Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ OAXACA ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (FPR) ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ


Το Λαϊκό Επαναστατικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 έπαψε να υπάρχει ο  σύντροφος Carlos Mata, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης μας. Ο κ Carlos γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1977, στην κοινότητα του San Miguel, στη  Villa de Tututepec, της Juquila, στην Οαχάκα. Ήταν  γιος του Don Dario Mata και βαφτιστικός του Don Juventino Hernández, ιδρυτών της Ένωσης των Φτωχών Αγροτών στην περιοχή της Costa της Οαχάκα.

Από το 2003, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της οργάνωσης. Λίγο καιρό αργότερα μετακόμισε στην Πόλη του Μεξικού, όπου εργάστηκε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια, γεγονός που εγείρει την ταξική του συνείδηση και δυναμώνει τη δέσμευσή του στον αγώνα ενάντια στην    εκμετάλλευση και την  καταπίεση.
Το 2010 επιστρέφει στην γενέτειρα του, όπου και συνεχίζει την εργασία του ως αγρότης και ενώνεται με το Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο. Το 2013 διορίζεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το Τρίτο Συνέδριο της οργάνωσης. Μετά από αυτό, αναλαμβάνει την ευθύνη της Δημοτικής Επιτροπής της περιοχής Tututepec. Διακρίθηκε ως ένθερμος δημιουργός της  Επιτροπής της Costa στην Οαχάκα.

Ο Carlos Mata  χαρακτηρίζεται ως ένα συνεπές, αφοσιωμένο ,πειθαρχημένο και μαχητικό μέλος της οργάνωσης. Με πλήρη σεβασμό δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και να αποδίδουμε φόρο τιμής στον σύντροφο μας.
Σε αυτό το πλαίσιο, υψώνουμε τις γροθιές μας και  εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς τους συντρόφους μας, για την αφοσιωμένη δράση τους γιά τα συμφέροντα του λαού:
Στη Lorena Manzano Sosa, του Frente Amplio de Comunidades Marginadas del Estado de Oaxaca (Ευρέως Μέτωπου των Περιθωριοποιημένων Κοινοτήτων της Οαχάκα ) (FACMEO) η οποία  πέθανε στις18 Μάιου και στον Gustavo Adolfo López Ortega του Frente de Izquierda Revolucionaria (Aριστερού Επαναστατικού Μετώπου ) (FIR), ο οποίος πέθανε στις 20 Μαΐου.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους, και την αμοιβαία θλίψη για την απώλεια των τριών άξιων μαχητών της γενιάς του 2006 του λαϊκού κινήματος της Οαχάκα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τη διαδικασία της οικοδόμησης του Ενιαίου Μετώπου όλων των ανθρώπων μας για την προλεταριακή επανάσταση.
ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ CARLOS MATA
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΪΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
(FRENTE POPULAR REVOLUCIONARIO)
ΜΕΞΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: