Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εξελίξεις σε Τουρκία


Η Ολομέλεια μας πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τη βάρβαρη σφαγή στην Άγκυρα, στην οποία 103 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους οι οποίοι διαδήλωναν για δουλειά, ειρήνη και δημοκρατία, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν, θρηνούμε 16 γενναίους συντρόφους του αδελφού μας Κόμματος της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Η 21η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στο Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας και των οικογενειών εκείνων των συντρόφων που σκοτώθηκαν, και εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.
Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των συντρόφων μας που σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και σε όλα τα θύματα αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Το παράδειγμά τους, το θάρρος και τα ιδανικά τους θα ζουν πάντα στον αγώνα μας και ενισχίουν την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση των εργαζομένων και καταπίεση των λαών.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο μεγάλος αριθμός των μελών του αδελφού μας Κόμματος που σκοτώθηκαν στην επίθεση δεν είναι τυχαίος. Ο πολιτικός σκοπός της σφαγής στην Άγκυρα είναι σαφής: να επιτεθεί στην πιο πρωτοπόρα δύναμη, τα πιο αποφασισμένα μέλη των εργαζομένων, στο λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα στην Τουρκία, να χτυπήσει την ηγεσία, προκειμένου να τρομοκρατηθούν τις μάζες.
Ξέρουμε ποιος είναι πολιτικά υπεύθυνος για την άνανδρη επίθεση στις 10 Οκτωβρίου: είναι το αντιδραστικό και μιλιταριστικό καθεστώς του Ερντογάν, ο οποίος μετά τις φασιστικές επιθέσεις και προβοκάτσιες σε Djarbakir και Surug πήγε την πρόκλησης και την αντιπαράθεσης σε ανώτερο επίπεδο με τον πόλεμο και την φασιστική τρομοκρατία, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία.
Αυτή η άγρια επίθεση σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του Ερντογάν, του κόμματός του και της κυβέρνησής του. Η εργατική τάξη και ο τούρκικος και κουρδικός λαός θα δώσουν την απάντηση σε εκείνους που ευθύνονται για τη σφαγή.
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Τουρκίας δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους από τρομοκρατικές και φασιστικές προκλήσεις, δεν θα παραδοθούν στην πολιτική του πολέμου της κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και το χάος.
Η αντίδραση των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών μετά την σφαγή ήταν ενιαία και αποφασιστική. Σε πολλά εργοστάσια, χώρους δουλειάς και πόλεις κατήγγειλαν δυναμικά την κακόφημη πολιτική του καθεστώτος.
Στη καμίνι της πάλης ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση του ΑΚΡ προετοιμάζεται το μέλλον μιας δημοκρατικής, προοδευτικής και σοσιαλιστικής Τουρκίας.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τους στενούς διεθνιστικούς μας δεσμούς με τους εργαζόμενους και τους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους. Καταδικάζουμε έμπρακτα την πολιτική του πολέμου και του τρόμου της αντιδραστικής τουρκικής κυβέρνησης και απαιτούμε το τερματισμό αυτής της πολιτικής και την τιμωρία των δραστών και των ηθικών αυτουργών των σφαγών.
Συμπαραστεκόμαστε στο αδελφό μας Κόμμα , το ΕΜΕΡ, τους ηγέτες και τα μέλη του, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που διεξάγουν στη χώρα τους για μια αληθινή δημοκρατία, την υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και την κοινωνική αλλαγή.
Ζήτω η πάλη των Τούρκων και Κούρδων εργαζομένων και των λαών!
Ζήτω το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας!

Η 21η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: