Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Δρόμου, μετά το θάνατο του Μόχσιν Φίκρι

Στις 28 Οκτώβρη 2016, ο Μόχσιν Φίκρι, ιχθυοπώλης στην Αλ Χοσέιμα, βρήκε τραγικό θάνατο: συνθλίφτηκε από συμπιεστή ενός απορριμματοφόρου, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία συνειδητά, με διαταγή ενός αστυνομικού, ενώ ο Μόχσιν Φίκρι προσπαθούσε να περισυλλέξει τα εμπορεύματά του τα οποία είχαν κατασχεθεί και άδικα πετάχτηκαν στο απορριμματοφόρο..
Αυτό το στυγερό έγκλημα, το οποίο δίκαια προκαλεί μια μεγάλη αγανάκτηση στις ζωντανές δυνάμεις της χώρας μας, αποτελεί άμεση συνέπεια της ατιμωρησίας των κατασταλτικών μηχανισμών του καθεστώτος και της προστασίας που αυτό παρέχει στα λόμπι που ιδιοποιούνται τον αλιευτικό μας πλούτο. Διαδηλώσεις οργανώνονται αυθόρμητα σε πολλές πόλεις του Μαρόκου.
Το ευρωπαϊκό τμήμα του Δημοκρατικού Δρόμου, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του Μόχσιν Φίκρι, και καθιστά υπεύθυνο για αυτό το έγκλημα το καθεστώς.
Προσχωρεί σε αυτό το μεγάλο κίνημα, εκφράζοντας:
-την αμέριστη αλληλεγγύη του με τους οικείους του Μόχσιν Φίκρι.
-την αγανάκτησή του για την περιφρόνηση της ζωής των πολιτών από το καθεστώς του Μαρόκου.
-την απαίτησή του να δικαστούν οι ένοχοι για αυτή τη στέρηση του δικαιώματος και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.
Το ευρωπαϊκό τμήμα του Δημοκρατικού Δρόμου απευθύνει κάλεσμα σε όσους τρέφον αισθήματα δικαιοσύνης να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις μπροστά από τις πρεσβείες του Μαρόκου στο Παρίσι (31 Οκτώβρη) και τις Βρυξέλλες (1 Νοέμβρη).
30 Οκτώβρη 2016

Μετάφραση: parapoda.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: