Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ICMLPO: Διακήρυξη της Πρωτομαγιάς 2016


Εργάτες και εργαζόμενοι όλων των χωρών!

Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους συνεχίζουν χωρίς σταματημό της επίθεσή τους στους εργάτες και στους λαούς.

Οι απολύσεις και η συνεχής αύξηση της εκμετάλλευσης, η μείωση μισθών και η χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, η ευέλικτη εργασία και η αβεβαιότητα, τα προγράμματα λιτότητας και οι μεγάλες αδικίες αυξάνουν τα κέρδη των μονοπωλίων και χειροτερεύουν την κατάσταση των εργαζόμενων μαζών.

Σήμερα, η φτώχεια πλήττει πλατιά στρώματα εργαζόμενων τα οποία παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο και η ανεργία των νέων έχει δραματικές συνέπειες, την ίδια ώρα που μια χούφτα πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Οι διεφθαρμένες κυρίαρχες τάξεις υιοθετούν αυταρχικές και τρομοκρατικές μεθόδους, εξαλείφουν τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, καταστέλλουν βάρβαρα τις εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες, για να διαιωνίσουν τα προνόμια και την εξουσία τους.

Οι ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις βαδίζουν προς τον πόλεμο, ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών. Επανεξοπλίζονται, γίνονται ποιο επιθετικές με σκοπό να επιβάλουν την εκμετάλλευση και την κυριαρχία τους.

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής καταστροφής και των ληστρικών πολέμων, βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική μετανάστευση από τις φτωχές και καταπιεσμένες χώρες προς τις πλουσιότερες και κυρίαρχες, οι οποίες κλείνουν τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή, ο ιμπεριαλισμός με τους πολέμους του και τις στρατιωτικές του εισβολές γεννά την αντιδραστική και φασιστική τρομοκρατία που χρησιμεύει για την ξαναχάραξη του χάρτη ολόκληρων περιοχών και για να κρατούν τις μάζες στο σκοταδισμό.

Σ’ αυτή την κατάσταση, που δείχνει ότι ο καπιταλισμός είναι ασυμβίβαστος με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών, η ICMLPO κάνει έκκληση να γιορταστεί αυτή η πρωτομαγιά δυναμώνοντας την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη, δημιουργώντας μέσα στον κοινό αγώνα το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων ενάντια στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και την πολιτική αντίδραση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την φασιστική τρομοκρατία!

Καλούμε την εργατική τάξη να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δικιά της τεράστια δύναμη και να δυναμώσει την ενότητά της και την πάλη της σε κάθε χώρα και σε όλο το κόσμο.

Καλούμε για δυνάμωμα της διεθνούς αλληλεγγύη των εργατών, των εργαζομένων και των λαών, για την επαναστατική ενότητα του διεθνούς εργατικού κινήματος!

Να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τις επιθέσεις των αφεντικών, που διευκολύνονται από τους οπορτουνιστές συνεργάτες τους, για την ανυποχώρητη υπεράσπιση των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των οργανώσεών της, για να πέσουν οι επιπτώσεις της κρίσης στις πλάτες των κυρίαρχων τάξεων!

Να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στη αστική αντίδραση σε όλες τις μορφές της, ας υψώσουμε τη σημαία των ελευθερίων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών που απειλούνται από την αστική τάξη, την αντίδραση και τις φασιστικές δυνάμεις.

Να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον ληστρικό πόλεμο, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ανάμειξη στα εσωτερικά των χωρών, τον επανεξοπλισμό και τα στρατιωτικά μέτρα που παίρνονται από τις αστικές κυβερνήσεις!

Να ενώσουμε και να δυναμώσουμε σε όλες τις χώρες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης ενάντια στην αστική τάξη, για να σπάσει η αλυσίδα της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής εξουσίας και να οικοδομήσουμε την νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω η Πρωτομαγιά, διεθνής μέρα της προλεταριακής αλληλεγγύης!

«Εργάτες Όλων των Χωρών, Ενωθείτε!»

Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: