Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Εξελίξεις σε Ινδία


Η Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) σημειώνει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ινδία μετά τον άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του ινδουιστικού δεξιού NDA πριν ενάμιση χρόνο.

Καταδικάζει την ισχυρότερη στροφή προς το νεοφιλελευθερισμό στην οικονομία της χώρας, που οδήγησε σε μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική διείσδυση.

Είναι συγκλονισμένη από τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση των εργατών στο Maruti που βρίσκονται στη φυλακή για περισσότερο από ένα χρόνο.

Καταδικάζει την επίθεση της διεθνούς και της Ινδικής αστικής τάξης στα εδάφη των ινδικών φυλών που περιέχουν μεγάλο ορυκτό πλούτο και η οποία έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό των λαών από την περιοχή τους.

Καταδικάζει τις επιθέσεις στα δικαιώματα του λαού του Κασμίρ και του βορειοανατολικού τμήματος της Ινδίας, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον, καταδικάζει την δολοφονία των Ορθολογιστών (σ.τ.μ. αναφέρεται στα μέλη της Ινδιακής Ορθολογιστικής Ένωσης η οποία έχει περισσότερα από 100.000 μέλη και έχει σκοπό την προώθηση του επιστημονικού ορθολογισμού) στα κρατίδια της Μαχαράστρα, Καρνατάκα και Madhya Pradesh από την ινδουιστική Δεξιά.

Καταδικάζει επίσης τις επιθέσεις και τις δολοφονίες μελών των κοινοτήτων χριστιανών και μουσουλμάνων που έχουν οργανωθεί από την ινδουιστική Δεξιά.

Καλεί σε υπεράσπιση των κοσμικών κανόνων που ενσωματώνονται στον Ινδικό Σύνταγμα.

Η 21η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: