Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Έκκληση στην κοινή γνώμη από ομάδα Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων

Προς κοινή γνώμη

Το καθεστώς της Άγκυρας εξαπολύει τεράστιες επιθέσεις με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος και τρομοκρατίας ενάντια στους λαούς της Τουρκίας.

Τελευταία πράξη του καθεστώτος της Άγκυρας είναι η σύλληψη 12 βουλευτών του κουρδικού κόμματος HDP. Το καθεστώς μετατρέποντας σε ευκαιρία την απόπειρα πραξικοπήματος έχει καταργήσει οποιαδήποτε αστικά δημοκρατικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει απολυθεί απ’ τη δουλειά του, εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές, κοντά στα 80 κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά έχουν απαγορευτεί και σε πάρα πολλούς δήμους έχουν διοριστεί επίτροποι. Ολη η Τουρκία βρίσκεται σε γύψινο κλοιό αστυνομοκρατίας ενώ στο Κουρδιστάν συνεχίζονται τεράστιες επιχειρήσεις. Η τουρκική Βουλή παίρνει αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα έχοντας ως αφορμή το νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους και πολιτική.

Μία απ’ τις τελευταίες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Γιλντιρίμ ήταν: «ή στην Τουρκία θα εφαρμοστεί προεδρικό πολίτευμα ή η Τουρκία πάει προς διαμελισμό της τουρκικής δημοκρατίας». Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι το καθεστώς της Άγκυρας δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επικίνδυνη πόλωση με αποτέλεσμα τη σφαγή των λαών.

Καλούμε την κοινή γνώμη, τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, τα συνδικάτα και τους δημοκρατικούς φορείς να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους εδώ και και τώρα με τους λαούς της Τουρκίας.

Μία ομάδα Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων


Δεν υπάρχουν σχόλια: