Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή
Κυνική ομολογία - αποδοχή της εγκληματικής της δράσης

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη ο αρχηγός της Χ.Α. ναζιφασίστας Ν. Μιχαλολιάκος επέλεξε να κάνει μία δήλωση που ξάφνιασε τους περισσότερους. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοσταθμό Real FM και τον Ν. Χατζηνικολάου και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τις ερωτήσεις που του γίνονταν δήλωσε ευθαρσώς ότι «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι (σσ. του αντιφασίστα Π. Φύσσα) την αναλαμβάνουμε» (σσ. ως Χ.Α.), «είναι σωστό», αναρωτήθηκε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;». Ανεξάρτητα από τους λόγους της συγκεκριμένης δήλωσης, αυτή συνιστά ανοιχτή ομολογία της εγκληματικής δράσης της ναζι-φασιστικής οργάνωσης από τον ίδιο τον αρχηγό της.

ΝΔ - Χρυσή Αυγή:
συγκοινωνούντα φασιστικά δοχεία - εκτελεστές εντολών της ΕΕ

Με δεδομένο ότι ο φυρερίσκος - ναζιφασίστας Ν. Μιχαλολιάκος δεν είναι κανένας αφελής ή χαζός, εκπλήσσει περισσότερο ο χρόνος που επέλεξε για να ομολογήσει κυνικά κάτι τέτοιο, κι αυτό γιατί λίγες μέρες αργότερα θα διεξάγονταν οι εκλογές στις οποίες η Χ.Α. εμφανιζόταν δημοσκοπικά να ενισχύεται και να εξασφαλίζει την 3η θέση, με σημαντική διαφορά από τα μικρότερα κόμματα.
Η ομολογία αυτή αποδίδεται από κάποιους δημοσιογράφους στη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να εξασφαλίσει ευνοϊκότερη μεταχείριση και ελαφρύτερες ποινές στη δίκη που διεξάγεται. Γιατί όμως ο Γενικός Γραμματέας της Χ.Α. δεν περίμενε 3 μέρες ακόμα για να δηλώσει κάτι τέτοιο ή γιατί δεν το δήλωσε αρκετά νωρίτερα; Γιατί επέλεξε εκείνη τη στιγμή για να αναιρέσει παλιότερη τοποθέτησή του ότι «Δεν είναι μέλος! (σσ. ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς) (...) Όχι, δεν έχει καμία ευθύνη η Χ.Α.» ενώ λίγο πιο πριν είχε αρνηθεί και πιο συγκεκριμένα την πολιτική ευθύνη (kontra channel, 21/09/2013).
Η επιλογή του αυτή ήταν λογικό να γκρουπάρει τους ναζιστές οπαδούς της Χ.Α. (που πλέον με την ψήφο τους - ακόμα πιο ξεκάθαρα - επιδοκιμάζουν την εγκληματική της δράση) και παράλληλα να διώξει τους «ντροπαλούς» φασίστες που απόλυτα φυσιολογικά θα έβρισκαν στέγη στη μοναρχοφασιστική ΝΔ, η οποία θα ενισχυόταν εκλογικά από αυτές τις εισροές. Παράλληλα γνώριζε πολύ καλά ότι θα καθήλωνε εκλογικά το δικό του κόμμα.
Άμεσο λογικό συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι η ηγεσία της Χ.Α. είναι πλήρως καθοδηγούμενη από τη ντόπια εθελόδουλη αστική τάξη και (είτε άμεσα είτε έμμεσα) από τους ιμπεριαλιστές που λεηλατούν τη χώρα. Τόσο καθοδηγούμενη που δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες που θίγουν το ίδιο της το κόμμα προς όφελος του μεγάλου αδελφού της (ΝΔ).
Χαρακτηριστική της εθελοδουλίας, της υπηρέτησης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού είναι η συνέντευξη του Ν.Μιχαλολιάκου στο Kontra Channel (2/9/2015):
Δ: Εσείς τι λέτε, να μην πάμε τώρα στο ΕΥΡΩ;
Ν.Μ: Όχι, όταν θα έχουμε εθνική οικονομία.
Δ: Μα, αυτό θέλει 10-15 χρόνια κ. Μιχαλολιάκο...
Ν.Μ: Όποτε μπορέσουμε...
Δ: Άρα λοιπόν, γιατί τώρα έγινε κατανοητό, δεν λέτε πάμε στη δραχμή τώρα...
Ν.Μ: Όχι, όταν θα έχουμε εθνική οικονομία...














Δεν υπάρχουν σχόλια: