Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016

Ζήτω η ηρωϊκή ΕΞΈΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου
 - Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας και των αμερικανων-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων
70 χρόνια από τη συγκρότηση του ένδοξου ΔΣΕ με καθοδηγητή το ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που δολοφονήθηκε στο Σουργκούτ της Σιβηρίας απ’ την προδοτική σοσιαλφασιστική κλίκα των ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ-ΦΛΩΡΑΚΗ
Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαιας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνειου απ τους φοιτητές και εξελιχθηκε σε λαϊκή εξέγερση κατέληξε σε ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατοριας του ντόπιου κεφαλαιου και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών.
Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου ΔΕΝ αντιτάχθηκαν μόνο τα γνωστά παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ.
Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασίστες και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες»(!) της ΚΥΠ και της CIA: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».
Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη ΔΙΑΛΥΣΕΙ με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο: ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν:κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω:αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις(στο ίδιο, σελ. 112-113).

Άμεση ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική
Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί και από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ)
Συνεχίζεται η καταστροφική οικονομική πορεία της χώρας και ταυτόχρονα η άγρια λεηλασία του πλούτου της απ’ τους ιμπεριαλιστές δανειστές, ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα της τελευταίας συμφωνίας τα οποία υπέγραψε η ίδια, που το σύνολό τους, πέρα απ’ την ασφυκτικότερη πρόσδεσή της χώρας στο ξένο κεφάλαιο και τη μεγαλύτερη εξάρτηση απ’ αυτό, είναι μέτρα προς όφελος του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, μέρα αύξησης της μαζικής ανεργίας, μεγαλύτερης φτώχειας και απόλυτης εξαθλίωσης των πλατιών λαϊκών μαζών που συνοδεύονται από μια χωρίς προηγούμενο αιμορραγία της χώρας που προκαλεί η μαζική μετανάστευση της νεολαίας.
Τον τελευταίο καιρό, η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας κυριαρχείται απ’ τις ενδοαστικές διαμάχες των «ιδιωτών» μεγαλο-καναλαρχών που καλλιεργούν διαρκώς το μύθο περί «φίμωσης» της δήθεν «πολυφωνίας», ανύπαρκτης στην πραγματικότητα, αφού ΟΛΑ τα κανάλια προπαγανδίζουν και υπερασπίζουν ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της κυρίαρχης αντιδραστικής αστικής τάξης ενάντια στην εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες και τον ακόμα προκλητικότερο μύθο της δήθεν «χρηματοδότησης» της λειτουργίας τους απ’ τους ιδιώτες μεγαλο-καναλάρχες επιχειρηματίες – στην πραγματικότητα «κρατικοδίαιτα»-κανάλια, αφού τα έξοδα λειτουργίας τους, τα χρέη και τα δάνειά τους στις τράπεζες πληρώνονται απ’ το λαό μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Τεράστια ευθύνη, πέραν των μεγαλοαστικών κομμάτων, έχουν και τα ρεφορμιστικά «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και 30 περίπου χρόνια στήριξαν την αποκρατικοποίηση-ιδιωτικοποίηση της TV.
Ένα άλλο ζήτημα τελευταία ήταν η διαμάχη υπουργείου Παιδείας-Εκκλησίας για την ελάχιστη αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην οποία αντιτάχθηκαν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα – μαζί και το ακραίο εθνικιστικό θρησκόληπτο κόμμα των ΑΝΕΛ του Καμμένου, σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο οποίος είπε στον Ιερώνυμο: «αν μου πείτε Μακαριότατε,… εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί» – απ’ τους Ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής» ως τη μοναρχοφασιστική ΝΔ, τα μεγαλοαστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ ως το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ με το ρεφορμιστή Κουτσούμπα, το «χαϊδεμένο παιδί» της εκκλησιαστικής Αντίδρασης, να πρωτοστατεί στη Βουλή στις επιθέσεις κατά του υπουργού Παιδείας και να παίρνει υπό την υπεράσπισή του την αντιδραστική ηγεσία της Εκκλησίας που συνεργάστηκε με τους φασίστες κατακτητές την περίοδο της Κατοχής και με τους φασίστες της Χούντας για να αποσπάσει το δημόσιο έπαινο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που με την τελευταία στάση του βαδίζει στα «χνάρια» των Χουντο-Χριστόδουλου-Αμβρόσιου: «πιο λόγο έχει η Αριστερά, ο κομμουνισμός αν θέλετε, να έχει λόγο στα εκκλησιαστικά πράγματα; Την καλύτερη απάντηση την έδωσε το ΚΚΕ ο κ. Κουτσούμπας και τον συγχαίρω γι’ αυτό» (συνέντευξη στον Α.Παπαχελά στο «ΣΚΑΪ», τέλη Οκτώβρη 2016).
Έτσι ο Πρωθυπουργός στον τελευταίο ανασχηματισμό, μ’ απαίτηση της εκκλησιαστικής Αντίδρασης, προχώρησε σε αντιδραστική καρατόμηση-προκλητική για τις αντιφασιστικές δυνάμεις, του υπουργού Παιδείας (Ν.Φίλη) και της υφυπουργού (Σ.Αναγνωστοπούλου).
Απαράδεκτες και εντελώς αδικαιολόγητες φιλο-φασιστικές ενέργειες ήταν και η επιλογή προσώπων από το ΣΥΡΙΖΑ (Π.Παραράς-Β.Πολύδωρας), επιλογές που εξωραΐζουν φασίστες ενώ επιπλέον τροφοδοτούν εθνικιστικές-σοβινιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και ενθαρρύνουν σε διάφορα σημεία της χώρας (Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Φιλιππιάδα Πρέβεζας, Μόρια Χίου, κλπ.)  αντιδραστικές βάρβαρες ρατσιστικές εκδηλώσεις σε βάρος των παιδιών μεταναστών-προσφύγων, επαίσχυντες ρατσιστικές εκδηλώσεις σε μια χώρα ερημωμένη κυριολεκτικά από τη μαζική μετανάστευση της Νεολαίας μας.
Σήμερα οι πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου (Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ιράκ, Συρία, Αφρική, κλπ.) αλλά και η έντονη όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η μεταφορά ΝΑΤΟϊκών όπλων στα σύνορα με τη Ρωσία, οι οξύνσεις στον ασιατικό χώρο, οι δηλώσεις-απειλές αμερικανών στρατηγών για πόλεμο με την Κίνα, κλπ. αυξάνουν τον κίνδυνο του πολέμου. Σ’ αυτό το διεθνές κλίμα-πλαίσιο η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικο-στρατηγικής της θέσης, έχει καταστεί θέατρο ανταγωνισμού και επισκέψεων εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ (Ολάντ, Λαβρόφ,Ομπάμα), με σημαντικότερη την ανεπιθύμητη επίσκεψη του αρχηγού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα αυτές τις μέρες στην Αθήνα, που ο ελληνικός λαός θα τον «υποδεχθεί» με μαχητικές διαδηλώσεις. Η εκλογή του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ, και μάλιστα ενός ακραίου εθνικιστή και ρατσιστή μα πολυεκατομμυριούχου(Τραμπ) και επιπλέον όχι πολιτικού αλλά επιχειρηματία,a la Μπερλουσκόνι παλιότερα στην Ιταλία, διαμορφώνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνη διεθνή κατάσταση, ενώ ενθαρρύνει την ανάπτυξη των εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών – Ναζι-φασιστικών δυνάμεων σ’ όλη την Ευρώπη.

Νοέμβρης 2016
                                                                                                                                                                    
ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com
http://anasintaxi.awardspace.comhttp://anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: