Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Σχόλιο για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την «Εθνική Σύνταξη»

«Τα 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ορίστηκαν όπως ορίζει η ΕΕ το όριο της φτώχειας. Δηλ. το 60% του μέσου εισοδήματος.» (ρ/τ ΣΚΑΪ, 24/8/2016).

Αν δεν ντρέπεται ο Υπουργός για τις δηλώσεις του αυτές, είναι δικό του θέμα. Οι συνταξιούχοι όμως που με 384 ευρώ οδηγούνται στην εξαθλίωση δεν του φταίνε σε τίποτα. Αντί ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος, πρώτον, να κινήσει τις διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών από τους μεγαλο-οφειλέτες, δεύτερον, να ερευνήσει την κακοδιαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και τρίτον, να βοηθήσει στο να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για το καταστροφικό PSI που κατέκλεψε εν μία νυκτί τους κόπους και τον ιδρώτα των εργαζομένων, συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων απαιτώντας από τους συνταξιούχους να επιζήσουν με 384 ευρώ! Και έχει το θράσος να επικαλείται τους όρους και τα στοιχεία της ΕΕ (βλ. 60% του μέσου εισοδήματος της χώρας), αρνούμενος βέβαια να παραδεχτεί ότι ενώ οι μισθοί στη χώρα είναι μισθοί - πείνας, το κόστος ζωής στην Ελλάδα δεν διαφέρει πολύ από εκείνο στα ανεπτυγμένα κράτη της ΕΕ.

Παράλληλα με το μαστίγιο, χρησιμοποιώντας μικροπαροχές σε κάποιους από τους συνταξιούχους ως καρότο (δηλ. μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων, επιστροφή του 30% του εισοδήματος που χάνουν, καταβολή του ενός ΕΚΑΣ - αντί δύο - σε ζευγάρια που και οι δυο το δικαιούνταν, κλπ.) προσπαθεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις εφαρμόζοντας την ίδια διασπαστική ταξική πολιτική που εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο στόχος είναι ένας: να διασπάσει το μέτωπο των συνταξιούχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: