Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

EMEP: Οι λαοί δεν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και σε μια προσωποπαγή μονοκομματική δικτατορία

Κόμμα Εργασίας Τουρκίας  - EMEP
 
Οι λαοί δεν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και σε μια προσωποπαγή μονοκομματική δικτατορία

Η απάντηση είναι η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, ο αγώνας για τη λαϊκή δημοκρατία.


Το κυρίαρχο πολιτικό τοπίο στην Τουρκία είναι γεμάτο με συχνές απόπειρες και επιτυχημένα στρατιωτικά πραξικοπήματα. Το κόστος αυτών ήταν πάντα αμέτρητοι θάνατοι, βασανιστήρια, διώξεις και βιαιότατες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Οι προσπάθειες για να πνίξει τις εκκλήσεις των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων λαών, για δημοκρατία και ελευθερίες, με στρατιωτικά πραξικοπήματα και με μια συνακόλουθη κυρίαρχη πολιτική δεν είναι κάτι νέο.

Οι απόπειρες στρατιωτικού πραξικοπήματος δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο στην προσωποπαγή μονοκομματικής πολιτική που επιδιώκει σήμερα ο Tayyip Erdoğan και η κυβέρνηση του AKP. Επιπλέον, αυτές οι προσπάθειες θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ταχύτερη και πιο βίαιη εφαρμογή αυτών των πολιτικών.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, καλώντας τους υποστηρικτές τους έξω στους δρόμους «κατά των συνωμοτών», θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει αυτή την κατάσταση για να αποκαταστήσουν την κλωνισμένη φήμη τους - το αποτέλεσμα των οπορτουνισμών και της ασυνεπούς εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής - και να εφαρμόσουν τις αντιδραστικές και φασιστικές τους επιδιώξεις. Οι εικόνες με τις της αιωρούμενες λεπίδες πριονιών και τα σπαθιά, μια συγκρουσιακή στάση που θυμίζει Ισλαμικό Κράτος (IS), είναι ενδεικτικά αυτής της κατάστασης.
 
Είναι σαφές ότι οι πολίτες της Τουρκίας που είναι διαφορετικών εθνικοτήτων και πεποιθήσεων, συμπιέζονται σε μια θέση μεταξύ σφύρας και άκμονος, δεν μπορούν να εγκλωβιστούν σε μια επιλογή μεταξύ ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος και μιας προσωποπαγούς μονοκομματικής δικτατορίας.

Η μόνη επιλογή και ο δρόμος προς την απελευθέρωση του λαού είναι η δημιουργία μιας Τουρκίας που είναι πραγματικά κοσμική και δημοκρατική.

Η διέξοδος από αυτή την αντιδημοκρατική πολιορκία είναι η διαφύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Η λύση είναι ο αγώνας για τη λαϊκή δημοκρατία.

Selma Γκιουρκάν
Πρόεδρος
Κόμμα Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: