Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ε Α Μ: 75 χρόνια απ’ την ίδρυσή του (27.9.1941)

Στις 27 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 75 χρόνια απ’ την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) με εμπνευστή, πρωτεργάτη και καθοδηγητή το επαναστατικό ΚΚΕ, στη βάση της ΜΟΝΗΣ επαναστατικής μαρξιστικής πολιτικής γραμμής που χάραξε εκείνη την περίοδο ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ με το ιστορικό του γράμμα (31 Οχτώβρη 1940) ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. «Στις 27 Σεπτέμβρη 1941, ύστερα από την 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (1/7/41) και την 7η Ολομέλεια (αρχές Σεπτέμβρη 1941) το ΚΚΕ συγκροτεί, με άλλα κόμματα και λαϊκές Οργανώσεις εργαζομένων το Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), που αναδείχτηκε στη μοναδική απελευθερωτική Οργάνωση στην Ελλάδα. Αργότερα ιδρύθηκαν και οι άλλες εθνικοαπελευθερωτικές Οργανώσεις ΕΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΛΑΝ-ΟΠΛΑ-ΕΠΟΝ. Η ΕΑ είχε ιδρυθεί νωρίτερα απ’ το ΕΑΜ. Ο ΕΛΑΣ αρχίζει την οργανωμένη δράση του από το Φλεβάρη του 1942» («ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ», σελ. 199, εκδοτικό της ΚΕ του ΚΚΕ, 1952).
Όμως επειδή η επαναστατική γραμμή του γράμματος του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δέχεται σήμερα τα σφοδρά πυρά της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατικής-τροτσκιστικής ηγεσίας των Παπαρήγα-Κουτσούμπα, των τροτσκιστών-τροτσκιζόντων και διαφόρων άλλων οπορτουνιστών, ενώ από διάφορους άλλους δεξιούς οπορτουνιστές διαστρεβλώνεται στην κατεύθυνση άρνησης του καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ είναι απαραίτητο να υπογραμμιστεί με έμφαση, ότι χωρίς την επαναστατική γραμμή του γράμματος ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν είναι νοητή ούτε θεωρητικά μα ούτε πρακτικά η συγκρότηση των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μα ούτε η μεγάλη εποποιία της ΕΑΜΟ-ΕΛΑΣΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Για πληροφόρηση των νεότερων ας δοθούν παρακάτω συμπληρωματικά και τα έξεις: «μαζί με το γράμμα αυτό ο σ. Ζαχαριάδης έβαλε 4 όρους στη διχτατορία του Μεταξά: 1) Αυτή η γραμμή του γράμματος θα ισχύει μέχρι το τέλος του πολέμου. 2) Να βγει ο «Ριζοσπάστης». 3) Να δοθεί γενική αμνηστία. 4) όποιος δε συμφωνεί με τη γραμμή του γράμματος αυτού διαγράφεται από το ΚΚΕ» («ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ», σελ. 192, εκδοτικό της ΚΕ του ΚΚΕ, 1952).
Είναι φανερό, πως οι διάφοροι Παπαρηγο-Κουτσούμπηδες και όποιοι άλλοι θα διαγράφονταν εκείνη την περίοδο απ’ το επαναστατικό ΚΚΕ, και επομένως θα βρίσκονταν έξω και απ’ τις γραμμές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: