Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Διεθνούς Διάσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων


Η Διεθνής Διάσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO) ολοκλήρωσε επιτυχώς την 22η Ολομέλειά της, που έλαβε χώρα στη Δανία τον Οκτώβριο του 2016. Χαρακτηρίστηκε από ισχυρή πολιτική και ιδεολογική ενότητα και επαναστατικό και αισιόδοξο πνεύμα, καταγράφοντας πολλά βήματα προόδου στο έργο των κομμάτων και των οργανώσεων παρά τις αμείλικτες αντί-κομμουνιστικές επιθέσεις της άρχουσας τάξης, των λακέδων της και των δικών τους μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η Διάσκεψη οριστικοποίησε και υιοθέτησε την πολιτική Πλατφόρμα, ένα από τα βασικά της κείμενα μαζί με την αρχική διακήρυξη του Quito και τους Κανόνες της Διάσκεψης. Η Πλατφόρμα θα χρησιμεύσει για να δώσει κατεύθυνση στον σχηματισμό και την ισχυροποίηση των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων σε όλες τις ηπείρους.
Η Διάσκεψη ολοκλήρωσε μια εκτενή και προσεκτική μελέτη της παρούσας διεθνούς κατάστασης και της όξυνσης και εντατικοποίησης όλων των αντιφάσεων του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος, υπογραμμίζοντας τη συνεχή διεθνή οικονομική τελμάτωση, την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα, την συνέχιση της στρατιωτικοποίησης και των πολεμικών πολιτικών καθώς και την αύξηση των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων κατά των δικαιωμάτων, των πραγματικών μισθών και των συνθηκών διαβίωσης των εργατών και των εργατικών μαζών. Αυτή, είναι μια περίοδος μέγιστης κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής, αποσταθεροποίησης της άρχουσας τάξης και επίσης ενός ογκούμενου πολιτικού και οικονομικού αγώνα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.
Σε διάφορες χώρες, αντιδραστικά και αστυνομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται ενάντια στους λαϊκούς αγώνες υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όπως είναι η περίπτωση της Τουρκίας μετά το επιχειρηθέν στρατιωτικό πραξικόπημα, στη Γαλλία με την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και το νέο αντιδραστικό εργατικό νόμο, ή στον Ισημερινό με την απαγόρευση του εργατικού συνδικάτου των δασκάλων. Στην Βραζιλία, μέσω κοινοβουλευτικού ελιγμού, η δεξιά εγκατέστησε μια κυβέρνηση η οποία επιτίθεται σε όλα τα κοινωνικά κεκτημένα των εργατών, των εργατικών μαζών και των φοιτητών, που κατακτήθηκαν μέσω των αγώνων τους. Το αντιδραστικό Ινδουιστικό κόμμα της Ινδίας πέρασε αντεργατικούς νόμους που ώθησαν περισσότερους από 150 εκατομμύρια εργάτες σε διήμερη γενική απεργία. Αυτές και πολλές άλλες εξελίξεις αναλύονται στο ψήφισμα της Διάσκεψης για την παρούσα διεθνή κατάσταση.
Όλα τα Μαρξιστικά-Λενινιστικά Κόμματα και οι Οργανώσεις προετοιμάζονται για τους διεθνείς εορτασμούς για την εκατονταετηρίδα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης (1917-2017) υπό το πρίσμα που τοποθετεί στην ημερήσια διάταξη όχι μόνο τις δημοκρατικές, αλλά επίσης τις προλεταριακές και τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις. Θα αναπτυχθούν επαναστατικές θέσεις και η μελέτη και η γνώση των επιτευγμάτων της Οκτωβριανής Επανάστασης για τους εργάτες, τους αγρότες και τις λαϊκές μάζες γενικότερα, θα αποκτήσουν νέα σημασία. Η ICMLPO θα εκδώσει μια ειδική έκδοση του Ενότητα & Πάλη, θα δημοσιεύσει και άλλο υλικό, θα οργανώσει τοπικά σεμινάρια, διασκέψεις, συνέδρια και εορτασμούς για την περίσταση.
Επαναβεβαιώνουμε την υποχρέωση μας να εργαστούμε ακόμα σκληρότερα για τη δημιουργία Μαρξιστικών-Λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων εκεί όπου δεν έχουν ακόμα οργανωθεί, καθώς και για την ισχυροποίηση των υπαρχόντων. Θα εντατικοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στους ταξικούς και μαζικούς αγώνες, στη βάση της ενότητας της εργατικής τάξης και της δημιουργίας λαϊκών μετώπων για την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων, των πολέμων, της στρατιωτικοποίησης, της φασιστικοποίησης και της δημιουργίας αστυνομοκρατούμενων καθεστώτων. Θα ενδυναμώσουμε την τοπική και διεθνή συνεργασία που είναι βασισμένη στον προλεταριακό διεθνισμό.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
Ζήτω η Διεθνής Διάσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων!


Δεν υπάρχουν σχόλια: