Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μαρτυρία Κ. Κάππου για την ταχτική του “Κ”ΚΕ στο Πολυτεχνείο το ‘73

Ο Κώστας Κάππος,  μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της ΚΕ του “Κ”ΚΕ καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία για τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973. Η μαρτυρία αυτή, μαζί με άλλες που καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η  γραμμή του “Κ”ΚΕ ήταν ενάντια στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Η παρακάτω προφορική μαρτυρία δόθηκε στην Αγγελική Σωτήρη, στις 23.1.2003, απομαγνητοφωνήθηκε και δόθηκε για διορθώσεις στον ομιλούντα, οι οποίες έγιναν στις 8.5.2003.
ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ

[...] Στο Πολυτεχνείο μας είχε κατέβει η γραμμή, πρέπει να ειπωθεί αυτό κάποτε, είναι αντιφατικό βέβαια. Την Παρασκευή το πρωί [Σημείωση «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ»: δηλ. 16 Νοέμβρη] μ' ένα συνθηματικό τρόπο με ειδοποίησε ο Γόντικας να κατέβω και είχαμε μια τράπεζα εκεί την Ιονική, που ανεβαίναμε στον έκτο όροφο και περιμέναμε δήθεν να πάρουμε δάνειο και συναντηθήκαμε. Και μου λέει, ξέρεις, λέει έχουμε εντολή να φύγουμε απ' το Πολυτεχνείο, να φύγουμε, όχι να συνεχίσουμε με άλλες μορφές, αλλά να φύγουμε, γιατί πόσο θα τραβήξει, δεν μπορεί να τραβήξει.  [...]

Πάρθηκε από: http://www.kostaskappos.gr/adimosiefti_sinentefksi.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: