Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Για την επίθεση στη Νίκαια - Ανακοινωθέν του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Γαλλίας (PCOF)

--πρόχειρη μετάφραση--
Η επίθεση στη Νίκαια έχει, για άλλη μια φορά, δεκάδες θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά εισέβαλαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για τα πυροτεχνήματα της 14ης Ιουλίου.
Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα αυτή την αποτρόπαιη πράξη και οι σκέψεις μας βρίσκονται στις οικογένειες που επλήγησαν και τους συγγενείς τους, στους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
Η επί εννιά μήνες κατάστασης  έκτακτης ανάγκης, η μεταγραφή στο νόμο των κύριων μέτρων του, οι 10.000 στρατιώτες και αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η Εσωτερική Ασφάλεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας Sentinel, στρατιωτικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία ... ν ' απέτυχε να αποτρέψει αυτή τη νέα επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η ασφάλεια και η στρατιωτική κλιμάκωση στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» λύσει τίποτα και ποτέ δεν εγκατασταθούν τίποτα.
Ωστόσο, είναι με αυτόν τον τρόπο ότι η συνέχιση του Ολάντ και τη κυβέρνησής του, με την επέκταση σε νέες κρατικές 3 μηνών έκτακτης ανάγκης, τώρα στο υψηλότερο επίπεδο και τη λειτουργία Sentinel -Δεν εξάλλου υπενθυμίζοντας εφέδρους του στρατού και της χωροφυλακής. Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε μια σύσφιξη των συνοριακών ελέγχων. Εκείνος αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική δράση στη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο, είναι ακριβώς αυτή η πολιτική του πολέμου του γαλλικού ιμπεριαλισμού που καθιστά τον πληθυσμό που ζει στη Γαλλία το στόχο του ISI. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το σοκ και τη συγκίνηση να χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την αυξημένη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, την κατάσταση του πολέμου και τις στρατιωτικής επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να αρνηθούμε την «εθνική ενότητα» που από πίσω της κρύβεται η πολιτική της φτώχειας, ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών και του πολέμου που τρέφονται μόνο το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται η τρομοκρατία.
Για μήνες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της εργατικής νομοθεσίας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είπαν «όχι στο κράτος των αφεντικών»: χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ για την ενίσχυση των εργαζομένων και λαϊκή ενότητα εναντίον των κρατικών αφεντικά, η κρατική αστυνομία και ο πόλεμος της πολιτικής της και να συνεχίσει να πουν μαζί: «σε αυτήν την κοινωνία, δεν θέλουμε, το παλεύει». Αυτή είναι η μόνη προοδευτική απάντηση που μπορεί να δοθεί με την ευρέως διαδεδομένη ανασφάλεια, την απόγνωση και το φόβο στην οποία το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε κρίση, βύθισε τους εργαζόμενους και τους λαούς των οποίων αντίδραση feeds.

Παρίσι, 15 Ιούλη του 2016
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας
www.pcof.net / pcof@pcof.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: