καταγγείλουν ως «φιλο-Χιτλερική πράξη». Όμως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαλαλούν το φανατικό αστικό ταξικό μίσος τους απέναντι στο μεγάλο επαναστάτη και κλασικό του μαρξισμού ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, και τον ακραίος μορφής αντισταλινισμό-αντικομμουνισμό, με το «Ριζοσπάστης» να κατρακυλάει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ’ τις χειρότερες κουρελοφυλλάδες του αντιδραστικού αστικού τύπου.

Ο χυδαίος αντιδραστικός αντισταλινισμός-αντικομμουνισμός των φανατικών αντισταλινικών ρεφορμιστών ηγετών του «Κ»ΚΕ έχει πάρει τις πιο ακραίες μορφές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη γνωστή στροφή προς τον τροτσκισμό δηλ. τη συγχώνευση χρουστσοφισμού-τροτσκισμού με τα περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», «ιμπεριαλιστικού Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου» και απ’ την πλευρά της Σοβιετικής Ένωσης και του διεθνούς Αντιφασιστικού και Κομμουνιστικού Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: