Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Ένταση της πάλης κατά του Ρατσισμού-Εθνικισμού-Φασισμού-Ναζι-φασισμού
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο
Έξω όλες οι στρατιωτικές βάσεις

Η «Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)» στη « Διακήρυξη της Πρωτομαγιάς 2016» σημειώνει ορθά: «Οι ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις βαδίζουν προς τον πόλεμο, ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαών. Επανεξοπλίζονται, γίνονται ποιο επιθετικές με σκοπό να επιβάλουν την εκμετάλλευση και την κυριαρχία τους.
Ως αποτέλεσμα της οικονομικής καταστροφής και των ληστρικών πολέμων, βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική μετανάστευση από τις φτωχές και καταπιεσμένες χώρες προς τις πλουσιότερες και κυρίαρχες, οι οποίες κλείνουν τα σύνορα.
Την ίδια στιγμή, ο ιμπεριαλισμός με τους πολέμους του και τις στρατιωτικές του εισβολές γεννά την αντιδραστική και φασιστική τρομοκρατία που χρησιμεύει για την επαναχάραξη του χάρτη ολόκληρων περιοχών και για να κρατούν τις μάζες στο σκοταδισμό», και καλεί την εργατική τάξη και τους λαούς να δυναμώσουν «την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη, δημιουργώντας μέσα στον κοινό αγώνα το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων ενάντια στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και την πολιτική αντίδραση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την φασιστική τρομοκρατία!»
Οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, κλπ.) – πόλεμοι για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής , την εκμετάλλευση, τον έλεγχο και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών άλλων χωρών (πετρέλαιο, αέριο, κλπ.) – κυρίως στην Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (αλλά και σ’ ολόκληρη την αφρικανική Ήπειρο), και αλλού, οδήγησαν στη διάλυση και κατάληψη κρατών (πρώην Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, κλπ.), σε μεγάλη αιματοχυσία, τεράστιες καταστροφές, σε μια χωρίς προηγούμενο φασιστική-ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και σε ξεκλήρισμα και ξεσπίτωμα πολλών εκατομμυρίων που κατακλύζουν τις πλουσιότερες καπιταλιστικές χώρες αλλά και την Ελλάδα με τα τεράστια γνωστά προβλήματά της.
Η ιμπεριαλιστική ΕΕ στην οποία σημειώνεται διαρκώς άνοδος των εθνικιστικών, ρατσιστικών, φασιστικών και Ναζι-φασιστικών δυνάμεων «υποδέχεται» τους πρόσφυγες-μετανάστες με κλειστά σύνορα, συρματοπλέγματα και τείχη.
Άνοδος των εθνικιστικών, ρατσιστικών, φασιστικών και Ναζι-φασιστικών δυνάμεων έχει σημειωθεί και στη χώρα μας, ενώ σ’ όλα τα κόμματα της Βουλής, πέραν των δολοφόνων του ήρωα του λαού μας, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, της εγκληματικής συμμορίας της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής», μεγαλοαστικά και ρεφορμιστικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) κάνουν αισθητή την ισχυρή παρουσία τους ο εθνικισμός-ρατσισμός (Λ.Κανέλη παρουσιάζει με Σαμαρά κλπ. ναζι-φασιστικό βιβλίο του Μπαλτάκου το Δεκέμβρη του 2006, «Εφ.Συν» 25-26.05.2013, σελ.13, φιλο-«χρυσαυγήτικη» στάση των Ρ.Μακρή-Ζ.Κωνσταντοπούλου, φωτογρ. Μακρή-Μπαλτάκου, Λαφαζάνη-Μπαλτάκου, κλπ. βλ. διαδίκτυο). Χαρακτηριστική ήταν η στάση απέναντι στο Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ», το οποίο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ και απ’ τα μεγαλοαστικά ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ και το Ζουράρη των ΑΝΕΛ («Ρ» 8/7/2015, σελ. 14). Καταψήφισαν το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ (με ισχυροποιημένη τελευταία τη Ναζι-φασιστική του πτέρυγα), οι ακραίοι εθνικιστές-ρατσιστές των ΑΝΕΛ και οι Ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής» - όλοι τους ακραίοι ρατσιστές με τους οποίους συμπαρατάχθηκαν και οι βουλευτές του ρεφορμιστικού «Κ»ΚΕ, δηλώνοντας «παρών» δηλ. ΔΕΝ το ψήφισαν (αφού είναι πασίγνωστο ότι με την απάτη του «παρών»(!) δεν ψηφίζονται Νομοσχέδια). Είναι βέβαια η δεύτερη φορά που οι βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ εκδηλώνουν στην πράξη τον εθνικισμό-ρατσισμό τους, αφού ΔΕΝ είχαν ψηφίσει ούτε το Νομοσχέδιο Ραγκούση για το «μεταναστευτικό». Και τότε είχαν δηλώσει «παρών» (είχε ψηφιστεί μόνο απ’ τους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, «Ρ» 11/3/2010), επειδή αυτό κατά την ηγεσία του «Κ»ΚΕ, δημιουργούσε τάχα «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 15), ή αλλιώς εξαιτίας του κινδύνου «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ»7/3/2010, σελ. 7).
Στη σημερινή κρίσιμη περίοδο που περνάει ο τόπος επιβάλλεται ένταση της πάλης κατά των παραπάνω αντιδραστικών ρευμάτων σε συνδυασμό με την πάλη κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, ξεσκεπάζοντας και καταπολεμώντας τη φιλο-ιμπεριαλιστική στάση ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων (φασιστικών, μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών).
***
Οι σημερινοί ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι επιβεβαιώνουν εκ νέου την ορθότητα της λενινιστικής-σταλινικής θέσης για το αναπόφευκτο των πολέμων όσο υπάρχει καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός και διαψεύδουν τους εκπροσώπους της διεθνούς και ντόπιας χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) που τη θεωρούν «ξεπερασμένη»(!) και την απορρίπτουν (20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, 1956, σελ. 27-39). Σ’ αντίθεση με τους χρουστσοφικούς  ρεβιζιονιστές σοσιαλδημοκράτες, ο Λένιν υπογραμμίζει ότι ο πόλεμος δε βρίσκεται σε αντίθεση με τις βάσεις της ατομικής Ιδιοκτησίας, αλλά απεναντίας «είναι το άμεσο και αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανάπτυξης αυτών των βάσεων» (ΛΕΝΙΝ). Ακριβώς γι’ αυτό ο ΣΤΑΛΙΝ ορθότατα υπογραμμίζει: «για να εξαλειφθεί το αναπόφευκτο των πολέμων πρέπει να εκμηδενιστεί ο ιμπεριαλισμός» (ΣΤΑΛΙΝ).
ΜΑΗΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: