Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ICMLPO: Αλληλεγγύη και υποστήριξη στο λαό του Ισημερινού

Η Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την πλήρη αλληλεγγύη της με το λαό του Ισημερινού που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό.
Όπως συνήθως, στο καπιταλιστικό καθεστώς αυτοί που θίγονται από τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα είναι οι φτωχότεροι, οι στερημένοι εργαζόμενοι! Αυτή είναι η λογική ενός συστήματος που σκοπός του είναι το κέρδος, αντί η ικανοποίηση των υλικών και πολιτιστικών αναγκών της κοινωνίας.
Η ICMLPO καλεί τα μέλη της, την εργατική τάξη και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου να εκφράσουν μαχητικά την αλληλεγγύη τους στον λαό του Ισημερινού που εδώ και δεκαετίες παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική κυριαρχία, για εθνική ακεραιότητα, κοινωνική πρόοδο και πραγματική επαναστατική αλλαγή.
Καλούμε επίσης τις οργανώσεις υγείας και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να ενεργοποιήσουν την άμεση και αναγκαία βοήθεια στον πληγέντα πληθυσμό.
Ας μην δείξουμε εμπιστοσύνη στην τρομοκρατική και αυταρχική κυβέρνηση του Κορέα ότι δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να περιορίσει τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες και να ποινικοποιήσει τις κοινωνικές και πολιτικές διαμαρτυρίες. Τη κρίση και τον όλεθρο πρέπει να τις πληρώσουν οι καπιταλιστές και οι πλούσιοι!
Η καταπίεση και οι τραγωδίες που έχουν υποστεί οι λαοί για κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους πρέπει να ωθήσει τους εργάτες και τους λαούς όλων των χώρων να πουν ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, ανάμειξη στα εσωτερικά χωρών και στους πολέμους. ΟΧΙ στις πολεμικές δαπάνες και στα ρατσιστικά τείχη, αλλά ΝΑΙ στις πολιτικές αμοιβαίας βοήθειας, στην ειρήνη και την διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών, ΝΑΙ σε έναν νέο σοσιαλιστικό κόσμο.

18 Απριλίου 2016

Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: