Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF) για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Γαλλία

ΓΑΛΛΙΑ

Η ζωή συνεχίζεται! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχιας και την πολιτική του πολέμου!

Δήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF) για τις δολοφονικές επιθέσεις στη Γαλλία

menu_15Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις, που προκάλεσαν πάνω από 100 θανάτους και πάρα πολλούς τραυματίες. Εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φίλους.

Είναι φανερό ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατό περισσότερα απ’ το λαό θύματα, γυναίκες, άνδρες, και νέους.

Είναι φανερό ότι αυτές οι επιθέσεις σχετίζονται με τους πολέμους στις χώρες Συρία, Ιράκ και στο Σαχέλ όπου η Γαλλία είναι μπλεγμένη. Αυτό κανείς πλέον δεν μπορεί να το αρνηθεί. Όμως ποια συμπεράσματα προκύπτουν;

Να ενισχύονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις, να εντείνονται ακόμα περισσότερο οι βομβαρδισμοί, να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η συμμετοχή σ’ αυτούς τους πολέμους; Αυτός είναι ο δρόμος που έχουν επιλέξει οι ηγέτες των ΗΠΑ, Ρωσίας κλπ., και αυτός είναι και ο δρόμος που οι γάλλοι κυβερνήτες θέλουν να συνεχίσουν. Αλλά είναι φανερό, ότι αυτός ο δρόμος δεν λύνει τίποτε, και ότι το μόνο που πετυχαίνει η καταστροφή σε ανθρώπους και υλικά, το γενικό χάος, που προκαλούν αυτοί οι πόλεμοι, είναι να τροφοδοτείται το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Η κατάσταση είναι θλιβερή και γεμάτη απειλές.

Μάλιστα, πρέπει να ενώσουμε το λαό μας, να αποκρούσουμε τις προσπάθειες διάσπασης και τις από καιρό γνωστές διαστρεβλώσεις, ιδιαίτερα εκείνες γύρω απ’ τις επιθέσεις του Γενάρη.

Η ενότητα των εργαζομένων, των λαϊκών μαζών και της νεολαίας… στην πάλη κατά της πολιτικής της λιτότητας και της πολιτικής του πολέμου, για την κοινωνική πρόοδο και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, αποτελεί την ασπίδα ενάντια στην τρομοκρατία.

Παρίσι, 14 Νοέμβρη 2015

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι επιθέσεις και η «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

menu_15Τα συναισθήματα απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν πολύ ισχυρά.

Η επιθυμία να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στα θύματα είναι ισχυρή και νόμιμη.

Αυτό το εκφράσαμε στη δήλωσή μας της 14 Νοέμβρη με τον τίτλο: «Η ζωή συνεχίζεται! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχιας και την πολιτική του πολέμου!».

Οι απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση είναι ανησυχητικές και βαρυσήμαντες: αδίστακτα δηλώνει «βρισκόμαστε σε πόλεμο», για να στρατιωτικοποιήσει τους δημόσιους χώρους και να διακηρύξει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης «ιερή συμμαχία», να απαγορέψει τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Η δεξιά και ακροδεξιά ξεκινάει μια επικίνδυνη εκστρατεία υπερτονισμού της δημόσιας ασφάλειας.

Το κλίμα της γενικής καχυποψίας είναι επικίνδυνο και αυτό ακόμα περισσότερο επειδή τροφοδοτεί το στιγματισμό της μουσουλμανικής Κοινότητας.

Σε σχέση με αυτό τονίζουμε εκ νέου περισσότερο από ποτέ την αναγκαιότητα του αγώνα κατά της πολιτικής της φτώχιας και της πολιτικής του πολέμου με την ένταση των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και του δικαιώματος προβολής αιτημάτων.

Παρίσι, 16 Νοέμβρη 2015

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)

Δεν υπάρχουν σχόλια: