Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - Ο ιαπωνικός ιμπεριαλισμός και τα εγκλήματά του απέναντι στον κορεάτικο λαό

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι φασιστικές Ιαπωνικές δυνάμεις  επανειλημμένα απήγαγαν, βίασαν και χρησιμοποίησαν κορεάτισες ως "Σεξουαλικές σκλάβες". Ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες μετρήσεις πάνω από 200.000 γυναίκες βιάστηκαν. Τις ονόμασαν "γυναίκες ανακούφισης". σήμερα η Ιαπωνία προσπαθεί με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό προς την κυβέρνηση της "νοτίου" Κορέας να απαλλαγεί από τις ευθύνες της.

H Rodong Sinmun Ξεσπεπάζει την Προσπάθεια των Ιαπώνων Αντιδραστικών να Καλύψουν Εγκλήματα Σεξουαλικής Σκλαβιάς

Πιονγκγιάνγκ, 18 Αυγούστου (KCNA) - Οι Ιάπωνες αντιδραστικοί συνεχίζουν τις δολοπλοκίες με τις δυνάμεις-μαριονέτα της Νότιας Κορέας για να καλύψουν το θέμα της σεξουαλικής σκλαβιάς στον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό. Στόχος τους είναι να κρυφτεί το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του που η προδότρια Παρκ Γκέουν-χε είναι ακόμα στην εξουσία.

Αυτά γράφει την Πέμπτη σε σχόλιο της η Rodong Sinmun.

Και συνεχίζει:
 
Το παραπάνω ζήτημα είναι η Ιαπωνία να παραδεχθεί την κατάσταση και τη νομική ευθύνη της για τα εξωφρενική ανήθικη εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Κορεάτες συμπεριλαμβανομένων και των θυμάτων, να υποσχεθεί ότι θα αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων και αποζημιώσει πλήρως γι' αυτά.
 
Επιπλέον, είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την προστασία της αξιοπρέπειας του κορεάτικου έθνους και την καθιέρωση δίκαιων διεθνών σχέσεων που βασίζονται στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Ως εκ τούτου, το ζήτημα δεν μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί ως ένα συσσωρευμένο απόθεμα.
 
Η  προσπάθεια της Ιαπωνίας να αποσιωπήσει τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική σκλαβιά, στη σκέψη των οποίων ανατριχιάζει η παγκόσμια κοινότητα, με ευτελές ποσό των χρημάτων, φέρνει στο φως το αληθινό της πρόσωπο ως πανούργο νταβατζή και οικονομικό ζώο.
 
Το σχέδιο των Ιαπώνων αντιδραστικών είναι να κανονίσουν τις κινήσεις του για μια νέα εισβολή στην Κορέας αφού πρώτα απαλλαγούν από τέτοιες πολιτικά, νομικά και φυσικά βαρίδια όπως το επί δεκαετίες πρόβλημα της σεξουαλικής δουλείας.

Αλλά πρέπει να καταλάβουν μια και καλή ότι δεν μπορούν ποτέ να εξαπατήσουν το κορεάτικο έθνος παρά μόνο τη χούφτα συκοφαντών προδοτών της ομάδας της Παρκ Γκέουν-χε.
 
Η Ιαπωνία μπορεί να έβγαλε το πορτοφόλι της, αλλά δε μπορεί να αποφύγει την ευθύνη για το ζήτημα της σεξουαλικής δουλείας.

Κόμματα της Αντιπολίτευσης στη Ν. Κορέα κηρύσσουν τη «συμφωνία» για τη σεξουαλική σκλαβιά άκυρη

Πιονγκγιάνγκ, 19 Αυγούστου (KCNA) - Κόμματα της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα εντείνουν τις εκκλήσεις τους για την ακύρωση της «συμφωνίας» σχετικά με τη σεξουαλική σκλαβιά από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατός, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων News 1, Segye Ilbo και Kukmin Ilbo της Νότιας Κορέας .
 

   Ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Κόμμα Minju σε ένα σχόλιο, δήλωσε ότι η «συμφωνία» υπογράφτηκε μονομερώς από το καθεστώς χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των θυμάτων και δεν είναι κατανοητή από την μεριά όχι μόνο των θυμάτων αλλά και του υπόλοιπου λαού.
    
 

Ένας εκπρόσωπος από το Κόμμα Minju σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος της σεξουαλικής σκλαβιάς είναι η ιαπωνική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τη νομική και ηθική ευθύνη για αυτό. Εξέφρασε τη βούληση να καταβάλουν προσπάθειες για τη διερεύνηση της αλήθειας πίσω από την «συμφωνία» για το θέμα της σεξουαλικής σκλαβιάς, η οποία έγινε σε ένα μυστικό δωμάτιο, με ένα ξεκάθαρο τρόπο μέσω τακτικών συνόδων της «Εθνοσυνέλευσης» και την επιθεώρηση της διοίκησης που θα οδηγήσει την Ιαπωνία να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να καταβάλλει αποζημιώσεις για τις αδικίες της. 

Ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Κόμμα Kukmin σε ένα σχόλιο προέτρεψε τη Νότια Κορέα και τις ιαπωνικές αρχές να διευκρινίσουν τη στάση τους για την έκθεση που αναφέρει ότι ¥ 1000000000 καταβάλλονται από την ιαπωνική κυβέρνηση ώστε να απομακρυνθεί το άγαλμα του κοριτσιού. (σ.τ.μ. Το άγαλμα του κοριτσιού τοποθετήθηκε το 2011 έξω από την Ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ την μέρα 1000η διαδήλωσης για το θέμα των «γυναικών ανακούφισης» που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έξω από την Ιαπωνική Πρεσβεία).

Δράσεις για την ανέγερση αγαλμάτων-κοριτσιών σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα

Πιονγκγιάνγκ, 20 Αυγούστου (KCNA) - Οι δράσεις για την ανέγερση αγαλμάτων-κοριτσιών, άσκησης ποινικής δίωξης κατά της σεξουαλικής σκλαβιάς, για τα ειδεχθή ανήθικα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Ιαπωνία, είναι αμείωτες στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη ηλεκτρονική εφημερίδα Tongil News.Δεδομένου ότι το 30ο κορίτσι-άγαλμα στήθηκε στο πόλη Kunpho, της επαρχίας Kyonggi στις 9 Αυγούστου, τα κορίτσια-αγάλματα που απεικονίζουν τα θύματα της σεξουαλικής δουλείας από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό στήθηκαν σε διάφορα μέρη της Νότιας Κορέας για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορέας.Το κορίτσι-άγαλμα στήθηκε στη κομητεία Μουάν , επαρχία της Νότιας Jolla στις 14 Αυγούστου, και μόνο στις 15 Αυγούστου άλλα τέσσερα αγάλματα σε διάφορα μέρη.Μια συνάντηση έλαβε χώρα στο μπροστινό μέρος του κοριτσιού-άγαλμα στο Kuro District, Σεούλ, στις 15 Αυγούστου.Οι ομιλητές κατά τη συνάντηση είπαν το κορίτσι-άγαλμα αντανακλά τις επιθυμίες για να δικαίωση των θυμάτων της σεξουαλικής σκλαβιάς και να φέρει μόνο την ειρήνη σε αυτή τη γη.Σημείωσαν ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουν το παρελθόν των θυμάτων της σεξουαλικής σκλαβιάς.Έχει αναφερθεί ότι το κορίτσι-άγαλμα έχει επίσης ανεγερθεί στην Περιφέρεια Tongjak, στην Περιφέρεια της Σεούλ, στο Ansan της επαρχίας Kyonggi και στο Ronsan της επαρχίας της νότιας Chungchong την ίδια ημέρα. -0-


Παγκόσμια έκκληση για πραγματική λύση για τη σεξουαλική σκλαβιά από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό

Πιονγκγιάνγκ, 22 Αυγούστου (KCNA) - Διάφορες δραστηριότητες αλληλεγγύης συμπεριλαμβανομένων μιας συνάντησης, μιας διαδήλωσης και μιας έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ 1-16 Αυγούστου, που απαιτούν από την Ιαπωνία να διευθετήσει σωστά το θέμα της σεξουαλικής σκλαβιάς από Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό.

Μια ακτιβίστικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας στις 12 Αυγούστου.Παρόντες ήταν εκεί καλλιτέχνες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαφόρων χωρών που ήρθαν να ενωθούν με τα θύματα στον αγώνα τους, απαιτώντας την κατάλληλη διευθέτηση του ζητήματος της σεξουαλικής  σκλαβιάς από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό.Μια ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα ακτιβίστρια από τη Χιλή, δήλωσε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη σεξουαλική  σκλαβιάς του Αυτοκρατορικού ιαπωνικού στρατού και να προχωρήσει σε νομικές αποζημιώσεις για τα θύματα, προσθέτοντας ότι έχουν περάσει τα 71 χρόνια από τότε που νικήθηκαν οι Ιάπωνες ιμπεριαλιστές.Ένας Γερμανός καλλιτέχνης θεάτρου, δήλωσε ότι η σεξουαλική  σκλαβιάς που διέπραξαν οι Ιάπωνες ιμπεριαλιστές είναι ανήθικο έγκλημα, προσθέτοντας ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είναι απευθείας υπεύθυνη για τα εγκλήματα του παρελθόντος.Ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε η Ιαπωνία να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη και να τηρήσει υπεύθυνη στάση.

Έντονη κριτική στην άρνηση των εγκλημάτων του παρελθόντος από την Ιαπωνία

Πιονγκγιάνγκ, 24 Αυγούστου (KCNA) - Η Ιαπωνία γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτη στην ψεύτικη προπαγάνδα της να κρύψει τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική σκλαβιά, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο Yonhap News.

Αυτό αποκάλυψε ότι στις 20 Αυγούστου ότι στην στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας δημοσίευσε ένα αγγλικό άρθρο που αρνείται την υποχρεωτική σύνταξη των γυναικών ως σεξουαλικών σκλάβων .

 Το άρθρο περιέχει τις απερίσκεπτες παρατηρήσεις που έγιναν από μια συμβουλευτική υπάλληλο του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.


Τον Απρίλιο το γραφείο της γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου άνοιξε ιστοσελίδα στα Ιαπωνικά και στα Αγγλικά στην οποία αναρτήθηκε ο ληστρικός ισχυρισμός ότι οι νησίδες Τοκ ανήκουν στην Ιαπωνία.


Η απερίσκεπτη πράξη των ιαπωνικών αντιδραστικών της άρνησης των εγκλημάτων του παρελθόντος και συγκεκριμένα γεγονότα που αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο οφείλεται στην απροκάλυπτη φιλο-ιαπωνική πράξη της κλίκας της Παρκ Γκέουν-χε στη Νότια Κορέα.


Πάρκο Πένθους για τα θύματα της σεξουαλικής σκλαβιάς χτίστηκε στη Νότια Κορέα

Πιονγκγιάνγκ, 30 Αυγούστου (KCNA) - Ένα πάρκο-«μνημείο», για τα θύματα της σεξουαλικής σκλαβιάς, χτίστηκε στο Λόφο Βιετνάμ , στη Σεούλ στις 29 του Αυγούστου εν μέσω των συζητήσεων για τη διευθέτηση των υποθέσεων με την Ιαπωνία για τα εγκλήματα της σεξουαλικής σκλαβιάς των νοτιοκορεατών, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό CBS.


Το πάρκο χτίστηκε ως ανάμνηση και μνήμη των ανήθικων αποτρόπαιων εγκλημάτων της Ιαπωνίας ενάντια στις γυναίκες της Κορέας και για θρηνήσουμε τα θύματα της σεξουαλικής δουλείας.

Τα αγάλματα του κοριτσιού τα οποία συμβολίζουν τα εγκλήματα της Ιαπωνίας περί σεξουαλικής δουλείας χτίζονται το ένα μετά το άλλο στη Νότια Κορέα και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Πολιτικοί και των δημόσιοι οργανισμοί στη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου για τη λύση του θέματος των εθελοντών Σώματος, έχουν επεκτείνει τις ενέργειές τους για να αναγκάσουν την Ιαπωνία να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη για τα εγκλήματα της σεξουαλικής δουλείας σε αλληλεγγύη με πολιτικές οργανώσεις, δικηγόρους, πολιτικούς και φοιτητές στην Ασία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Νοτιοκορεάτισσες θύματα της σεξουαλικής σκλαβιάς αρνούνται να δεχθούν ταπεινωτικά χρήματα "ελεημοσύνης" από την Ιαπωνία

Πιονγκγιάνγκ, 2 Σεπτεμβρίου (KCNA) - Νοτιοκορεάτισσες θύματα της σεξουαλικής δουλείας από τον Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατός δήλωσαν ότι δεν θα λάβουν τα χρήματα που καταβάλλονται από την Ιαπωνία με το πρόσχημα της παρηγοριάς, σύμφωνα με την ταπεινωτική «συμφωνία», σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο CBS στις 31 Αυγούστου. 
Η ιαπωνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει ακόμη και μόνο κέρδισε ως αποζημίωση σε ένδειξη της αποδοχής της νομικής ευθύνης, όπως είπαν, δηλώνοντας ότι δεν θα λάβουν τα λεγόμενα «φιλανθρωπικά» χρήματα.

Εν τω μεταξύ, στις 27 Αυγούστου το ζευγάρι των νοτιοκορεατών
Kim So Gyong και Kim Un Song, το οποίο έφτιαξε ένα κορίτσι άγαλμα που απεικονίζει τη σεξουαλική σκλάβα από το Αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό που στέκεται έξω από την ιαπωνική πρεσβεία στη Σεούλ, διευκρίνισε τη θέση του ότι θα συνεχίσει να στήνει τέτοια αγάλματα.
 
Είπαν ότι θα δημιουργούσουν τέτοια αγάλματα κορίτσια, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός για την αλήθεια της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: